Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt krahasoni dy vargjet për të zgjedhur / kopjuar kopjuar ose vlera unike në Excel

Normalisht, mund të përdorni funksionin Formulimi i kushtëzuar për të gjetur dallimet në mes të dy vargjeve në Excel. Por është tepër komplekse për t'u përdorur. Kutools për Excel'S Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme shërbimeve mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni me lehtësi ose hije kopjuar ose vlera unike të bazuara në çdo rresht ose qelizë të vetme në Excel.

Krahasoni dy vargjet dhe gjeni të dhëna të njëjta ose të ndryshme bazuar në çdo rresht

Krahasoni dy vargje dhe gjeni qeliza të njëjta ose të ndryshme bazuar në qeliza të vetme


Kliko Kutools > Zgjidh> Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme. Shih screenshots:

shtënë krahasohen ranges001 2 shtënë krahasohen vargjet 02

Krahasoni dy vargjet dhe gjeni të dhëna të njëjta ose të ndryshme bazuar në çdo rresht

1. Mbaje poshtë Ctrl kyç për të zgjedhur dy vargjet që dëshironi të krahasoni si më poshtë (Shihni Ekrani). shënim: Ky shërbim do të përzgjedhë dublikatat në Gama A. Mund të specifikoni Range A dhe Range B nëpër fletë pune dhe fletore pune të ndryshme.

shtënë krahasohen vargjet 03

2. Aplikoni këtë shërbim dhe në Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme dialog, ju mund të specifikoni opsionet e mëposhtme:

(1.) Nëse nuk zgjidhni shkallët në Step1, mund të klikoni butonin për të zgjedhur Gjeni vlerat në (Gama A) dhe Sipas (Gama B) që dëshironi të krahasoni.

(2.) Nëse ka të dhëna në të dhënat tuaja dhe doni të injoroni krahasimin e tyre, ju lutem kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë opsion.

(3.) Zgjidhni Çdo rresht nën Bazuar në seksion.

(4.) Specifikoni Vlerat e njejta or Vlerat e ndryshme sipas Gjeni seksionin për të kërkuar dublikime ose rreshta unike midis dy vargjeve.

(5.) Mund të plotësoni vlerat e dublikuara ose unike me ngjyrën e sfondit ose ngjyrën e shkronjave sipas dëshirës duke kontrolluar Plotësoni backcolor or Plotësoni ngjyrën e fontit nën Përpunimi i rezultateve seksion.

(6.) Nëse dëshironi të zgjidhni të gjithë rreshtat brenda intervalit të përdorur, ju lutemi kontrolloni Zgjidh gjithë rreshtat opsion. kontrolloni Rasti i ndjeshëm opsion, nëse doni krahasimin e rasteve të ndjeshme.

shtënë krahasohen vargjet 04

3. Click OK, dhe të dhënat e njëjta ose të ndryshme do të përzgjidhen, si dhe do të jenë të ngjyrosura si në vijim:

shtënë krahasohen vargjet 05
shtënë krahasohen vargjet 06

Shënime:

1. Të dhënat e mia kanë kokë opsioni do të injorojë qelizat header duke krahasuar dy vargjet.

2. Gjeni vlerat në (Gama A) dhe Sipas (Gama B) duhet të ketë numrin e njëjtë të kolonave gjatë krahasimit të dy vargjeve.

3. Kjo pajisje do të përzgjedhë dublikatat ose vlerat unike në Gama A gjatë krahasimit të dy vargjeve. Nëse doni të zgjidhni kopjimet ose vlerat unike në Range B, ju vetëm duhet të shkëmbeni dy vargjet.

4. Ju mund të specifikoni Range A dhe Range B nëpër fletë pune të ndryshme.


Krahasoni dy vargje dhe gjeni qeliza të njëjta ose të ndryshme bazuar në qeliza të vetme

Ky shërbim gjithashtu mund t'ju ndihmojë të krahasoni dy vargjet dhe të gjeni vlerat e njëjta ose të ndryshme të qelizave bazuar në qeliza të vetme. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. Mbaje poshtë Ctrl kyç për të zgjedhur dy vargjet që dëshironi të krahasoni si më poshtë (Shihni Ekrani). shënim: Ky shërbim do të përzgjedhë dublikatat në Gama A. Mund të specifikoni Range A dhe Range B nëpër fletë pune dhe fletore pune të ndryshme.

shtënë krahasohen vargjet 07

2. në Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme dialog, ju mund të specifikoni opsionet e mëposhtme:

(1.) Nëse nuk zgjidhni shkallët në Step1, mund të klikoni butonin për të zgjedhur Gjeni vlerat në (Gama A) dhe Sipas (Gama B) që dëshironi të krahasoni.

(2.) Zgjidhni Një qelizë e vetme nën Bazuar në seksion.

(3.) Specifikoni Vlerat e njejta or Vlerat e ndryshme sipas Gjeni seksionin për të kërkuar kopjuar ose qeliza unike midis dy vargjeve.

(4.) Mund të plotësoni vlerat e dublikuara ose unike me ngjyrën e sfondit ose ngjyrën e shkronjave sipas dëshirës duke kontrolluar Plotësoni backcolor or Plotësoni ngjyrën e fontit nën Përpunimi i rezultateve seksion.

(5.) Kontrolloni Rasti i ndjeshëm opsion, nëse doni krahasimin e rasteve të ndjeshme

shtënë krahasohen vargjet 08

3. Pas përfundimit të cilësimeve, ju lutemi klikoni Ok, dhe qelizat e njëjta ose të ndryshme të bazuara në një qelizë të vetme përzgjidhen dhe ngjyren në Gama A si në vijim:

shtënë krahasohen vargjet 09
shtënë krahasohen vargjet 10

Shënime:

1. Kjo pajisje do të përzgjedhë dublikatat ose vlerat unike në Gama A gjatë krahasimit të dy vargjeve. Nëse doni të zgjidhni kopjimet ose vlerat unike në Range B, ju vetëm duhet të shkëmbeni dy vargjet.

2. Ju mund të specifikoni Range A dhe Range B nëpër fletë pune të ndryshme.


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Chris · 10 months ago
  When comparing two columns where the duplicate values in further down a column it doesn't match.
  column A, Column B
  3333, 4444
  222,333
  4444,3222


  I need to match the 4444 with the 4444 in the first column. Is there a way to do this? From your example they need to be right next to each other.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Howard Briggs · 1 years ago
  Hi
  I have a a column with multiple names of a person and another columns with a classification rating i.e. Excellent, Very Good,Good, Fair. Poor
  I need to count the number of times a particular person has been awarded Excellent in one column and in the next column Good etc.
  The person appears in the list several times so it needs to allow for more than one entry of the person.

  Many thanks
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Susanne · 4 years ago
  I haven't bought the product yet, want to try it out first. But I found that I can't use the function Compare Range, the rows are "grey" and do not come up with anything.

  Do I do something wrong or don't I have the correct version for test?
  Rgds
  Susanne
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Admin_jay · 4 years ago
   [quote name="Susanne"]I haven't bought the product yet, want to try it out first. But I found that I can't use the function Compare Range, the rows are "grey" and do not come up with anything.

   Do I do something wrong or don't I have the correct version for test?
   Rgds
   Susanne[/quote]
   Please try to contact me with more detailed information of your issue at jaychivo#extendoffice.com, please replace # with @.

   Or please try to create some sample data in new workbook and try it out.

   If the problem persists with the sample workbook, please attache it in your email. :-)
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Jenna · 4 years ago
  Does Kutools have a feature where duplicates from a column are removed, but also case sensitive? Excel has the remove duplicates feature, but isn't case sensitive.

  For example, if I have:
  dog
  doG
  dog

  I want a feature where it only removes "dog", but not the one with the upper case. Does Kutools have such feature?
  Thanks.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Admin_jay · 4 years ago
   [quote name="Jenna"]Does Kutools have a feature where duplicates from a column are removed, but also case sensitive? Excel has the remove duplicates feature, but isn't case sensitive.

   For example, if I have:
   dog
   doG
   dog

   I want a feature where it only removes "dog", but not the one with the upper case. Does Kutools have such feature?
   Thanks.[/quote]

   Thanks for your feedback. We will try to enhance our feature in upcoming versions. :-)
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Raft334 · 4 years ago
  Same with me.....the highlights disappeared when I select any cell on the worksheet