Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ndahet dokumenti në dokumente të shumta në fjalë?

Nëse keni një dokument masiv të fjalës që ju duhet të ndani në dokumente të shumta, merrni pak minuta për të lexuar këtë tutorial. Ky tutorial do t'ju tregojë dy metoda për ndarjen e një dokumenti në dokumente të shumta.

Dokumenti i ndarjes së Fjalës nga përcaktuesi i specifikuar me VBA

Dokumenti i ndarë i Fjalës sipas faqes me VBA

Dokumenti Split Word nga head / page / section break / page break me përdorimin e Kutools for Word

Easily split një dokument Word në ato të shumta nga faqe, break seksion / faqe, ose shkon në të njëjtën kohë!

Duke krahasuar ndarjen e një dokumenti me Word duke kopjuar dhe pasting, Kutools for Word do t'ju lehtësojë të punoni dhe do të përmirësoni efikasitetin tuaj të punës në mënyrë dramatike nga funksioni i tij i Splitit, i cili mund ta ndaje me shpejtësi dokumentin aktual të Fjalës në ato të shumëfishta sipas faqes, pushim, ose nga Heading 1 si keni nevojë. Klikoni për provë falas 60-ditore!
dokumentet ndahen nga faqe

Kutools për Fjalën: Shto 100 karakteristika të reja të avancuara në Word 2003 / 2007 / 2010 / 2013 / 2016 / 2019.
Tab Zyra: Aktivizo Editing Tabbed dhe Browsing në Office, Ashtu si Chrome, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Menu klasike për zyrën: Sillni pamjen e vjetër të Office 2003 Back në Office 2007, 2010, 2013, 2016 dhe 2019.

shigjetë flluskë e djathtë blu Dokumenti i ndarjes së Fjalës nga përcaktuesi i specifikuar me VBA

Në vend të ndarjes së dokumentit në dokumente të shumta me dorë, kjo metodë do të prezantojë një VBA për të ndarë një dokument Word nga kufiri i specifikuar në Word. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. shtyp Alt + F11 çelësat së bashku për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikimi;

2. Click Fut > Modulet, dhe pastaj ngjiteni më poshtë kodit VBA në dritaren e Modulit të Hapjes së re.

VBA: Dokumenti Split Word në dokumente të shumëfishta nga Delimiter

Sub SplitNotes(delim As String, strFilename As String)
Dim doc As Document
Dim arrNotes
Dim I As Long
Dim X As Long
Dim Response As Integer
arrNotes = Split(ActiveDocument.Range, delim)
Response = MsgBox("This will split the document into " & UBound(arrNotes) + 1 & " sections.Do you wish to proceed?", 4)
If Response = 7 Then Exit Sub
For I = LBound(arrNotes) To UBound(arrNotes)
If Trim(arrNotes(I)) <> "" Then
X = X + 1
Set doc = Documents.Add
doc.Range = arrNotes(I)
doc.SaveAs ThisDocument.Path & "\" & strFilename & Format(X, "000")
doc.Close True
End If
Next I
End Sub
Sub test()
'delimiter & filename
SplitNotes "///", "Notes "
End Sub

3. Pastaj kliko run ose shtypni butonin F5 për të aplikuar VBA.

4. Në popping out dokumentin Microsoft Word, ju lutem klikoni butonin Po për të shkuar përpara.

Shënim:
(1) Sigurohuni që të shtoni delimituesin tuaj si i njëjtë "///" në nën testin e dokumentit ndërmjet secilës pjesë të tekstit që dëshironi të ndani. Gjithashtu, mund të ndryshosh "///" për çdo delimiters për të përmbushur nevojën tuaj.
(2) Ju mund të ndryshoni dokumentet "Shënime" në testin nën për t'iu përshtatur nevojave tuaja.
(3) Dhe dokumentet e ndarjes do të ruhen në të njëjtin vend me skedarin origjinal.
(4) Ju nuk keni nevojë të shtoni delimitues në fund të skedarit origjinal, nëse keni, do të ketë një dokument bosh pas ndarjes.


shigjetë flluskë e djathtë blu Dokumenti i ndarë i Fjalës sipas faqes me VBA

Këtu është një VBA tjetër që do t'ju ndihmojë të ndani me shpejtësi një dokument të Fjalës në shumë faqe sipas Word. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. shtyp Alt + F11 çelësat së bashku për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikimi;

2. Click Fut > Modulet, dhe pastaj ngjiteni më poshtë kodit VBA në dritaren e Modulit të Hapjes së re.

VBA: Dokumenti i ndarë në dokumente të shumëfishta nga faqja në fjalë

Sub SplitIntoPages()
Dim docMultiple As Document
Dim docSingle As Document
Dim rngPage As Range
Dim iCurrentPage As Integer
Dim iPageCount As Integer
Dim strNewFileName As String
Application.ScreenUpdating = False 'Makes the code run faster and reduces screen _
flicker a bit.
Set docMultiple = ActiveDocument 'Work on the active document _
(the one currently containing the Selection)
Set rngPage = docMultiple.Range 'instantiate the range object
iCurrentPage = 1
'get the document's page count
iPageCount = docMultiple.Content.ComputeStatistics(wdStatisticPages)
Do Until iCurrentPage > iPageCount
If iCurrentPage = iPageCount Then
rngPage.End = ActiveDocument.Range.End 'last page (there won't be a next page)
Else
'Find the beginning of the next page
'Must use the Selection object. The Range.Goto method will not work on a page
Selection.GoTo wdGoToPage, wdGoToAbsolute, iCurrentPage + 1
'Set the end of the range to the point between the pages
rngPage.End = Selection.Start
End If
rngPage.Copy 'copy the page into the Windows clipboard
Set docSingle = Documents.Add 'create a new document
docSingle.Range.Paste 'paste the clipboard contents to the new document
'remove any manual page break to prevent a second blank
docSingle.Range.Find.Execute Findtext:="^m", ReplaceWith:=""
'build a new sequentially-numbered file name based on the original multi-paged file name and path
strNewFileName = Replace(docMultiple.FullName, ".doc", "_" & Right$("000" & iCurrentPage, 4) & ".doc")
docSingle.SaveAs strNewFileName 'save the new single-paged document
iCurrentPage = iCurrentPage + 1 'move to the next page
docSingle.Close 'close the new document
rngPage.Collapse wdCollapseEnd 'go to the next page
Loop 'go to the top of the do loop
Application.ScreenUpdating = True 'restore the screen updating
'Destroy the objects.
Set docMultiple = Nothing
Set docSingle = Nothing
Set rngPage = Nothing
End Sub 

3. Pastaj kliko run butonin ose shtypni F5 kyç për të aplikuar VBA.

Shënim: Dokumentet e ndarjes do të ruhen në të njëjtin vend me skedarin origjinal.


shigjetë flluskë e djathtë blu Dokumenti Split Word nga head / page / section break / page break me përdorimin e Kutools for Word

Nëse keni Kutools për Word të instaluar, mund ta aplikoni atë ndarje funksion të lehtë ndarjen e një dokumenti në ato të shumëfishta sipas faqes, titullit, thyerjes së seksionit ose pushimit të faqes si keni nevojë në Word.

Kutools për Fjalën është një shtojcë e dobishëm për të lehtësuar punën tuaj dhe për të rritur aftësinë tuaj të përpunimit të dokumentit të fjalës. Gjyqi i Lirë për ditët e 45! Merrni Tani!

1. Click Kutools Më shumë > ndarje për të mundësuar funksionin e Splitit.
doc ndan dokumentet 001

2. Në hapjen e dialogut Split në ekran, ju lutem (1) specifikoni dosjen e destinacionit që do të ruani dokumentet e ndarë në, (2) kontrolloni kriteret që do të ndaheni nga Split nga drop down list, dhe (3) klikoni OK button. Shih screenshot:

Dhe tani dokumenti aktual i Fjalës ndahet sipas kritereve të specifikuara (Titulli 1 në rastin tim) dhe dosja e destinacionit hapet automatikisht me dokumente të ndarë. Shih screenshot:
doc ndan dokumentet 002

Shënim: Kjo veçori fantastike e Splitit gjithashtu mbështet shpërndarjen e një dokumenti të Word-it nga faqja, nga faqja e faqes dhe nga sekuestrimi lehtësisht në Word. Shih më poshtë screenshots:

Split një dokument Word në ato të shumta sipas faqes:

Split një dokument të Fjalës në të shumëfishta me pushim faqe:

Shpërndani një dokument të Fjalës në ato të shumëfishta me thyerjen e seksionit:

Shfletimi & redaktimi i dokumenteve të shumta Word si Firefox, Chrome, Internet Explore 10!

Ju mund të jeni të njohur për të parë faqe të shumta në Firefox / Chrome / IE dhe kaloni në mes tyre duke klikuar lehtë tabët përkatëse. Këtu, Office Tab mbështet përpunime të ngjashme, të cilat ju mundësojnë të shfletoni dokumente të shumta të Word-it në një dritare të Fjalës, dhe të kaloni me lehtësi mes tyre duke klikuar skedat e tyre. Kliko për karakteristika të plota të provës falas!
Shfletoni dokumente të shumta fjale në një dritare si Firefox


shigjetë flluskë e djathtë bluArtikuj relative:

Bashkoni dokumenta të shumëfishta dhe mbani formatin në fjalë
Kutools për Fjalën

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Word 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 dhe 2019

shtënë-kutools-700-225-kte

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Maya · 1 months ago
  The split works great for me but on page in the merge file turns into 1.5 pages - something with the page layout (+ additional empty page at the end). any ideas how to go around that?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Lisa · 6 months ago
  The Split Word By Document with VBA worked for me, but it is adding a blank page at the end of each document. Is there a way around this?
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Savvyno · 1 months ago
   I am working on this as well but have not found a way to do it besides manually.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Steve · 5 months ago
   Does not work at all for me. Goes through the motions but no documents are saved. Maybe because I am using .DOCX files?
   • To post as a guest, your comment is unpublished.
    Savvy · 1 months ago
    After playing with this code for over an hour I discovered you have to save the document you mail merged then you can run the code on the saved document that has all the pages you need to split up. Hope this helps.
    • To post as a guest, your comment is unpublished.
     Steve · 1 months ago
     I always start with a newly-saved document. I found the split documents were actually saved somewhere (I forget; doesn't matter) they were text only - all the formatting had been dropped.
   • To post as a guest, your comment is unpublished.
    Steve · 5 months ago
    Maybe something to do with Windows 7 settings? Thoughts from anyone?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Fenice · 7 months ago
  Mais comment garder une mise en page complexe (image de fond, marges, etc) ?
  Great but how to keep the lay-out (background image, margins ?)
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Andrew · 8 months ago
  Can you split the document based on Heading 1 styles as your "delimiter".
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   kellytte · 2 months ago
   Hi Andrew,
   The VBA script can split the entire document by page. If you need to split by heading 1, we suggest to try Kutools for Word’s Split (Document) feature.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  SHUBAM AWASTHI · 11 months ago
  i need to split the document using page range. for example i wanted to split 1 to 10 page in another document. how i can do it