Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Lehtë krijoni dhe futni hyrjen e Auto Text në Excel

Gjatë përdorimit të Microsoft Excel, mund të keni nevojë të përsërisni shtypjen e disa përmbajtjeve që keni përdorur shpesh. A keni provuar ndonjëherë të ruani përmbajtjen e përdorur shpesh në Excel dhe t'i ripërdorni ato pa shtypur vazhdimisht? Këtu, Tekst automatik dobia e Kutools për Excel mund të të bëjë një nder. Mund ta ruash lehtësisht përmbajtjen tënde, siç janë shkronjat, formulat, tabelat dhe kështu me radhë si hyrja automatike e tekstit dhe ripërdorni ato në çdo kohë që ju nevojitet me vetëm një klikim.

Ripërdorni një tabelë të preferuar duke shtuar një tabelë si një hyrje të shkruar

Ripërdorni një sërë të dhënash duke e shtuar atë si një hyrje në fjalë automatike

Ripërdorni çdo formulë duke i shtuar ato si hyrje automatike

Ripërdorni çdo art ose fotografi të videove duke i shtuar ato si tekst automatik

Lehtë të transferoni të hyrat e ruajtura automatike duke eksportuar ose importuar funksion


Kliko Kutools > Fut > AutoText. Shih screenshot:


Ripërdorni një tabelë të preferuar duke shtuar një tabelë si një hyrje të shkruar

Me Tekst automatik dobia e Kutools për Excel, mund ta ruani grafikun tuaj të preferuar si një hyrje të shkruar automatik. Ju lutem bëni si më poshtë.

1. click Kutools > Fut > AutoText për të mundësuar AutoText bukë.

shënim: By default, paneli i teksteve automatike gjendet në anën e majtë të Excel.

2. Ju lutemi zgjidhni një tabelë që doni të ruani si tekst automatik (Këtu ne marrim një shembull të shpërndarjes së Marrjes dhe Blerjes) dhe pastaj klikoni NewText i ri button në panelin AutoText. Shih screenshot:

3. Në NewText i ri dialog, shkruani një emër për tabelën në emër kutinë, zgjidhni Listat in Grup drop-down list, dhe pastaj klikoni në Shtoj button.

shënim: Mund të krijoni një grup të ri duke klikuar tek Grupi i ri button dhe shtypni emrin e grupit për nevojat tuaja.

Pastaj ju mund të shihni se grafiku i përzgjedhur është shtuar me sukses si hyrje automatike në grupin Charts.

4. Për të përdorur këtë tabelë, thjesht mund të klikoni në këtë tabelë në panelin e teksteve automatike për ta futur atë në cilëndo manual të punës që ju nevojitet.

Përveç kësaj, nëse doni të futni këtë tabelë si foto në Excel, vendosni kursorin në këtë tabelë dhe klikoni ikonën drop-down, klikoni Vendos si dhe pastaj zgjidhni një lloj foto në menunë e listës. Shih screenshot:


Ripërdorni një sërë të dhënash duke e shtuar atë si një hyrje në fjalë automatike

Në këtë seksion, ju do të mësoni se si të krijoni një sërë të dhënash si hyrje në AutoText dhe ta përdorni me lehtësi në Excel.

1. Pas aktivizimit të panelit të fjalëve automatike duke klikuar Kutools > Fut > AutoText. Ju lutemi përzgjidhni një varg të dhënash që dëshironi të shtoni si hyrje në tekstin automatik.

2. Click NewText i ri button në panelin AutoText. Shih screenshot:

3. Në NewText i ri kutinë e dialogut, futni një emër për këtë tekst automatik në emër kutinë, zgjidhni ShkonGrup drop-down list, dhe pastaj klikoni në Shtoj button.

Pastaj diapazoni i përzgjedhur shtohet si hyrje automatike dhe gjendet në grupin e fushave në panelin automatik.

4. Për përdorimin e kësaj hyrjeje automatike, bëj si më poshtë:

1). Për ta futur atë si tekst, ju lutemi të hyni në grupin Ranges dhe pastaj klikoni këtë hyrje. Shih screenshot:

2). Për të futur atë si foto, vendoseni kursorin në këtë hyrje, klikoni ikonën e zbritjes> Vendos si, dhe pastaj kliko Bitmap or Foto (EMF) në menunë e listës.


Ripërdorni çdo formulë duke i shtuar ato si hyrje automatike

Formulat janë shumë të dobishme për shumicën e përdoruesve të Excel-it, nëse ka formulë të shumëfishta në librin tuaj të punës dhe ju i përdorni gjithmonë si punë tuaj të përditshme. Ju mund të shtoni formulën si AutoText dhe futeni atë në fletën e punës si më poshtë.

1. Pas aktivizimit të panelit të fjalëve automatike, klikoni qelizën me formulën që dëshironi të shtoni si hyrje automatike.

2. Tani formula e qelizës do të shfaqet në Barin e Formula, zgjidhni atë në shiritin e formulës dhe pastaj klikoni në NewText i ri button në panelin AutoText. Shih screenshot:

3. Në Shtoni tekstin automatik dialog box, emrin e hyrjes së formulës në emër kutinë, zgjidhni FormulatGrup drop-down list, dhe së fundi klikoni Shtoj button.

4. Për të përdorur këtë hyrje të re të teksteve automatike, futeni në grupin e Formulave në panelin e deklarimit automatik dhe pastaj klikoni për të futur në fletën e punës. Pas futjes së formulës, vetëm duhet të ndryshoni referencën e qelizës sipas nevojës tuaj.


Ripërdorni çdo art ose fotografi të videove duke i shtuar ato si tekst automatik

Përveç tabelave, sferave dhe formulat të cilat ju mund të shtoni si hyrje automatike, mund të shtohen edhe artet e klipit ose fotografitë si hyrje në fjalë automatike me AutoText dobia e Kutools për Excel.

Metoda e shtimit dhe përdorimit të arteve ose fotove të klipit si hyrje në AutoText është e njëjtë me metodën e prezantuar më sipër. Ju mund të ndiqni mbi hapat për të përfunduar këtë art ose fotografi të krijimit dhe përdorimit të krijimit të shkrimit automatik.


Lehtë të transferoni të hyrat e ruajtura automatike duke eksportuar ose importuar funksion

Nëse keni nevojë të instaloni përsëri kompjuterin tuaj ose të kaloni në një kompjuter të ri, për hir të mbajtjes së hyrjes së shkruar automatik që keni krijuar, ju mund të përdorni funksionet e eksportit dhe importit të tekstit automatik.

Hapni panelin e deklarimit automatik me klikim Kutools > Fut > AutoText.

Eksporto futjen e fjalorit automatik

1. Në AutoText klikoni panelin Eksporto tekstin automatik button. Shih screenshot:

2. Në Eksporto tekstin automatik dialog box, dhe në Ju lutemi zgjidhni grupin seksionin, kontrolloni opsionin e grupit të fjalëve automatike që dëshironi të eksportoni, dhe pastaj klikoni në button.

  • Kliko Zgjidh gjithë button do të zgjidhni të gjitha grupet autotext në të njëjtën kohë;
  • Kliko I anasjellë butoni do të ndryshojë menjëherë të gjithë zgjedhjen.

3. Në popping up Save As kutinë e dialogut, zgjidhni një dosje për ruajtjen e tekstit automatik dhe pastaj klikoni në Save button. Shih screenshot:

shënim: Paraprakisht, dosja e eksportuar quhet KTE + data dhe ora e tanishme, mund ta ndryshoni emrin e skedarit nëse keni nevojë.

4. Kur të kthehet në Eksporto tekstin automatik dialog box, klikoni në OK button. Pastaj nje Kutools për Excel kutia e dialogut hapet, kliko butonin OK button.

Importo hyrjen e shkruar automatik

1. Në AutoText klikoni panelin Importi automatik button.

2. Në Importi automatik dialog box, klikoni në button.

shënim: Ju mund të kontrolloni Fshini tekstin e vjetër të vjetër kutinë për të hequr tekstin automatik origjinal në panelin tuaj automatik të tekstit.

3. Në hapur kutinë e dialogut, zgjidhni skedarin automatik të tekstit që keni eksportuar dhe pastaj klikoni në hapur button.

4. Kur të kthehet në Importi automatik dialog box, klikoni në OK button. Dhe klikoni OK button në popping up Kutools për Excel kuti dialogu.

Këshilla:

1. Për riemërimin e grupit të teksteve automatike, zgjidheni atë, dhe pastaj klikoni në Riemërtoj tekstin aktual aktual butonin e grupit. Në kutinë e dialogut të hapjes, futni emrin tuaj të ri dhe pastaj klikoni në OK button. Shih screenshot:

2. Për riemërimin e futjes së fjalëve automatike, klikoni ikonën e hyrjes së shkruar të AutoText dhe klikoni butonin Riemërtoj në listë. Në Kutools për Excel dialog, shkruani një emër të ri për të dhe pastaj klikoni OK button.

3. Për të fshirë një grup të tekstit automatik, vetëm klikoni butonin e ngushtë përveç emrave të grupit, por, nëse doni të fshini hyrjen e tekstit automatik, klikoni ikonën e hyrjes së tekstit dhe klikoni Fshij në menunë e listës, shihni screenshot:

4. Nëse ka numër të hyrjeve të autotekës në një grup autotext, ju mund të aplikoni filtra opsion për të filtruar të nevojshme shpejt duke shtypur emrin e hyrjes në kutinë e filtrit. Shih screenshot:


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.