Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt shtoni tekstin ose shkronjat e njëjta në një sërë qelizash në Excel

Duke supozuar që keni një sërë qelizash dhe tani duhet të shtoni ose futni tekstin përpara tekstit ekzistues në qeliza. Si mund të shtoni tekst ose karaktere në fillim të qelizave të shumëfishta, të shtoni tekst ose karaktere në fund të qelizave ose të futni tekst ose karaktere midis tekstit ekzistues? me Shto Tekst dobia e Kutools për Excel, shpejt mund të aplikoni operacionet e mëposhtme:

Shto tekst ose karaktere të njëjtë në fillim të qelizave (para karakterit të parë të vargut ekzistues të tekstit)

Shto tekst ose karaktere të njëjtë në fund të qelizave (pas karakterit të fundit të vargut ekzistues të tekstit)

Shto tekst ose karaktere të njëjtë midis vargut ekzistues të tekstit (filloni të futni në një ose më shumë pozicione të specifikuara)

Shtoni të njëjtin tekst ose shkronja para çdo shkronjave të mëdha, të vogla, të letrës ose të numrit


Kliko Kutools > Tekst > Shto Tekst. Shih screenshots:

shtënë shtoni tekst të veçantë 1


Shto tekst ose karaktere të njëjtë në fillim të qelizave (para karakterit të parë të vargut ekzistues të tekstit)

Për shembull, ju keni një varg vlerash qelizore, duhet të shtoni të njëjtin tekst në fillim të qelizave, mund ta bëni si këtë:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të futni tekstin e njëjtë.

2. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools > Tekst > Shto Tekst.

3. Në Shto Tekst kutinë e dialogut, futni tekstin që dëshironi të shtoni në Tekst kuti. Dhe kontrolloni Para karakterit të parë sipas pozitë. Dhe mund ta parandaloje rezultatin nga Pamjeje Pane. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 2

4. Pastaj kliko OK or Aplikoni. Teksti është shtuar para vlerave të qelizës. shënim: kliko OK button do të mbyllë kutinë e dialogut dhe do të zbatojë operacionin; por kliko Aplikoni butoni do të zbatojë vetëm operacionin pa mbyllur kutinë e dialogut. Shih screenshots:

shtënë shtoni tekst të veçantë 3


Shto tekst ose karaktere të njëjtë në fund të qelizave (pas karakterit të fundit të vargut ekzistues të tekstit)

Nëse keni nevojë të futni tekstin e njëjtë në fund të qelizave (pas karakterit të fundit të vargut ekzistues të tekstit), kjo ndihmë gjithashtu mund t'ju ndihmojë.

1. Përzgjidhni vargun që dëshironi të futni tekstin e njëjtë pas karakterit të fundit të vargut të tekstit ekzistues.

2. Shko tek Shto Tekst kutinë e dialogut dhe futni tekstin që dëshironi të shtoni në Tekst kuti. Dhe kontrolloni Pas karakterit të fundit sipas pozitë. Dhe mund ta parandaloje rezultatin nga Pamjeje Pane. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 4

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni. Dhe teksti është shtuar pas vlerës së qelizës. Shih screenshots:

shtënë shtoni tekst të veçantë 5


Shto tekst ose karaktere të njëjtë midis vargut ekzistues të tekstit (filloni të futni në një apo më shumë pozicione të specifikuara)

Me këtë mjet, gjithashtu mund të futni tekstin midis vargut ekzistues të tekstit (filloni për të futur në një ose më shumë pozicione të specifikuara).

1. Theksoni vargun që dëshironi të futni tekstin e njëjtë midis vargut ekzistues të tekstit.

2. Shko tek Shto Tekst kutinë e dialogut dhe futni tekstin ose shkronjat që dëshironi të shtoni në Tekst kuti. Dhe kontrolloni Specifikoj sipas pozitë dhe zgjidhni pozicionin (të tilla si, për të futur tekstin pas karakterit 8th të vargut ekzistues të tekstit) ku dëshironi të shtoni tekstin. Dhe mund ta parandaloje rezultatin nga Pamjeje Pane. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 6

shënim: Ju mund të shtoni tekst ose karaktere në pozicionin e shumëfishtë të njëkohshëm duke hyrë në pozicionet e tekstit dhe ndarjen e tyre me kometa. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 7

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni. Dhe teksti është shtuar në pozicionin e specifikuar të karakterit. Shih screenshots:

shtënë shtoni tekst të veçantë 8

Ose shtoni tekst ose karaktere në pozicione të shumta të specifikuara. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 9


Shtoni të njëjtin tekst ose shkronja para çdo shkronjave të mëdha, të vogla, të letrës ose të numrit

Nëse dëshironi të shtoni tekst ose shkronja para çdo shkronjash, shkronjash, shkronjash ose numrash, kjo ndihmë mund t'ju ndihmojë gjithashtu, për të shtuar hapësira përpara çdo shkronje të madhe, bëj si më poshtë.

1. Përzgjidhni vargun që dëshironi të shtoni tekst ose charaters para çdo uppercase, pastaj hapni Shto Tekst kuti dialogu.

2. Në Shto Tekst kutinë e dialogut, shkruani tekstin ose shkronjat që ju duhet të shtoni para çdo shkronja të madhe (në këtë rast, shtypni butonin Hapësirë button një herë për të shtuar një hapësirë ​​në Tekst kuti), zgjidhni Para shkronjave të mëdha opsion në Vetëm shto drop-down list. Dhe pastaj klikoni OK or Aplikoni button. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 10

Tani hapësirat shtohen para çdo shkronje të madhe me shkronja të zgjedhura. Shih screenshot:

shtënë shtoni tekst të veçantë 11


Shënime:

1. Ky shërbim mbështet Prish (Ctrl + Z), dhe prishja është vetëm një nivel.

2. Nëse kontrolloni Skip jo-text qelizat, qelizat jo-tekstuale do të shmangen.


Demo: Shpejt shtoni tekstin ose karakteret e njëjta në një sërë qelizash në Excel

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.