Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të hiqni rreshtat dhe kolonat bosh nga tabelat në Word?

Si mund të hiqni të gjithë rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat në Word? Ky tutorial do t'ju tregojë disa mënyra për të hequr rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat në dokumentin Word.

Hiqni manualisht të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat

Hiqni të gjithë rreshtat dhe kolonat bosh nga tavolina duke përdorur kodin VBA

Hiqni të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat me një klikide e mire3

shpejt hiqni të gjithë rreshtat dhe kolonat bosh në tabelat në Word

La Hiq Empt Rows Cols dobia e Kutools për Word mund të shpejt të heqë të gjitha kolonat bosh dhe rreshtat e tabelave në të gjithë dokumentin e Fjalës me një klik. Klikoni për 45 ditë provë falas!
doc hequr kolona boshe bosh
Kutools for Word: me dhjetra shtojca të dobishme të Fjalës, të lirë të provosh pa asnjë kufizim në ditët e 45.

Hiqni manualisht të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat

Microsoft Office Word nuk siguron një mënyrë të përshtatshme për të hequr rreshta dhe kolona bosh, dhe ju duhet të hiqni ato duke zgjedhur manualisht çdo rresht dhe kolonë të zbrazët dhe pastaj fshini ato një nga një.

Hapi 1: Zgjidhni rreshtin bosh ose kolonën bosh që dëshironi të fshini. Shih screenshot:

doc-removerowsandcols-1

Hapi 3: Nën Tryezë Tools, klikoni në Plan urbanistik Tab;

doc-removerowsandcols-2

Hapi 4: Në Rreshta dhe kolona grup, kliko Fshije rreshtat ose Fshini kolonat.

doc-removerowsandcols-3


Hiqni të gjithë rreshtat dhe kolonat bosh nga tavolina duke përdorur kodin VBA

Funksioni Makro i Fjalës siguron një mënyrë shumë më të përshtatshme për të hequr të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat në dokument. Ju mund të hiqni të gjithë rreshtat dhe kolonat bosh si më poshtë.

Hapi 1: Shtypni "Alt-F11" për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikimi;

Hapi 2: Kliko ModuletFut tab, kopjoni dhe ngjisni kodin e mëposhtëm VBA në dritaren e Modulit;

Hapi 3: Pastaj kliko rundoc-reverse-shenjave 6 button për të aplikuar VBA.

Kodi VBA për të hequr të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat:

Sub DeleteEmptyTablerowsandcolumns ()
Application.ScreenUpdating = False
Dim Tbl Si tabela, cel Si qeliza, i Sa kohë, n As Long, fEmpty Si Boolean
Me ActiveDocument
Për çdo Tbl në. Tabelat
n = Tbl.Columns.Count
Për i = n Për 1 Step -1
fEmpty = Vërtetë
Për çdo cel Në Tbl.Columns (i). Cells
Nëse Len (cel.Range.Text)> 2 Pastaj
fEmpty = False
Dil
Nëse End
Cel. Tjetër
Nëse fEmpty = True Pastaj Tbl.Columns (i) .Delete
Tjetri i
Tjetra Tbl
Fundi me
Me ActiveDocument
Për çdo Tbl në. Tabelat
n = Tbl.Rows.Count
Për i = n Për 1 Step -1
fEmpty = Vërtetë
Për çdo cel Në Tbl.Rows (i). Cells
Nëse Len (cel.Range.Text)> 2 Pastaj
fEmpty = False
Dil
Nëse End
Cel. Tjetër
Nëse fEmpty = True Pastaj Tbl.Rows (i) .Delete
Tjetri i
Tjetra Tbl
Fundi me
Set cel = Asgjë: Set Tbl = Asgjë
Application.ScreenUpdating = Vërtetë
Sub End


Hiqni të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga tabelat me një klik

Kutools for Word ju ofron mënyrën më të përshtatshme për të hequr të gjitha rreshtat dhe kolonat bosh nga tabelat në dokument. Ju vetëm duhet të klikoni një herë, dhe Kutools për Fjalëns Remve Empty Rows Cols programi do të heqë të gjitha rreshtat dhe kolonat e zbrazëta nga të gjitha ose tabelat selektive për ju shpejt.

Kutools për Fjalën, me më shumë se 100 funksione të volitshme, ju lehtëson punën tuaj.

Pas instalimit Kutools për Word, ju lutem bëni si më poshtë:(Shkarkoni Kutools falas për Fjalë!)

1. click Enterprise > Remove empty rows and ColsTable bukë.

doc hequr kolona bosh rreshta nga tabela 1

2. Pastaj një dialog hapet për ju për të siguruar heqjen e rreshtave dhe kolonave bosh nga të gjitha tabelat në tërë dokumentin, klikoni po për të vazhduar, një dialog tjetër shfaqet për t'ju kujtuar numrin e rreshtave dhe kolonave të fshirë. Kliko Ok për ta mbyllur atë.

doc hequr kolona bosh rreshta nga tabela 2 doc arrow right doc hequr kolona bosh rreshta nga tabela 3

Tani rreshtat dhe kolonat bosh janë hequr nga tavolina.

doc hequr kolona bosh rreshta nga tabela 4
doc shigjetë poshtë
doc hequr kolona bosh rreshta nga tabela 5

Tip.Nëse dëshironi të hiqni rreshtat bosh nga fleta e Excel, Fshi rreshtat e rremë dobia e Kutools për Excel mund t'ju ndihmojë.

Në Excel, mund të fshini rreshtat e bardhë duke zgjedhur ato një nga një, pastaj fshini, por nëse ka qindra rreshta bosh në gjithë librin e punës, si mund të hiqni menjëherë të gjithë rreshtat bosh? Këtu, Fshi rreshtat e rremë dobia e Kutools për Excel ka për qëllim të hiqni rreshtat bosh në Excel, mund të zgjidhni të hiqni rreshtat e zbrazët në rangun e përzgjedhur, fletën e përzgjedhur, fletën aktuale ose të gjitha fletët e punës që mund t'ju bëjnë një favor të mirë.
Klikoni për 60 ditë provë falas!
doc fshi rresht bosh
Kutools për Excel: me më shumë se 200 shtesat praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Shfletimi dhe redaktimi i dokumenteve të shumta të Word-it / workbooks Excel si Firefox, Chrome, Internet Explore 10!

Ju mund të jeni të njohur për të parë faqe të shumta në Firefox / Chrome / IE dhe kaloni në mes tyre duke klikuar lehtë tabët përkatëse. Këtu, Office Tab mbështet përpunime të ngjashme, të cilat ju mundësojnë të shfletoni dokumente të shumta të Word-it ose fletëve të punës Excel në një dritare të Fjalës ose në dritaren Excel dhe të kaloni me lehtësi duke klikuar skedat e tyre.
Kliko për gjykim falas të Office Tab!

Shfletoni dokumente të shumta fjale në një dritare si Firefox
Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  helping · 6 months ago
  u know you can just resize the table right? just filter and sort your data to top check how many rows have data, click table tools and the click resize and adjust the last number to whatever you need OR go to the bottom of the table the very last cell and use the tine blue triangle to drag and resize,
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Carol · 5 months ago
   Except I have multiple page document with a table with varying information in each. Furthermore, it is a merge document so different each week. I need an automated method :)
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  F · 1 years ago
  Hi, the macro is working, BUT:

  After deleting all rows, all the columns of the tables with empty rows open up very wide.

  How can i fix the code so that this does not happens?


  I am using Office 2016.


  Thank you!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  GB · 2 years ago
  Hi All,

  I am looking for function in word wherein, if I remove specific word then it should remove that row as well.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Natasja · 2 years ago
  Thanks for the code, really useful.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  jj511 · 3 years ago
  Is there a macro that will delete a row if only one of the cells in that row is empty or contains a zero?