Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkrimit në të gjitha kutitë e tekstit në dokumentin Word?

Ky artikull flet për ndryshimin e fontit dhe madhësisë së shkronjave në kutitë e tekstit në dokumentin ose dokumentet aktuale në një dosje të caktuar. Ju lutemi provoni metodën VBA në artikull.

Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në kutitë e tekstit në dokumentin aktual

Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në kutitë e tekstit të të gjitha dokumenteve në një dosje


Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në kutitë e tekstit në dokumentin aktual

Për kutitë e tekstit ju do të ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në dokumentin aktual, ju lutemi aplikoni kodin e mëposhtëm VBA për të zgjidhur problemin.

1. Shtypni Ndalet + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni Fut > Modulet, dhe pastaj kopjoni kodin e mëposhtëm në dritaren e Modulit.

Kodi VBA: Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në të gjitha kutitë e tekstit në dokumentin aktual

Sub FormatTextsInTextBoxes()
'Updated by ExtendOffice 20181128
  Dim I As Long
  Dim xShape As Shape
  Dim xDoc As Document
  Set xDoc = ActiveDocument
  On Error Resume Next
  For Each xShape In xDoc.Shapes
    xShape.Select
    If xShape.GroupItems Is Nothing Then
      With xShape.TextFrame.TextRange.Font
        .Name = "Arial"
        .Size = 20
      End With
      GoTo LblExit
    End If
    For I = 1 To xShape.GroupItems.Count
      With xShape.GroupItems(I).TextFrame.TextRange.Font
        .Name = "Arial"
        .Size = 20
      End With
    Next
LblExit:
  Next
End Sub

shënim: Në kod, "Arial"Dhe"20"Është shkronja e specifikuar dhe madhësia e shkronjave në rastin tim. Ju mund t'i ndryshoni ato në bazë të nevojave tuaja.

3. Shtypni F5 kyç për të drejtuar kodin. Pastaj shkronja dhe madhësia e shkronjave të tekstit në kutitë e tekstit ndryshohen në fontin e specifikuar dhe madhësinë e shkronjave. Shih screenshot:


Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në të gjitha kutitë e tekstit të të gjitha dokumenteve në një dosje

Për ndryshimin e madhësisë së shkronjave dhe madhësive të shkronjave të tekstit në dokumente të shumta të Word-it, duhet të aplikoni kodin e mëposhtëm VBA.

1. Ju lutemi mbledhni të gjitha dokumentet e synuara që përmbajnë kutitë e tekstit që do të ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave nën të njëjtën dosje.

2. Në një dokument Word hapur, shtypni Ndalet + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

3. Në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni Fut > Modulet, dhe pastaj kopjoni kodin e mëposhtëm në dritaren e Modulit.

Kodi VBA: Ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në kutitë e tekstit të dokumenteve të shumëfishta

Sub FormatTextsInTextBoxesInMultiDoc()
'Updated by ExtendOffice 20181128
  Dim I As Long
  Dim xShape As Shape
  Dim xDlg As FileDialog
  Dim xFolder As Variant
  Dim xFileStr As String
  On Error Resume Next
  Set xDlg = Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
  If xDlg.Show = -1 Then
    xFolder = xDlg.SelectedItems(1) + "\"
    xFileStr = Dir(xFolder & "*.doc", vbNormal)
    While xFileStr <> ""
      Documents.Open xFolder & xFileStr
      For Each xShape In ActiveDocument.Shapes
        xShape.Select
        If xShape.GroupItems Is Nothing Then
          With xShape.TextFrame.TextRange.Font
            .Name = "Arial"
            .Size = 20
          End With
          GoTo LblExit
        End If
        For I = 1 To xShape.GroupItems.Count
          With xShape.GroupItems(I).TextFrame.TextRange.Font
            .Name = "Arial"
            .Size = 20
          End With
        Next
LblExit:
      Next
      ActiveDocument.Save
      ActiveDocument.Close
      xFileStr = Dir()
    Wend
  End If
End Sub

4. Shtypni F5 kyç për të drejtuar kodin. Në hapje shfletoj dritare, zgjidhni dosjen (përmban dokumentet që do të ndryshoni fontin dhe madhësinë e shkronjave në kutitë e tekstit) dhe klikoni OK button.

Pastaj të gjitha shkronjat e tekstit dhe madhësia e shkronjave të dokumenteve në dosjen e përzgjedhur ndryshohen në fontin e specifikuar dhe madhësinë e shkronjave.Kutools për Fjalën

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Word 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 dhe 2019

shtënë-kutools-700-225-kte

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.