Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Krahasoni lehtë dy vargjet e qelizave nëse ato janë të barabarta ose të ndryshme në Excel

Duke supozuar që ju keni dërguar një libër pune me të dhëna origjinale për të mbledhur përgjigje të ndryshme nga të tjerët. Pas thirrjes në të gjitha librat e punës, duhet të gjesh nëse vlera e qelizës është ndryshuar ose nuk është bazuar në të dhënat e librave të punës origjinale. Ose thjesht duhet të krahasoni qelizat në dy kolona për të gjetur saktësisht qelizat e njëjta në Excel. Këtu Krahaso qelizat dobia e Kutools për Excel mund t'ju ndihmojnë ta zgjidhni lehtë.

Krahasoni lehtë dy vargjet e qelizave në qoftë se ato janë të barabarta në Excel

Krahasoni lehtë dy vargjet e qelizave në qoftë se ato janë të ndryshme në Excel


Kliko Kutools > Krahaso qelizat. Shih screenshots:

shtënë krahasuar qelizat 01


Krahasoni lehtë dy qeliza nëse ato janë të barabarta në Excel

Siç tregohet në ekranin e mëposhtëm, duhet të krahasoni qelizat në rangun A dhe B nëse janë të barabartë dhe pastaj zgjidhni të gjitha qelizat e barabarta në rangun A bazuar në vlerat e qelizës në Gama B. Ju lutemi bëni si më poshtë.

1. click Kutools > Krahaso qelizat për të hapur Krahaso qelizat kuti dialogu. Dhe në Krahaso qelizat dialog, ju duhet të specifikoni opsionet e mëposhtme.

(1). Ju lutemi zgjidhni dy vargjet krahasuese ndaras në Gjeni vlerat në kuti dhe Sipas kuti.

(2). Përzgjidhni Same Cells opsion në Gjej seksion.

(3). Nëse doni të theksoni qelizat e barabarta me sfond ose ngjyrë të shkronjave, ju lutem kontrolloni një nga Plotësoni sfondin kuti dhe Plotësoni ngjyrën e fontit kuti nën Përpunimi i rezultateve seksion.

(4). Është fakultative për të kontrolluar Rasti i ndjeshëm funksiononi si të keni nevojë.

(5). Kliko në OK button. Shih screenshot:

shënim: Ju mund të specifikoni dy vargjet e krahasuara midis librave të punës dhe fletëve të punës me këtë shërbim.

2. Pastaj nje Kutools për Excel kutia e dialogut hapet për t'ju treguar se sa qeliza janë gjetur. Ju lutemi klikoni OK button. Në të njëjtën kohë, të gjitha qelizat e barabarta në rangun A janë përzgjedhur dhe theksuar me ngjyrë të caktuar të sfondit bazuar në vlerat e qelizës në Range B.


Krahasoni lehtë dy qeliza nëse ato janë të ndryshme në Excel

Për krahasimin e qelizave nëse ato janë të ndryshme në pozicionin e njëjtë të dy vargjeve, duhet të bëni si më poshtë.

1. click Kutools > Krahaso qelizat për të aplikuar këtë shërbim. Dhe në Krahaso qelizat dialog, ju duhet të specifikoni opsionet e mëposhtme.

(1). Zgjidh dy vargjet krahasuese ndaras në Gjeni vlerat në kuti dhe Sipas kuti.

(2). Përzgjidhni Qeliza të ndryshme opsion në Gjej seksion.

(3). Nëse doni të theksoni qelizat e ndryshme me ngjyrën e sfondit ose të fontit, ju lutem kontrolloni një nga Plotësoni sfondin kuti dhe Plotësoni ngjyrën e fontit kuti. Dhe specifikoni një ngjyrë të nevojshme nga lista drop-down e ngjyrës.

(4). Është opsionale të mundësohet Rasti i ndjeshëm funksiononi si të keni nevojë.

(5). Kliko në OK button. Shih screenshot:

2. Pastaj nje Kutools për Excel kutia e dialogut hapet për t'ju treguar se sa qeliza janë gjetur. Ju lutemi klikoni OK button. Ndërkohë, të gjitha qelizat e ndryshme në rangun A përzgjidhen dhe theksohen me ngjyrë të caktuar të sfondit.

Shënimet:

1. Gjeni vlerat në (Gama A) dhe Sipas (Gama B) duhet të ketë të njëjtin numër rreshta dhe kolona gjatë krahasimit të dy sferave

2. Hapi i mësipërm zgjidhni vlerat e njëjta ose të ndryshme në Gama A gjatë krahasimit. Nëse doni të zgjidhni vlerat e njëjta ose të ndryshme në Gama B, ju vetëm duhet të shkëmbeni dy vargjet brenda Krahaso qelizat kuti dialogu.

Bakshish: Për të gjetur të njëjtat ose vlera të ndryshme të qelizave bazuar në çdo rresht ose qelizë të vetme kur krahasoni dy vargjet, mund ta aplikoni këtë Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme dobia e Kutools për Excel.


Demo: Easily krahasoni dy vargjet dhe gjeni qeliza të njëjta ose të ndryshme

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.