Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Kutools - kombinon më shumë se funksione dhe mjete të përparuara të 300 për Microsoft Excel

Kutools për Excel është një shtojcë e dobishme Excel me më shumë se 300 veçori të avancuara për të thjeshtuar lloje të ndryshme të detyrave të komplikuara në disa klikime në Excel. Për shembull, përdoruesit e Excel-it mund të kombinojnë lehtësisht fletët e punës me disa klikime, bashkojnë qelizat pa humbur të dhëna, ngjiten në qeliza të dukshme dhe kështu me radhë. Pa dyshim, ky shtojcë i fuqishëm dhe i lehtë për përdoruesin do t'i kursejë përdoruesit e Excel një masë kohore të punës dhe do të përmirësojë në masë të madhe efikasitetin e punës.

KTE 125x125
 • Zgjedhja e përdoruesve 110,000 + Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti!
 • Kombinoje fletë pune ose fletore pune të shumëfishta në një libër pune
 • Numërimi dhe shuma e qelizave të bazuara në ngjyrën sfond / font
 • Përmbajtja e ndarë e qelizave në rreshta / kolona të shumëfishta nga hapësira / prerja / delimituesi
 • Batch Hiq hapësira udhëheqëse në qeliza

Shikoni se si Kutools për Excel kurseni kohën tuaj në Excel 2019 / 2016 / 2013 / 2010 / 2007 / Zyra 365

Softueri është përshkruar më poshtë, të rregulluar nga grupet Ribbon në të cilat ato shfaqen.

Kutools tab

shtënë kutools tab ngushtë 002
shtënë kutools tab ngushtë 03
shtënë kutools tab ngushtë 04
shtënë kutools tab ngushtë 05
Shiko Grupin Grupet e Grupeve dhe Qelizave Editing Group Formula Group

Kutools Plus tab

shtënë kutools plus tab të ngushtë 02
shtënë kutools plus tab të ngushtë 03
shtënë kutools plus tab të ngushtë 04
shtënë kutools plus tab të ngushtë 05
shtënë kutools plus tab të ngushtë 06
Librat e punës dhe fletët e grupit Grupi i Sigurisë Grupi i postimeve Grupi i Filter & Statistikave

Dizajn tab

02 skica e xhirimeve
03 skica e xhirimeve
04 skica e xhirimeve
05 skica e xhirimeve
Mbroni grupin Shiko Grupin Grupi Monitor Grupi i opsioneve

shënim: The Projektimi tab është fikur nga default. Përdoruesit e Excel mund ta ndryshojnë atë me Kutools Më shumë > Dizajnimi i fletës së punës.

Shiko Grupin

Bërja e Lundrimit:

Përmban panelet e 5: Fletën e punës dhe fletë, Fletë automatike, Fusha e menaxherit të emrit, Paneli i listës së shtyllave dhe Freshi i përparuar i gjetjes dhe zëvendësimit.

Pllaka e lundrimit jo vetëm që liston të gjitha librat e punës, fletët e punës, kolonat dhe emrat në një panel të integruar për ju, por gjithashtu shton Excelin me një veçori interesante që ju lejon të shikoni lehtë në të gjitha librat e punës, fletët e punës dhe kaloni në mes të gjithë ata. Dhe çfarë është më tepër? Ju mund të zgjidhni shpejt dhe të shkoni në kolonën specifike dhe emrin në librat tuaj të punës. Ju mund ta zvarritni dhe hiqni Pllakën e Lundrimit në çdo pozicion në zonën tuaj të punës dhe mund të aktivizohet për t'u fshehur ose shfaqur me një klik.

Sipërfaqja e punës:

Kjo ndërmarrje ka mishëruar tiparet e 3 të zonave të punës në Excel tuaj si më poshtë:

 • 1. Të minimizoni shiritin dhe të fshehni shiritin e statusit;
 • 2. Për të minimizuar shiritin, fshehni shiritin e gjendjes dhe shiritin e formulës;
 • 3. Për të minimizuar shiritin, fshehni shiritin e gjendjes, shiritin e formulës dhe shiritin.

Leximi i Layout View

Automatikisht nënvizoni rreshtin ose kolonën e tërë të qelizës aktive.

Është e pashmangshme që vijat ose kolonat do të keqinterpretohen kur ne kontrollojmë për formulat ose të dhënat në një fletë pune me një numër të madh rreshtave dhe kolonave. Paraqitja e leximit do të nxjerrë në pah vijën dhe kolonën e qelizës aktuale. Kjo do ta bëjë më të lehtë kontrollimin e të dhënave ose futjen e të dhënave.

Snap (Libri aktual i punës së ruajtjes)

Merrni fotografitë e punës së punës aktuale për rikthimin e lehtë të punës.

Ky shërbim mund të marrë një fotografi të punës së tanishme me një klik në çdo kohë dhe kliko në artikullin e çastit do të rivendosë librin e punës në çastin. Ju lutem vini re se kjo dobi do të mbajë vetëm snapshot në dispozicion para mbylljes së librit të punës, nëse libri i punës është mbyllur, të gjitha fotografitë e punës do të pastrohen.

ikona ColumnVisible

Columns

Një klikim për të ndryshuar shikueshmërinë e kolonave të fshehura në rangun e përdorur.

Me këtë shërbim, ju mund të shpejt të ndryshoni shikueshmërinë e kolonave të fshehura me një klik. Një klikim do të tregojë të gjitha kolonat e fshehura në rangun e përdorur, klikoni sërish do t'i vendosë të gjitha kolonat e fshehura të jenë të padukshme.

Materiale

Shpejt ndezni të gjitha pamjen e fshehur të fletëve në librin aktual të punës.

Një klik do të ndryshojë të gjitha fletët e fshehura që të jenë të dukshme, klikoni sërish do të ndryshoni të gjitha fletët e fshehura që të jenë të padukshme në manualin aktual të punës.

Trego / Fshih

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejt të tregoni ose fshehni fletët e punës, fletët e punës dhe vargjet, cilësimet e dritareve të Excel, etj.

Vendosni zonën e rrotullimit:

Është një mënyrë fantastike për të vendosur ose kufizuar zonën e lëvizjes në librin tuaj të punës. Nëse lëvizni shumë në fletën tuaj të punës ose nëse keni të dhëna që nuk dëshironi që lexuesit të eksplorojnë, ky mjet është i përshtatshëm për ju që të kufizoni fushën e dukshme të tabelës suaj vetëm në atë që ka të dhëna aktuale.

Zbuloni të gjitha sferat:

Ju mund të zbuloni shpejt të gjitha sferat e fshehura në fletën pune aktive.

Fshih fletët e pa zgjedhur:

Kjo ju lejon të shpejt të fshehni të gjitha fletët joaktive (jo të zgjedhura) në librin e punës aktive (të tanishme) me një klik.

Zbuloni të gjitha fletët e fshehura:

Zbuloni të gjitha fletët e fshehura të veprës aktive me një klik. Normalisht ju duhet të zbuloni të gjitha fletët e punës të fshehura një nga një në Excel.

Fshih Windows Inaktive:

Nëse keni hapur fletë pune të shumëfishta në Excel, ky mjet ju lejon të fshini me shpejtësi të gjitha veprimet e tjera joaktive me një klik.

Zbuloni të gjitha dritaret e fshehura:

Zbuloni të gjitha librat e fshehtë me një klik. Normalisht ju duhet të zbuloni të gjitha librat e fshehtë një nga një në Excel.

Hide / Unhide Workbooks and Sheets:

Interaktivisht fshihni ose zbuloni fletore të punës dhe fletë pune të shumta në një kohë. Normalisht ju duhet të fshehni ose të fshini manualin dhe fletën e punës një nga një në Excel. Ky është një mjet i dobishëm për ju për të trajtuar një libër të madh pune me një pako pune.

Shiko opsionet:

Me këtë softuer, mund të shpejt të ndryshoni cilësdo nga cilësimet e mëposhtme: skajet e rreshtave, shiritin horizontal të lëvizjes, shiritin vertikal të rreshtave, rreshtat dhe rreshtat e kolonës, thyerjet e faqeve, pamja e formulës, skedat e fletëve, shiritin e gjendjes, baret e formulës, ekranin me ekran të plotë, dhe dukshmëria e objektit. Kurseni kohën tuaj duke mos kërkuar ku të kaloni ndonjë nga cilësimet e mësipërme. Është bërë në mënyrë interaktive, kështu që ju mund të shihni parapamjen përpara se të angazhoheni në të.

Grupet e Grupeve dhe Qelizave

Varg

Një koleksion i shërbimeve ju lejon të shpejt të procesit operacionet e mëposhtme në vargjet dhe qelizat.

Bashkojë qelizat e njëjta

Bashkoni qelizat ngjitur që përmbajnë të njëjtën vlerë në çdo kolonë me një klik. Ju lutemi zgjidhni kolona dhe klikoni "Merge Same Cells", atëherë të gjitha qelizat ngjitur vertikalisht me të njëjtën vlerë do të bashkohen në masë.

Zbuloni Cell

Kjo dobi do të çaktivizojë qelizat e bashkuara në një sërë me një klikim dhe automatikisht do të mbushë çdo qelizë unmerge me përmbajtjen përkatëse nga qeliza e bashkuar origjinale.

Flip Horizontal Range

Flip gjitha qelizat në zgjedhjen horizontalisht me një klik. Për shembull, nëse keni të dhëna të rreshtit, të tilla si: 1, 2, 3, shpejt mund të ndryshoni rendin e tij horizontalisht në 3, 2, 1.

Flip Vertical Range

Flip gjitha qelizat në përzgjedhjen vertikalisht me një klik. Për shembull, nëse keni zgjedhur një kolonë që përmban numrin 1, 2 dhe 3, ky program do të ndryshojë rendin vertikalisht në 3, 2 dhe 1.

Transpose Tabela Dimensionet:

Me këtë ndërfaqe të dobishëm të Shërbimit të Tabelës së Transpozimit, ju mund të konvertoheni në mënyrë të përshtatshme një tabelë kryq (dy-dimensionale) në një listë të sheshtë (një dimensionale) në të njëjtën kohë dhe në anën tjetër.

Transformimi i vargut:

Shpejt transformoni një kolonë vertikale në radhë me kolona të shumëfishta. Për shembull, mund të keni një kolonë të vetme të të dhënave që përmban informacionin e klientit tuaj dhe secili klient përbëhet nga informacionet e rreshtave 5 (si, emri, gjinia, tel, emaili dhe adresa). Me këtë mjet ju mund të transformoni kolonën e vetme të të dhënave në një tabelë të të dhënave me pesë kolona.

Grupet e shkëmbimit:

Shpejt shkëmbe shkallët, kolonat, rreshtat dhe qelizat në librin tuaj të punës. Shkon për shkëmbim duhet të jetë identike në të njëjtën madhësi. Për shembull, nuk mund të ndërroni dy kolona me një kolonë. Ju mund të shpejt të shkëmbejnë qelizat ose vargjet në të njëjtën fletë pune, në fletë pune të ndryshme ose në fletore të ndryshme. Formatimi i qelizave gjithashtu do të shkëmbehet, dhe operacioni i shkëmbimit nuk ndikon në formulat në dy vargjet, dhe ato vazhdojnë t'i referohen qelizave origjinale.

Rendit Gama rastësisht:

Me këtë softuer, mund të zgjidhet shpejt qeliza në një distancë rastësisht, për të klasifikuar qelizat në bazë të çdo rreshti ose koloni në mënyrë të rastësishme, për të renditur rastësisht rresht ose kolonë të tërë, për të përzgjedhur rastësisht qelizat, rreshtat ose kolonat e tëra.

Ngjiteni në distancë të dukshme

Ky funksion mundëson që të ngjitet të dhënat e kopjuara vetëm në qeliza të dukshme, duke injoruar të gjitha qelizat e filtruara dhe qelizat e fshehura.

Set Scroll Area

Është një mënyrë fantastike për të vendosur ose kufizuar zonën e lëvizjes në librin tuaj të punës. Nëse lëvizni shumë në fletën tuaj të punës ose nëse keni të dhëna që nuk dëshironi që lexuesit të eksplorojnë, ky mjet është i përshtatshëm për ju që të kufizoni fushën e dukshme të tabelës suaj vetëm në atë që ka të dhëna aktuale.

Zbuloni të gjitha sferat

Ju mund të zbuloni shpejt të gjitha sferat e fshehura në fletën pune aktive.

Krahaso qelizat

Shpejt krahasoni dy kolona të qelizave, zbuloni dhe theksoni saktësisht qelitë e njëjta midis tyre ose dallimet. Mbështet krahasimin e ndjeshëm nga rastet.

ikona PreventTyping

Parandaloni Typing

Parandalimi i të dhënave të dublikuara nga të qenit të shtypur, parandalimi i shkrimit të disa karaktereve dhe lejimi i vetëm i futjes së shkronjave të specifikuara në një sërë qelizash.

Parandalimi i kopjimit

Kjo pajisje mund të parandalojë futjen e të dhënave të dyfishta në një kolonë të vetme me një klik. Ky shërbim arrin të njëjtin funksion si funksioni i validimit të të dhënave të Excel, por vetëm duhet të përzgjidhni një kolonë të vetme dhe pastaj të aplikoni këtë softuer, atëherë nuk mund të shkruani vlera të dyfishta në të njëjtën kolonë.

Parandaloni Typing

Lehtë të parandaloni shkronjat speciale ose të caktuara që të shtypen në qeliza

Lejoni vetëm që të futen karaktere specifike në një sërë qelizash

ikoni CopyRanges

Shtresat e kopjimit:

Zakonisht Excel nuk ju lejon të kopjoni shkallët e zgjedhura të shumta, por me këtë shërbim, ju mund të kopjoni shkallët e zgjedhura të shumta në të njëjtën kohë.

përmbajtje

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejt të procesit të operacioneve të mëposhtme.

Konvertimi midis Tekstit dhe Numrit:

Me këtë softuer, shpejt mund të konvertohet vlera e qelizës midis tekstit dhe numrit. Ajo gjithashtu mund të konvertojë vlerat në qelizat që paraprihen nga një apostrof për numrin.

Konvertimi i formulës në tekst:

Me këtë shërbim, ju lehtë mund të konvertojë formulat në formatin e tekstit në përzgjedhje.

Konvertimi i tekstit në formulë:

Me këtë shërbim, ajo do të konvertojë formulat të cilat janë ruajtur si format teksti në formulat reale.

Konvertimi në Date:

Me këtë softuer, mund të identifikoni dhe konvertoheni me shpejtësi disa format jo-standarde të datave të cilat nuk mund të identifikohen nga Excel si format normal të të dhënave. Për shembull, në formatin e datës lokale (SHBA) lehtë mund të konvertohet dhe identifikohen stilet e mëposhtme të datës (si "20120825", "2003 1 2 11: 12: 13.14PM", "2012.8.13") si "8 / 25 / 2012 "," 1 / 2 / 2003 11: 12: 13 PM "dhe" 8 / 13 / 2012 "në Excel.

Convert Time

Ky funksion mundëson:
1. Një klik për të kthyer kohë në sekonda vetëm;
2. Një klik për të kthyer kohë në minuta vetëm;
3. Një klik për të kthyer kohë në një orë vetëm;
4. Dhe konvertoni kohën në sekonda / minuta / orë dhe ruani në një vend të ri.

Konvertimi i monedhës:

Është një dobi e dobishëm e monedhës, e cila ju sjell një mënyrë të shpejtë për të kthyer më shumë se monedhat 50 në Excel tuaj duke përdorur normat e fundit të këmbimit nga faqja e internetit e besueshme në Internet. Ju lehtë mund të konvertohet një vlerë e vetme ose vlera e vëllimit nga qelizat e diapazonit, dhe të merrni kurset e këmbimit të fundit në çdo kohë duke përditësuar nga faqja e besueshme (kërkon një lidhje interneti).

Njësia e konvertimit:

Shpejt konvertoni matjet nga një njësi në tjetrën në Excel tuaj. Mbështet matjet e mëposhtme: Angle, Bits bytes, Largësia, Energjia, Forca, Burimi, Vëllimi, Masa, Lëng, Koha dhe Temperatura.

Konvertimi i Sistemeve Numerike

Ky funksion mund të konvertohet shpejt midis sistemeve të numrave të ndryshëm me vetëm disa klikime, pa përdorur ndonjë formulë. Ai përfshin konvertimin e binareve në magji, okral në decimal, decimal në magji, ascii në magji, etj.

Shëno Numrat

Ky shërbim mund të përcaktojë numrat në fjalët angleze dhe kineze në Excel. Për shembull, mund të përcaktojë "12.75" në "Dymbëdhjetë Dollarë dhe Shtatëdhjetë e pesë Cent".

Ndryshimi Shenjat e vlerave:

Me këtë program Excel, ju lehtë mund të rregulloni shenjat mbrapa negative; ndërroni të gjitha shenjat negative në pozitive; të ndryshojë të gjitha shenjat pozitive në negative dhe të ndryshojë shenjën e të gjitha vlerave. Ju nuk keni nevojë të përdorni një formulë për përpunimin e operacioneve të mësipërme.

Konvertimi midis romanit dhe numrit

Me këtë veçori, mund të konvertohet shpejt një sërë të dhënash romake në numrat normale dhjetorë në masë, dhe anasjelltas.

Ndrysho shenjën e vlerave

Me këtë program Excel, ju lehtë mund të rregulloni shenjat mbrapa negative; ndërroni të gjitha shenjat negative në pozitive; të ndryshojë të gjitha shenjat pozitive në negative dhe të ndryshojë shenjën e të gjitha vlerave. Ju nuk keni nevojë të përdorni një formulë për përpunimin e operacioneve të mësipërme.

Convert Numri në Ordinal

Me këtë funksion, mund të konvertoheni shpejt numrat e zgjedhur normalisht në numra rendorë në masë, të tilla si konvertimi i 1 në 1st, 2 në 2nd, 11 në 11th, 25 në 25th etj.

Rreshta të kombinuara të avancuara

Me këtë softuer, mund të kombinosh shumë rreshta duplikate në një rekord të bazuar në një kolonë kryesore dhe gjithashtu mund të aplikosh disa llogaritje si shuma, mesatarja, numërimi dhe kështu me radhë për kolonat e tjera.

Për faktorët

Konvertoni vlerën reale ose formulën në qelizat e përzgjedhura në vlerat e shfaqjes.

Për shembull, mund të futni një numër të rastësishëm me inputting = RAND () * 100 në një qelizë, dhe shfaq 75.1203 në qelizë. Me këtë mjet, ju do të hiqni formulën e = RAND () * 100, por mbeteni vlera e shfaqur e 75.1203.

Round (Pa Formula):

Numrat e raundit të serisë në rangun e zgjedhur deri në vendet e pasqyruara dhjetore pa formulë.

Në Excel ne mund të radhit numrat me funksione ose Format Cells komandë, megjithatë, të dyja mënyrat nuk ndryshojnë vlerën aktuale të qelizave pas rrumbullakimit. Ky shërbim do të rrumbullakojë numrat në një distancë dhe do ta bëjë vlerën aktuale të qelizave si vlerë të shfaqur. Mbështet raundin e përbashkët, rrumbullakoset, rrumbullakët, dhe raundi për të barazuar.

Kombinoje (rreshta dhe kolona):

Me këtë softuer mund të kombinoni qelizat e zgjedhura në bazë të rreshtave ose kolonave dhe të kombinoni të dhëna nga kolona të shumta (ose rreshta) në një qelizë të vetme.

Për shembull, mund të kombinoni të dhënat në kolonat AD dhe vendosni të gjitha në kolonën A. Ju keni tre opsione për të trajtuar të dhënat që janë kombinuar. Ju mund ta mbani, fshini ose krijoni qeliza të bashkuara. Si opsion, mund të specifikoni një ose më shumë karaktere për të futur midis të dhënave të kombinuara (për shembull, rreshtin e ri ose futni një tekst).

Editing Group

Gjeni Super

Kërkoni në hapësirën e specifikuar (komentet, qelizat, formulat ose hyperlinks) dhe kërko sipas kritereve të specifikuara (tipi i datës, numri ose formatimi i specifikuar) në Excel.

Gjeni vargjet specifike të tekstit vetëm në komentet

Kjo veçori është në gjendje të kërkojë vlerën specifike në komentet brenda përzgjedhjes, fletës aktive ose tërë punimit.

Gjeni vargjet specifike të tekstit vetëm në formulat

Kjo veçori mund të ndihmojë përdoruesit e Excel që të gjejnë me shpejtësi vargjet e tekstit të formulës vetëm në kuadër të përzgjedhjes, fletës aktive, fletëve të përzgjedhura ose të gjithë dokumentit të punës.

Kërkoni vlerat specifike të tekstit vetëm në hyperlinks

Kjo veçori mund të gjejë shpejt vlerën e specifikuar të tekstit në hyperlinks shtuar në përzgjedhjen e tanishme, fletë aktive, fletët e zgjedhura, ose të gjithë librin e punës.

Gjeni string specifike teksti vetëm në vlerën e qelizës

Ky funksion mundëson të kërkoni tekstin e specifikuar me gjatësi teksti, me shkronja të mëdha, me shkronja të vogla dhe me pjesë të vargut.

Gjeni qelizat që përmbajnë vlera të tipit të datës bazuar në kritere

Me këtë funksion, mund të gjeni shpejt të gjitha qelizat e datave, ose të gjeni qeliza që përmbajnë datën e caktuar në përzgjedhjen, fletën aktive, fletët e përzgjedhura ose tërë dokumentin e punës.

Gjeni numrat bazuar në kritere

Me këtë veçori, mund të gjeni numra të shpejtë në një interval të caktuar numerik, të tillë si më i madh / më i vogël se një numër i caktuar, midis dy numrave etj. Kjo veçori gjithashtu mbështet për të gjetur kopje identike ose vlera unike në lehtësi.

Gjeni të gjitha qelizat me formatimin e qelizave specifike

Kjo veçori mund të zbulojë shpejt qelizat sipas formatimit të specifikuar të qelizave, të tilla si të theksuara, të lëkundshme, shtresat e trasha, ngjyrat, etj. Përveç kësaj, gjithashtu mbështet për të kërkuar qelizat të cilat janë me komente dhe formulë.

Fuzzy Lookup

Duke krahasuar me kërkimin e saktë, kjo veçori mund të ndihmojë përdoruesit e Excel për të gjetur rezultate të ngjashme kërkimi, siç janë vargjet e tekstit me gabimet.

zgjedh

Një koleksion mjetesh bën zgjedhjen e artikujve të ndryshëm më të lehtë në Excel.

Zgjidhni Range Helper

Është një dobi e dobishëm për t'ju ndihmuar të zgjidhni, të zmbrapsni dhe të anashkaloni zgjedhje të shumta në librin e punës aktive. Me këtë, ju mund të bëni shpejt operacionet e mëposhtme:

 1. Zgjidh shkallët e shumëfishta pa mbajtur çelësin Ctrl;
 2. Deselect qelizat nga vargjet e zgjedhura;
 3. Zonat e zgjedhura të kthyera.
Përzgjidhni rreshtat dhe kolonat e intervalit

Me këtë softuer, lehtë mund të zgjidhni një numër specifik të rreshtave ose kolonave në një interval të caktuar në një fletë pune të madhe. Për shembull, mund të zgjidhni tri rreshta me shpejtësi në intervalin e dy rreshtave.

Zgjidh Cells bashkuar

Zgjidh të gjitha qelizat e bashkuara në një rang me një klik. Ju lutemi zgjidhni vetëm një varg dhe klikoni "Zgjidh bashkuar qelizat", atëherë të gjitha qelizat e bashkuara në këtë varg do të përzgjidhen.

Zgjidh Cell Fundin

Me këtë funksion mund të klikoni për të zgjedhur qelizën e fundit të vargut të përdorur, qelinë e fundit me të dhënat e rreshtit të fundit ose qelizën e fundit me të dhënat e kolonës së fundit.

Zgjidh qelizat me vlerë maksimale ose min:

Ky mjet jo vetëm që zgjedh vlerën minimale ose maksimale në një diapazon të zgjedhur të qelizave por gjithashtu shkon në pozicionin e saktë të vlerës minimale ose maksimale. Në Excel, mund të përdorni funksionin MIN dhe MAX për të zgjedhur vlerën minimale ose maksimale, por nuk mund të shkoni në pozicionin e saktë të vlerës minimale ose maksimale.

Zgjidh qelizat me vlerë gabimi

Zgjedh të gjitha qelizat në fletën pune aktive me një formulë që prodhon një vlerë gabimi (si # DIV / 0 !, # N / A).

Zgjidh Celulat e Mbyllura

Me këtë softuer, mund të zgjidhni me shpejtësi të gjitha qelizat e hapura nga një sërë. Këshillë: Ju lutemi specifikoni një varg përpara se të aplikoni këtë shërbim.

Zgjidh Unblank Cells

Me këtë funksion, mund të zgjidhni të gjitha qelizat jo bosh nga një sërë me vetëm një klikim. Me këtë funksion, mund të zgjidhni të gjitha qelizat jo bosh nga një sërë me vetëm një klikim.

Zgjidh qelizat specifike

Zgjedh qelizat ose një rresht të tërë nga një gamë e specifikuar që plotëson disa kritere. Pasi të keni zgjedhur, mund të aplikoni operacione të tjera (të tilla si formatimi ose fshirja) te qelizat ose rreshtit të tërë.

Zgjidh qelizat me format

Zgjedh qelizat me formatimin e njëjtë nga qelizat e diapazonit sipas formatimit të qelizës bazë ose atributeve të qelizës bazë. Normalisht ju mund ta përdorni këtë mjet për të përcaktuar se sa qeliza me formatimin e njëjtë të qelizave bazë. Pasi të përzgjidhni, mund të ndryshoni madhësinë e shkronjave ose ngjyrën e qelizave të zgjedhura.

Zgjidh Duplicate & Unique Cells

Ky shërbim mund t'ju ndihmojë të zgjidhni shpejt kopjet ose vlerat unike ose rreshtat e tërë nga një kolonë ose një distancë.

Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme

Me këtë funksion, mund të krahasoni lehtësisht dy vargjet e qelizave, të gjeni, përzgjidhni dhe të theksoni kopjimet ose vlerat unike midis të dy sferave.

Fut

Një koleksion i veglave të futura.

Futni Titujt Rreshtat

Dikur ne mund të kemi nevojë të shtojmë një titull për secilën rresht, siç është fatura e pagës. Ky shërbim mund të fusë shpejt tituj për rreshta.

Vendos rreshta dhe shtylla të zbrazëta:

Ky mjet i dobishëm do të kursejë kohën tuaj dhe do ta bëjë të përshtatshme për ju që të futni shpejt rreshta ose shtylla të bardhë në një interval të caktuar në të njëjtën kohë.

Futni të dhëna të rastësishme

Me këtë shërbim, ju lehtë mund të përpunoni operacionet e mëposhtme në një sërë qelizash për ju. A. Fut një rend të numrave të plotë në mënyrë të rastësishme; B: Vendos ose gjeneron një datë të rastësishme; C. Vendosni ose gjeneroni fjalëkalim (vargjet e të dhënave të rastit); D. Vendos ose gjeneron skedarë të shënjuar të formatimit; E. Vendosni ose gjeneroni një listë me porosi.

Fut numrin e sekuencës

Futni me shpejtësi një vlerë unike (dhe të njëpasnjëshme) në një qelizë në Excel. Ju mund të shtoni prefiksin e tekstit ose prapashtesën dhe specifikoni numrin e shifrave për numrin. Për shembull, lehtë mund të futni një numër serik si Kutools-XXXX-2011 (XXXX tregon numrin e rendit).

Gjeni numrin e sekuencave që mungojnë

Me këtë funksion, shpejt mund të gjeni dhe futni numrat që mungojnë në një listë renditjeje.

Plotësoni Listat e Përshtatshme

Duke përdorur këtë funksion, mund të krijoni shpejt listat tuaja të personalizuara dhe t'i mbani në kutinë e listës dhe pastaj t'i mbushni ato në qelizat e fletës së punës vertikalisht ose horizontalisht.

Listoni të gjitha kombinimet

Bazuar në vargjet dhe vlerat e tekstit të dhënë, kjo veçori mund të kuptojë me shpejtësi të gjitha kombinimet e mundshme dhe t'i rendisë ato në një kolonë.

Fut Bullet

Me këtë funksion, shpejt mund të vendosni plumba në fillim të qelizave të zgjedhura të shumëfishta. Përveç kësaj, mund të hiqni shpejt plumbat nga shumë qeliza të zgjedhura vetëm me një klik.

Vendos Numerimin

Me këtë funksion, mund të futni shpejt numrat për një sërë qelizash me klikime në të njëjtën kohë. Ai gjithashtu mbështet për të larguar shpejt numrat nga qeliza të shumta me klikime.

Vendos datën

Me këtë mjet, mund të futni me shpejtësi një datë të formatuar në një qelizë, thjesht merrni një datë me formatimin e datës dhe futni në një qelizë.

Plotësoni qelizat e zbrazëta

Ky shërbim mund të ju kursejë kohë dhe t'ju ndihmojë të mbushni shpejt qelizat bosh pa zëvendësuar vlerat origjinale në përzgjedhje. Me të, ju mund të:

 1. Plotësoni qelizat bosh me vlera më sipër, më poshtë, majtas ose djathtas.
 2. Plotësoni qeliza bosh me vlera lineare.
 3. Plotësoni qelizat bosh me një vlerë fikse, siç është 0.
Kutitë e kontrollit të futjes në grumbull

Me të, ju lehtë mund të futni kutinë në një qelizë ose varg. Këshillë: Nëse zgjidhni një distancë, do të futni kutinë e kontrollit në të gjitha qelizat e diapazonit.

Batch Insert Option Buttons

Me këtë, lehtë mund të futni butonin e opsioneve në një qelizë ose varg. Këshillë: Nëse zgjidhni një distancë, do të futni një buton opsion në të gjitha qelizat e diapazonit.

Fut Filigranin

Me këtë funksion, mund të futni dy shifrat e figurës dhe të tekstit në fletën e punës në lehtësi.

Tekst automatik

Me këtë funksion Auto Text, ju lehtë mund të ruani dhe ripërdorni të gjitha llojet e të dhënave në Excel:

 1. Ruani tabelat si një hyrje në AutoText dhe ripërdorni me një klik;
 2. Ruaj një sferë të dhënash si një hyrje automatike dhe ripërdorimin me një klik;
 3. Ruani çdo formulë si hyrje të AutoText dhe ripërdorni me një klik;
 4. Ruani artet ose fotot e klipeve si hyrje të Fjalorit Automatik dhe ripërdorni me një klik;
 5. Lehtë importoni dhe eksportoni shënimet e ruajtura automatike.

Fshij

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejtoni procesin e operacioneve të mëposhtme.

Fshi rreshtat e rremë

Me këtë mjet, mund të fshini shpejt rreshtat bosh në rangun e zgjedhur, fletët e punës të zgjedhur, fletët e punës aktive dhe të gjitha fletët e punës. Normalisht është mjaft e vështirë të fshihen të gjitha rreshtat bosh në një libër pune me shumë fletë pune në Excel, por me këtë mjet mund ta bëni atë me një klikim.

Fshi rreshtat e fshehur (të dukshme) dhe kolonat

Me këtë softuer, mund të fshini me shpejtësi të gjitha rreshtat bosh ose kolona të zbrazëta, rreshtat e fshehura ose kolonat e fshehura dhe rreshtat e dukshme ose kolonat e dukshme nga një sferë e zgjedhur, fletë të zgjedhura, fletë aktive ose të gjitha fletët.

Fshini ujin

Me këtë funksion, ju mund të hiqni shpejt filigranët që futen nga Fut Filigranin tipar i Kutools për Excel.

Fshi ilustrimet dhe objektet

Me këtë shërbim, ju mund të:

 1. Fshi tabelat
 2. Fshi linjat
 3. Fshi imazhet
 4. Fshi formë automatike
 5. Fshije Smart Artet
 6. Fshi kutitë e tekstit
 7. Fshih objektet e ngulitura OLE
 8. Fshi objektet e lidhura OLE.
Fshij kontrollet në internet

Kjo pajisje mund t'ju ndihmojë të fshini të gjitha kontrollet e uebit me një klik.

Batch Fshi kutitë e kontrollit

Kjo veçori mund të heqë kutitë e përzgjedhura menjëherë.

Butonat e opsioneve të fshirjes së serisë

Me këtë funksion, mund të fshini të gjithë butonat e opsioneve në një sferë specifike me vetëm një klikim.

Hiqni të gjitha makrot

Shpejt hiqni ndonjë nga macrikat e mëposhtme nga manuali juaj i punës: modulet VBA, UserForms, fletët e punës së dialogut Excel 5 / 95 ose Excel të punës së Excel 4 XLM.

Grumbull Hiq të gjitha makrot

Me këtë funksion, mund të hiqni lehtë të gjitha makrot nga fletoret e shumëfishta në të njëjtën kohë në Excel.

Tekst

Mishëron një shumë operacionesh të volitshme për ju për të manipuluar tekstin në qeliza.

Shto Tekst

Kjo veçori mund të shtojë vargjet ose shkronjat e njëjta tekst në qeliza të përzgjedhura të shumta në masë. Ai përfshin:

 1. Shto vargje ose karaktere të njëjta me tekst në fillim të qelizave të zgjedhura
 2. Shto vargje ose karaktere të njëjta me tekst në fund të qelizave të zgjedhura
 3. Shto vargje ose karaktere të njëjta të tekstit në pozicionin e specifikuar të qelizave të zgjedhura
 4. Shtojini vargjet ose shkronjat e njëjta para çdo shkronje të madhe, të vogël, të letrës ose të numrit
Ekstrakt Text

Me këtë funksion, mund të nxjerrni shpejt vargjet e tekstit midis dy karaktereve ose simboleve nga qelizat e zgjedhura.

Ekstrakt Adresa Email

Me këtë funksion, mund të ekstraktoni menjëherë adresat e emailit nga vargjet e tekstit të qelizave të përzgjedhura në Excel.

Hiq Hapësirat

Kjo veçori mund të heqë lloje të ndryshme të hapësirës nga një sërë qelizash, përfshin:

 1. Hiq hapësira kryesore vetëm nga vargjet e tekstit
 2. Hiq hapësira zvarritëse vetëm nga vargjet e tekstit
 3. Hiqni të dy hapësirat kryesore dhe hapësirat e zvarritura nga vargjet e tekstit
 4. Hiqni të gjitha hapësirat e tepërta nga vargjet e tekstit
 5. Hiqini të gjitha llojet e hapësirave nga vargjet e tekstit
Hiq drejtuesit Zeros

Me këtë veçori, mund të klikoni për të hequr menjëherë zero nga zero të gjitha qelizat e zgjedhura.

Hiq nga pozicioni

Me këtë funksion, mund të hiqni lehtësisht shkronjat nga fillimi / fundi i strings të tekstit, ose të hiqni numrat e dhënë të karaktereve nga pozicioni i specifikuar.

Hiqe Karakteret

Është një mjet i dobishëm për të hequr të gjitha llojet e karaktereve nga vargjet e tekstit në një rang, duke përfshirë:

 1. Hiqni karakteret numerike nga qelizat
 2. Hiqni shkronjat alfabetike nga qelizat
 3. Hiqni karakteret jo-numerike nga qelizat
 4. Hiqni shkronja jo-alfabetike nga qelizat
 5. Hiq karaktere jo të printueshëm nga qelizat
 6. Hiqni shkronja jo-alfanumerike nga qelizat
 7. Hiqini personazhet e personalizuara nga qelizat
Numrat e nënshkrimit në Formulat Kimike

Kjo veçori është në gjendje të formatojë të gjithë numrat të cilët duhet të bëhen subscript në ekuacionet kimike si një subscript në masë.

Rasti i ndryshimit

Ky mjet i dobishëm mund të konvertojë shpejt tekstin në mes të rasteve të mëdha, rastit të ulët, rastit të duhur dhe rastit të dënimit. Ai përfshin:

 1. Ndryshoni rastin e tekstit në të gjitha kapakët / rastin e sipërm.
 2. Ndrysho rastin e tekstit në rastin më të vogël.
 3. Ndrysho rastin e tekstit në rastin e duhur.
 4. Ndrysho rastin e tekstit në rastin e dënimit.
 5. Ndrysho rastin e tekstit për të ndryshuar rastin.
Rendi i rrotulluar i tekstit

Me këtë funksion, mund të ndryshoni shpejt rendin e fjalëve në çdo qelizë të përzgjedhur në masë. Mbështet:

 1. Ktheni mbrapsht rendin e tekstit nga asgjëja. Për shembull, kundërt "Kutools for Excel" për "lecxE rof slootuK";
 2. Rendi i kundërt i tekstit nga hapësira. Për shembull, ndryshoni "Kutools për Excel" në "Excel për Kutools";
 3. Rendi i kundërt i tekstit me presje ose ndarje të tjera. Për shembull, ndryshoni "Fjalë, Excel, PowerPoint, Outlook" në "Outlook, PowerPoint, Excel, Word";
Replace Characters akcent

Me këtë veçori, ju lehtë mund të zëvendësoni të gjitha llojet e karaktereve të theksuara me shenja të rregullta në tërë dokumentin e punës.

Emrat e ndarjes

Me këtë funksion, mund të ndash me lehtësi emrat e plotë në një kolonë në kolonat e parë, të mesme dhe të fundit veçmas ashtu siç keni nevojë.

Qeliza të ndara

Ky tipar i shkëlqyer mund të shpërndajë me shpejtësi përmbajtjen e qelizës së një kolone në kolona ose rreshta të shumëfishta nga ndarës të caktuar. Përveç kësaj, kjo veçori mund të shpërndajë gjithashtu përmbajtjen e qelizave në kolonën e numrit / rresht dhe kolonën e rreshtit të string-it të tekstit.

Format

Një koleksion mjetesh për formatim.

Rreshtimi i rreshtave / shtyllave

Shpejt aplikoni hije në rreshta alternative për një sërë qelizash në një fletë pune nga përdorimi i formatimit të kushtëzuar dhe formatimit standard për të përmirësuar lexueshmërinë e fletës së punës në Excel dhe ju nuk keni nevojë të dini se si të përdorni formësimin e kushtëzuar dhe formatimin standard.

Superscript / Subscript (Formatting)

Easily format tekstin si superscript ose subscript në një qelizë. Ju gjithashtu mund të aplikoni atributet Bold dhe Italic dhe rastin (sipërme ose të poshtme) për shkronjat e alfabetit. Është një mjet i përsosur për ju që të punoni me formula matematikore ose kimike në Excel.

Apliko Formatin e Ditës

Me këtë softuer mund të ndryshoni shpejt formatimin e datës së diapazonit të përzgjedhur.

Formati i kopjimit të celularëve

Për të kopjuar formatimin nga një vend dhe ta aplikoni në një tjetër, mund të përdorni Formatin e Piktorit. Por Formati i Piktorit do të kopjojë të gjithë formatimin e qelizës dhe ta zbatojë atë në një tjetër. Ky shërbim mund t'ju ndihmojë të kopjoni disa formate specifike të qelizës dhe ta aplikoni në një tjetër.

Pastro të gjitha formatimin e celularëve

Zakonisht Excel nuk mbështet një mjet për të pastruar lloje të ndryshme të formateve qelizore në të njëjtën kohë, por me këtë softuer mund t'i pastroni lehtësisht të gjitha formatet e celularit nga një sërë me një klik.

Rregulloni madhësinë e qelizës

Ky shërbim ju ndihmon të rregulloni shpejt lartësinë e rreshtit dhe gjerësinë e kolonës në paund, centimetra, inç ose piksele. Ajo mund të zbatohet për një varg ose tërë fletë pune.

lidhje

Një koleksion i mjeteve për hyperlinks dhe referencat e jashtme (lidhjet).

Convert Hyperlinks

Me këtë softuer, shpejt mund të konvertoheni tekstin (URL) në hyperlinks, të aplikoni adresa të shumëfishta hyperlink në përmbajtjen e qelizës (tekst) dhe të konvertohet adresa e shumëfishtë hyperlink në tekst në Excel.

Gjeni dhe pushoni lidhjet e thyera

Mund të listojë të gjitha lidhjet (referencat e jashtme) të fletës së punës aktive dhe të thyejnë të gjitha lidhjet e thyera duke e zëvendësuar atë me vlerësimin e vlerës në Excel.

Fshi hyperlinks

Shpejt konvertoj hyperlinks në qeliza në tekst të thjeshtë. Ju mund të fshini të gjitha hyperlinks në: Gama e zgjedhur; pune pune aktive; fletët e zgjedhura të punës dhe të gjitha fletët e punës.

më shumë

Më shumë mjete do të vendosen këtu.

Kalkulatriçe

Me këtë makinë llogaritëse, mund të kryeni më shumë se llojet 10 të funksionimit matematik. Mund të marrësh me lehtësi një vlerë nga një qelizë e zgjedhur për llogaritjen dhe ngjit rezultatin llogaritës në një qelizë specifike. Gjithashtu mund të përdorni tastierat për të trajtuar kalkulatorin për operim.

operacion

Kryen veprime të zakonshme të matematikës në qeliza, si shtesë, zbritje, shumëzim, ndarje etj. Për shembull, lehtë mund ta përdorni këtë mjet për të rritur një kolonë të çmimeve të produkteve të ndryshme nga 2 për qind.

Ndrysho komentin Shape

Shpejt ndryshoni formën e të gjitha komenteve në Excel.

Krijo listën e komenteve

Kjo veçori do të nxjerrë dhe do të listojë të gjitha komentet në një fletë pune të re ose në një libër pune siç keni specifikuar.

Format koment

Kjo veçori do të kopjojë formatimin e komentit të qelizës aktive dhe do të aplikojë formatimin në të gjitha komentet e tjera në masë.

Gjej / Replace Comment Tekst

Ky funksion mundëson gjetjen e disa të dhënave në komente dhe zëvendësimin me përmbajtje të dhënë në fletën aktive ose në tërë dokumentin e punës.

Hiq / Shto emrin e përdoruesit në koment

Kjo veçori do të ju kursejë shumë kohë për të grumbulluar, hequr dhe ndryshuar emrat e përdoruesve në të gjitha komentet e fletës së punës aktive ose gjithë dokumentit të punës.

Convert koment dhe qeliza

Me këtë funksion, është mjaft e lehtë të konvertohet midis komenteve dhe përmbajtjes së qelizave. Është në gjendje të arrijë:

 1. Konvertimi i përmbajtjeve të celularëve në komente
 2. Konvertimi i komenteve në përmbajtjen e qelizës
 3. Fut përmbajtjen e qelizës në komente
 4. Futni komentet në përmbajtjen e qelizës
Koment AutoFit

Ky tipar i zgjuar do të ndryshojë të gjitha komentet për t'i përshtatur përmbajtjet e tyre në masë të madhe në fletën e punës aktive ose në tërë dokumentin e punës.

Rivendos pozicionin e komenteve

Me këtë funksion, mund të klikoni një herë për të rivendosur të gjitha komentet mbrapa në pozicionet e parazgjedhur në fletën e punës aktive ose në tërë dokumentin e punës menjëherë.

Formula Group

Funksionet e Kutools

Një koleksion i funksioneve të integruara.

Data & Ora

Kjo është një seri e funksioneve të integruara për të kthyer kohën në sekonda / minuta / orë në Excel.

Statistikore dhe matematike

Kjo është një seri e funksioneve të inkorporuara për numërimin / shumën / mesatare të qelizave të dukshme vetëm, dhe numërimin / shumën sipas ngjyrës, duke përfshirë:

 1. Qelizat mesatare të dukshme
 2. Numrat e qelizave të dukshme
 3. Shuma e qelizave të dukshme
 4. Numëroni sipas ngjyrës së qelizës
 5. Numëroni sipas ngjyrës së shkronjave
 6. Numëroni me font të guximshëm
 7. Numëroni karakteret
 8. Numëroni nuanca
 9. Shuma me ngjyra qelizore
 10. Shuma me ngjyra font
 11. Shuma me font të guximshëm
Tekst

Kjo seri e funksioneve të ndërtuara përmban:

 1. Ekstrakt numrat: Nxjerr numrat nga vargu i përzier tekst me funksionin
 2. Tekst i kundërt: Lehtë të ndryshojë rendin e shkronjave në një qelizë me funksione

Kopjimi i saktë (Formula)

Lehtësisht kopjoni të gjitha formulat pa përshtatur referencat e qelizave relative.

Zakonisht Excel do të rregullojë referencat e qelizës nëse kopjoni formulat tuaja në një vend tjetër. Pastaj, nëse doni të përpunoni këtë operacion në Excel tuaj pa përdorur këtë mjet, duhet të bllokoni të gjitha referencat me $.

Convert Refers (Referencat)

Konvertimi i notimit të referencave në qeliza në formulën në përzgjedhje.

Për shembull: [= F5 * (G12 / 100)] bëhet [= $ F5 * ($ G12 / 100)]. Me këtë funksion mund të:

 1. Formulat e konvertimit në referenca absolute ($ F $ 5)
 2. Formulat e konvertimit në referenca relative (F5)
 3. Formulat e konvertimit në rreshta relative dhe kolona absolute ($ F5)
 4. Formulat e konvertimit në rreshta absolute dhe kolona relative (F $ 5)

më shumë

Më shumë mjete për trajtimin e formulave në Excel.

Replace Names Range

Ky mjet shton Excel me një veçori për zëvendësimin e referencës së emrit në formulat e zgjedhura me referencën përkatëse. Për qelizat që përmbajnë formula, ky është një veçori mjaft e dobishëm për ju që të vazhdoni të përdorni referencat e emrit pa ndikuar në formulat e zgjedhura.

Fshih / Zbuloni emrin e vargut

Me këtë funksion, shpejt mund t'i tregoni ose fshehni të gjithë emrat e vargjeve në librin aktual të punës.

Gabim i Gjendjes së Krijimit

Ky mjet është dizajnuar në mënyrë të sofistikuar për shtimin e gjendjes së gabimit në një formulë ose grup formulash. Me këtë mjet, ju mund të lehtë për të shfaqur një mesazh me porosi për formulat që prodhojnë gabime. Kjo do të thotë që në vend të p.sh. #VALUE !. Mund të shfaqni mesazhin tuaj të gabimit.

Dinamikisht referojuni fletëve të punës

Ky shërbim mund të ju ndihmojë shpejt që të plotësoni referencat e qelizave të njëjta nga fletët e punës të shumta në një fletë pune. Ju mund t'i mbushni ato vertikalisht ose horizontalisht. Duke supozuar që të keni një libër pune që përmban fletë pune të shumëfishta, dhe tani doni të nxjerrni të gjitha referencat e njëjta qelizore (A1, për shembull) nga fletët e punës në një fletë pune, me këtë funksion mund të merrni shpejt rezultatin = Sheet1! A1, Sheet2! A1, = Sheet3! A1, = Sheet4! A1 ... në një fletë pune master.

Monitorojnë Precedentët / Dependentët e Ranges

Këto karakteristika mund t'ju ndihmojnë shpejt të shfaqni automatikisht të gjithë vartësit dhe precedentët në një rang të zgjedhur në kohë reale me një klik. Ai përfshin:

 1. Paraqitni precedentët e fushave
 2. Monitorojnë Dependentët e Ranges
 3. Paraqitni precedentët dhe të varurit

Grupi Punues dhe Sheets

manual

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejtoni procesin e operacioneve të mëposhtme në librin e punës.

Libri i ndarjes së punës

Lehtë ndani çdo fletë pune të veprës aktive si një libër pune individual të Excel-it, Excel-97-2003 Workbook ose një skedar TXT / CSV / PDF dhe çdo skedar mbart emrin e fletës së punës. Mund të caktoni të kaloni të gjitha fletët e bardha dhe të fshehura.

Formati i formatit të skedarit

Zakonisht në Excel, ju mund të aplikoni Save as funksionin për të ruajtur formatin e skedarit Excel nga XLSX në XLS, ose anasjelltas, gjithashtu mund të ruani skedarin Excel në skedarin PDF. Por nëse keni disa skedarë Excel duhet të konvertohen formatet, në këtë mënyrë nuk do të jetë një zgjedhje e mirë. Pra, me këtë funksion File Format Converter, ju mund të shpejt dhe me lehtësi të përfundojë operacionet e mëposhtme:

 1. Convert fotografi të shumta XLSX në XLS fotografi në Excel
 2. Convert fotografi të shumta XLS në XLSX fotografi në Excel
 3. Convert disa workbooks Excel në skedarët PDF në Excel
Futni informacionin e punës

Futni me shpejtësi emrin e punës ose kursimin e drejtimit të punës ose emrin aktual të punës në kokë, në këmbë ose në një qelizë të caktuar.

Dosja e Hapur Përmban

Shpejt hapni dosjen në të cilën ruhet libri i punës aktiv.

Kopjo rrugën e plotë

Shpejt kopjoni shtegun e plotë të librit aktiv të punës dhe pastaj mund të ngjisni shtegun e plotë të veprës aktive në vendin ku dëshironi ta përdorni.

Fshih Windows-in joaktive

Kjo veçori do të fshehë të gjithë fletët e punës joaktive me një klik.

Zbuloni të gjitha dritaret e fshehura

Kjo është një tipar i dobishëm për t'ju ndihmuar një klikim për të zbuluar të gjitha librat e punës të fshehura në masë.

Hapni ato automatike afati i ardhshëm

Me këtë mjet, ju lehtë mund të konfiguroni cilat fletë pune të hapura do të hapen automatikisht herën tjetër, ndërsa ju nisni Excel. Nëse keni nevojë të hapni të njëjtat vepra të shumëfishta çdo herë në Excel, ky mjet mund të kursejë kohën tuaj.

Materiale

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejt të procesit të operacioneve të mëposhtme në fletët e punës.

Sinkronizoni fletët e punës

Shpejt këmbe të gjitha fletët e punës të workbook aktive duke treguar në të njëjtin numër rresht (secili fletë pune ka të njëjtën përzgjedhje varg dhe qelizë e sipërme majtas si fleta aktive).

Listat e Renditjes

Me këtë mjet, ju mund të riorganizoni shpejt të gjitha fletët e punës në librin e punës aktive. Mbështet një klikim në fletët alfanumerike, një klikim për të anulluar urdhërat e tanishëm të fletëve, një klikim për të renditur fletët sipas ngjyrës dhe për të shkuar lart / poshtë një rend të caktuar fletash veç e veç.

Ngrirja e tabelave të punës së shumëfishtë

Me këtë veçori të dobishëm, mund të ngrihesh shpejt në të gjithë fletët e punës të të gjithë punëve në të njëjtën kohë.

Zhblloko tabelat e shumëfishta

Kjo veçori mundëson shkrirjen në të gjithë fletët e punës të gjithë dokumentit të punës në një kohë.

Riemërto fletët e punës

Shpejt riemëroni fletë pune të shumëfishta të veprës aktive në një kohë. Ju mund të zgjidhni të riemërtoni fletë pune të shumta:
1. Futni përmbajtjen e specifikuar në fillim / mbarim të emrave origjinale të fletëve ose zëvendësoni pjesët origjinale të fletës në masë;
2. Replace me përmbajtjen nga varg të caktuar të qelizave;
3. Zëvendësoni me përmbajtje nga të njëjtat qeliza në fletët përkatëse.

Krijo listën e emrave fletë

Me këtë funksion, mund të listoni me shpejtësi emrat e fletës së punës të një libri pune aktiv në një fletë pune të re dhe të shtoni hyperlinks ose butonat makro që lidhen me fletët e punës përkatëse.

Kopjoni Fletët e Punës

Shpejt bëni kopje të shumta të fletës së punës aktive, ose të futni fletë pune të shumta me emra pune të përshtatur në librin tuaj të punës. Ju mund të specifikoni një varg qelizash që përmbajnë emrat e fletës së punës për fletët e punës të kopjuara ose fletët e punës të futura.

Krijo fletët e punës së rendit

Shpejt krijoni një libër të ri pune me emra pune të personalizuar. Ju mund të specifikoni me lehtësi emrin e punës duke përdorur: emrat e muajit, emrat e ditëve, sekuencat numerike, një seri, listën e personalizuar dhe datën në një distancë. Për shembull, shpejt mund të krijoni një libër të ri pune me emra pune: Kompania-1, Kompania-2, Vendi-1 dhe Vendi-2 etj.

Kalendari i Përhershëm

Ky shërbim mund të krijojë shpejt një libër pune të ri për të përcaktuar një kalendar me numër të caktuar muajsh dhe çdo fletë pune përmban një muaj kalendarik në librin e ri të punës.

Të dhëna të ndara

Kjo shërbim mund të ndajë të dhëna në një distancë në fletë pune të shumta bazuar në kolona specifike ose rreshta fikse.

Fshije fletët e punës së bosh

Shpejt fshini të gjitha fletët e bardha (përfshirë fletët e punës të fshehura) nga libri i punës aktive.

Fshi të gjitha fletët e fshehura

Shpejt fshini të gjitha fletët e punës të fshehura nga libri i punës aktiv (aktual).

Fshini të gjitha fletët joaktive

Kjo veçori do të fshijë me shpejtësi të gjitha fletët e punës përveç atij aktiv nga libri i punës aktual me vetëm një klikim.

Tabela Merge

Përditësoni ose bashkoni dy tabela nga një kolonë e dhënë përputhëse nga dy fletë pune ose fletore pune.

Të dhëna të ndara

Të dhënat e shpërndara në një sërë në fletë pune të shumta bazuar në kolona specifike ose rreshta fikse.

Format Converter

Convert Format Excel file midis XLSX dhe XLS, dhe të konvertohet fotografi Excel në PDF files.

 1. Convert fotografi të shumta XLSX në XLS fotografi në Excel
 2. Convert fotografi të shumta XLS në XLSX fotografi në Excel
 3. Convert disa workbooks Excel në skedarët PDF në Excel

Libri i ndarjes së punës

Ndarja e çdo fletë pune të veprës aktive si një fletore pune individuale, skedar TXT, skedar CSV ose skedar PDF.

Dizajnimi i fletës së punës

Kjo shtohet për të ndryshuar Tools Design të shtuara nga Kutools për Excel.

Shtypi

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejtoni procesin e operacioneve të mëposhtme.

Printimi i shumëfishtë i librave të punës

Shpejt printoni fletoret e punës dhe skedarët e tekstit nga një direktori e caktuar ose nëpër drejtori të shumëfishta. Ju mund të specifikoni llojin e skedarëve që do të printohen nga një direktori ose direktoriume të shumta. Ju mund të zgjidhni të gjeneroni një raport përmbledhës nëse ka ndonjë gabim gjatë printimit, do ta keni në raport.

Shtypni Wizard për zgjedhjen e shumëfishtë

Printimi i shpejtë i shkallëve të shumta jo të pandërprerë pa një ndërprerje page midis shkallëve. Normalisht, kur printoni zgjedhje të shumëfishta, Excel fut një ndërprerje page midis secilës varg në përzgjedhjen tuaj. Ju gjithashtu mund të korrigjoni rendin e zgjedhjeve që do të printohen.

Printo faqen e parë të secilës fletë pune

Me këtë funksion, mund të shtypni shpejt faqet e para të çdo pune në librin e punës aktual me vetëm një klikim.

Shtypni faqet në Rendit të Reverse

Kjo veçori do të ndryshojë rendin e printimit dhe do të shtypë fletën e punës aktive nga faqja e fundit në atë të parë me vetëm një klikim.

Print Current Page

Ky program ju lejon të shtypni shpejt faqen e shtypur (faqja aktuale), e cila qelizë aktive ndodh me një klik.

Shtypni faqet e specifikuara

Me këtë softuer, mund të printoni me lehtësi vetëm faqet e çuditshme ose madje edhe vargun e specifikuar të faqeve në fletën pune aktive.

Kopjo konfigurimin e faqes

Shpejt kopjoni cilësimet e konfigurimit të faqes nga fletë pune aktive në fletët e tjera të punës në të njëjtën dokument pune. Cilësimet e konfigurimit të faqes përfshijnë objekte të tilla si headers, footers, margins, orientimi faqe, dhe kështu me radhë.

Subtotals Paging

Ndonjëherë kur shtypim fletën e pagave dhe raportin e të ardhurave të shitjeve në Excel, mund të dëshirojmë të shtypim informacion shtesë (si Shuma, Vlera Max) në çdo faqe të shtypur. Me këtë softuer, mund të futni dy rreshta të rinj në fund të secilës faqe të shtypur. Rreshti i parë përmban tituj operimi, dhe rreshti i dytë përmban të dhëna relative.

Futni faqen Pushoni çdo rresht

Ky tipar i dobishëm do të futë shpejt pushimet e faqeve pas çdo numri të caktuar të rreshtave në fletën pune aktive. Për shembull, mund të vendosë ndërprerjet e faqeve pas çdo rreshti 10 në masë.

Shto kufij në çdo faqe

Me këtë funksion, mund të klikoni për të shtuar më shpejt kufijtë në çdo faqe në fletën e punës aktive në masë.

icon SplittoColumns

Ndahet në Kolona

Me këtë softuer, mund të shtypni shpejt kolona në segmente të shumta për t'u përshtatur në një faqe të shtypur në Excel.

Le të thonë se keni emra 200 në një kolonë dhe dëshironi të printoni ato në kolonat e 50 në një faqe të shtypur. Me këtë shërbim, ju mund të shpejt të bëhet kjo, dhe kjo do të shpëtojë shumë bojë dhe letër.

Importi / Eksporti

Një koleksion i mjeteve ju lejon të shpejtoni procesin e operacioneve të mëposhtme.

Gama e eksportit në skedar

Easily eksport një sërë të dhënash në një skedar, qoftë një libër pune Excel, një CSV, një HTML të thjeshtë ose të gjithë HTML formatimin.

Gama e Eksportit si Grafike

Shndërrojeni me shpejtësi një varg (dhe objektet grafike të shfaqura në rangun) të fletës së punës aktive në një imazh në formatin Gif, JPEG, TIF ose PNG.

Grafika e eksportit

Normalisht nëse doni të eksportoni një tabelë nga Excel, mund të keni nevojë ta kopjoni këtë tabelë dhe ta ngjisni atë në një mjet vizatim, dhe pastaj ta ruani atë si skedar imazhi. Me këtë softuer, mund të eksportojë shumë grafikë si imazhe shpejt.

Imazhe Imazhe

Ky shërbim mund t'ju ndihmojë të importoni fotografi të shumta. Ju mund të specifikoni rregullin e rregullimit dhe lartësinë për të gjitha fotografitë.

Imazhet e Imazhit të Ndeshjes

Kjo veçori fantastike mund të importojë dhe fut fotot në bazë të përmbajtjes së qelizës në një kolonë / rresht.

Futni Skedar në Cursor

Futni me shpejtësi përmbajtjen e plotë të fletës së punës, skedar CSV, skedar teksti ose skedar PRN në pozicionin aktual të kursorit të fletës së punës aktive. Për shembull, me këtë mjet mund të futni lehtësisht fletë pune të shumta - me të njëjtën strukturë të të dhënave - nga fletore të ndryshme në një fletë pune të vetme.

Lista e Filenames

Microsoft Windows® nuk siguron një mënyrë për të printuar një listë të emrave të skedarëve që gjenden në një direktori. Me këtë mjet mund të krijoni lehtësisht një libër pune të ri që përmban një listë të emrave të skedarëve nga një direktori e caktuar, mund të zgjidhni të përfshini nën-direktorinë dhe të krijoni hyperlinks për emrat e skedarëve.

Krijoni dosje bazuar në përmbajtjen e celularëve

Ky shërbim mund t'ju ndihmojë të krijoni lehtësisht shumë dosje skedari në një vend të caktuar duke përdorur përmbajtjen e qelizës si emrat e dosjeve të skedarëve në Excel. Për shembull, mund të krijoni shpejt një dosje skedari për secilin prej të punësuarve duke përdorur emrat e tyre për të emëruar dosjen e skedarëve.

Grupi i Sigurisë

Encrypt Cells

Me këtë shërbim, ju mund të kodoni qelizat e zgjedhura. (qelizat e formulës nuk mund të kodohen). Këtu është Përdorimi:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të kodifikoni.
2. Kliko "Encrypt Cells".
3. Futni fjalëkalimin. (Fjalëkalimi mund të jetë letra, numra dhe karaktere të veçanta)

Dekripto qelizat

Kjo pajisje do të decrypt vetëm qelizat të cilat kanë encrypted me Encrypt Cells of Kutools për Excel.

Mbroni fletën e punës

Me këtë shërbim, ju mund të shpejt të mbrojtur fletë pune të shumta me të njëjtin fjalëkalim në manualin aktual të punës. Këtu është përdorimi:

1. Vetëm fletët e punës të pambrojtura do të renditen në kutinë e dialogut, ju lutemi zgjidhni fletët e punës që dëshironi të mbroni dhe klikoni "OK".
2. Futni një fjalëkalim për të mbrojtur fletët e punës dhe mund të vendosni opsione të tjera për mënyrën se si dëshironi që fletët e punës të mbrohen.
3. Kliko "OK".

Pastro mbrojtjen e punës

Nëse fletët e punës të shumta mbrohen me të njëjtin fjalëkalim, kjo shërbim mund të heqë sa më shpejt këto fletë pune në masë. Këtu është përdorimi:

1. Vetëm fletët e punës të mbrojtura do të renditen në kutinë e dialogut, ju lutemi zgjidhni fletën e punës që dëshironi të zhdukni dhe klikoni OK.
2. Futni fjalëkalimin për të mos mbrojtur fletët e punës.

Grupi i postimeve

Krijo listën e postimeve

Me këtë funksion, mund të krijoni shpejt një listë të marrësve në një tabelë të Excel.

Dërgo mesazhe elektronike

Kjo veçori do t'ju ndihmojë të dërgoni email të personalizuar tek marrësit e shumtë në masë.

Grupi i Filter & Statistikave

Renditja e avancuar

Shpejt të rendit të dhënat sipas kritereve të veçanta në Excel.

Me këtë softuer, mund të shpejt të caktoni të dhënat në përzgjedhje sipas gjatësisë së tekstit, muajit, mbiemrit, ditës, vlerës absolute, numrit të çuditshëm dhe madje, domenit të postës dhe frekuencës. Me komandën e ndërtuar në Excel, ju mund të klasifikoni të dhënat vetëm sipas vlerave, Color Cell, Color Font dhe Icon Cell.

Super Filter

Ky shërbim mbështet filtrimin e shpejtë të tërë fletës së punës duke kombinuar kushte të shumëfishta. Ju mund të shtoni, fshini ose çaktivizoni kushtet lehtësisht.

Numëroni sipas Ngjyrës

Llogaritini qelizat sipas ngjyrës së sfondit ose ngjyrës së shkronjave.

Ky shërbim do të llogarisë qelizat bazuar në ngjyrën e sfondit të qelizave ose ngjyrën e shkronjave në varg dhe do të gjenerojë një raport me informacione, të tilla si numri i qelizave që kanë të njëjtën ngjyrë sfondi / font, vlera e shumës së qelizave të ngjyrave të sfondit / fontit vlera mesatare e qelizës së ngjyrave të sfondit / ngjyrës së njëjtë, vlera maksimale e ngjyrës së sfondit / ngjyrës së njëjtë dhe vlera minimale e të njëjtit qelizë të ngjyrës / ngjyrës së ngjyrës.

icon PagingSubtotal

Subtotals Paging

Fut një rresht në çdo faqe të shtypur për të analizuar dhe llogaritur çdo kolonë.

Fut një rresht në çdo faqe të shtypur për të analizuar dhe llogaritur çdo kolonë. Ai mbështet vlerat e numërimit, mesatares dhe shumës në kolonën përkatëse, zbuloni vlerën max / min nga kolona e specifikuar, dhe numrat e produktit dhe numërimit të kolonës.

Filtër i veçantë

Një koleksion i mjeteve ju ndihmon të filtroni shpejt të dhënat me kritere të veçanta.

Filter Bold

Kjo veçori shpejt filtron të gjitha qelizat e guximshme në kolonën që përmban qelizën aktive me vetëm një klikim.

Filtër Italic

Kjo veçori automatikisht do të filtrojë qelizat nga formatimi i kursorit kurrizor në kolonën që përmban qelizën aktive me vetëm një klikim.

Filtroni me sukses

Kjo veçori automatikisht do të filtrojë qelizat nga formatimi i shtyllës në kolonën që përmban qelizën aktive me vetëm një klikim.

Filtroni komentin

Kjo veçori do të filtrojë të gjitha qelizat që përmbajnë komente në një kolonë të zgjedhur.

Formula e Filtrit

Ky funksion do të filtrojë të gjitha qelizat që përmbajnë formula në një kolonë të zgjedhur.

Filtri u bashkua

Kjo veçori automatikisht do të filtrojë të gjitha qelizat e bashkuara në kolonën që përmban qelizën aktive me vetëm një klikim.

Filtër i veçantë

Ky funksion mbështet kriteret e shumta të filtrit të veçantë për t'ju ndihmuar të filtroni lehtë. Ai përfshin:

 1. Qelizat e filtrimit Nga Uppercase / Lowercase
 2. Qelizat e filtrave sipas gjatësisë së tekstit
 3. Cells Filter Nga Workday / Weekend / Dita Specifike e Javës
 4. Filtroni të gjitha qelizat nga personazhet me buzë
 5. Filtroni të gjitha qelizat nga italics
 6. Qelizat e filtrave me bërthamë
 7. Filtroni të gjitha qelizat me komente
 8. Filtroni të gjitha qelizat të cilat përmbajnë një formulë
 9. Qelizat e bashkuara të filtrave
 10. Qeliza Filter Nga Color Font
 11. Qelizat e filtrimit sipas ngjyrës së sfondit

Përpunimi i përbashkët

Rivendosni Shërbimin e Fundit

Shpejt aplikoni programet e Kutools për Excel që sapo keni nisur përpara me një klikim.

Ndihmë

Informacione të hollësishme rreth Kutools për Excel.

Gjuhë

Caktoni dhe ndryshoni shfaqjen e gjuhës së Kutools për Excel.

Modaliteti i shiritit të veglave

Vendosni dhe ndryshoni mënyrën e shiritit të veglave të skedave Kutools dhe skedën Kutools Plus në përshtatjen me toolbarin tuaj.

Vendosja e Qendrës

Ai përfshin parametrat e mëposhtëm:
1: Çaktivizoni ose aktivizoni shtesën e Kutools për Excel.
2: Konfiguracionet e qarta dhe arkëtimet e kësaj shtese.
3: Caktoni gjuhën e softuerit.
4: Kontrolloni informacionin e regjistrimit të përdoruesit.

Kundërshtar

Nëse keni blerë një licencë, ju mund të regjistroheni software këtu, ose mund të klikoni në butonin "Blerje" për të blerë një licencë nga faqja jonë e internetit.

Kontrolloni për përditësime

Kontrolloni dhe instaloni versionin më të fundit të Kutools për Excel.

Merrni ndihmë

Merrni ndihmë nga faqja e internetit tonë https://www.extendoffice.com.

Rreth Nesh

Shfaq informacione të hollësishme rreth Kutools për Excel, të tilla si versioni, informacioni i licencës dhe kështu me radhë.

Mbroni grupin

skuadra e dizajnit të shtënë mbron grupin

Përzgjedhja Lock

Një klikim për të vendosur formatimin e zgjedhjes aktuale si bllokim.

Përzgjedhja Hape

Një klikim për të vendosur formatimin e zgjedhjes aktuale si zhbllokim.

Theksojeni hapur

Një klikim për të nxjerrë në pah të gjitha formatet e qelizave si zhbllokim në tërë dokumentin e punës.

Formulat e fshehura

Një klikim për të fshehur formulat në qelizat e përzgjedhjes. Formulat e fshehura nuk do të shfaqen në shiritin e formulës pasi të mbrosh fletën e punës.

Formulat zbulojnë

Një klikim për të treguar të gjitha formulat e fshehura në përzgjedhje.

Theksojeni fshehur

Një klik për të nxjerrë në pah të gjitha qelizat formatet e të cilave janë formatuar si të fshehura në tërë dokumentin e punës.

Shiko Grupin

Highlight Formulas

Një klik për të nxjerrë në pah të gjitha qelizat që përmbajnë formula në tërë dokumentin e punës.

Emrat e theksuar

Një klikim për të nxjerrë në pah të gjitha vargjet e emrave në tërë librin e punës.

Grupi Monitor

Paraqitni paraardhësit / të varur

Këto karakteristika mund t'ju ndihmojnë shpejt të shfaqni automatikisht të gjithë vartësit dhe precedentët në një rang të zgjedhur në kohë reale me një klik. Ai përfshin:

 1. Paraqitni precedentët e fushave
 2. Monitorojnë Dependentët e Ranges
 3. Paraqitni precedentët dhe të varurit

Cilësimet

Në Qendrën e Cilësimeve të Projektimit, mund të konfiguroni si më poshtë:

 1. Aktivizo opsionet e mbrojtjes për të mbrojtur dhe hequr automatikisht fletët e punës;
 2. Specifikoni ngjyrat e nxjerra në pah për shkallët e hapura, formulat e shkronjave të fshehura, qelizat e formulave dhe vargjet e emrave.

Afër Projektimi

Klikoni për të dalë nga skeda Dizajni.