Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt filtroni të dhëna të bazuara në vlerën e qelizës me kritere të shumta në Excel

Me funksionin Filter në Excel, është e lehtë për ju të filtroni të dhënat sipas një kriteri. Dhe kur doni të filtroni datën bazuar në dy ose më shumë kritere të shumëfishta, mund të përdorni Filtrin e Avancuar, por kjo metodë nuk është e lehtë për t'u përdorur. me Kutools për Excel'S Super Filter shërbimeve, ju mund të filtroni të dhëna të bazuara në vlerën e qelizës me kritere të shumëfishta me disa klikime.

Të dhënat e filtrit bazuar në vlerën e qelizës me një kriter

Filtroni të dhënat në bazë të vlerës së qelizave me kritere të shumëfishta

Filtroni të dhënat në bazë të vitit / muajit / ditës / javës / tremujorit

Filtroni të dhënat në bazë të gjatësisë së tekstit / numrit të karaktereve

Filtro tekstin e qelizës me shkronja të ndjeshme (vetëm shkronja të mëdha / të vogla ose përmban shkronja të mëdha ose të vogla)


Kliko Kutools Më shumë>> Super Filter. Shih screenshots:

shtënë super filtër 01 -2

Të dhënat e filtrit bazuar në vlerën e qelizës me një kriter

Duke supozuar që të keni tabelën siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm, ju mund të filtroni të dhëna me të Super Filter si më poshtë:

Në këtë demo, ne do të paraqesim të dhëna bazuar në Product = KTE.

1. Apliko shërbimin (Kliko Kutools Më shumë > Super Filter).

2. Aplikoni cilësimet në Super Filter siç tregohet në screenshot.

1. Clickshtënë-button1 button për të zgjedhur gamën që dëshironi të filtroni, dhe klikoni shtënë superfilter 2për të caktuar zgjedhjen.
2. Në përgjithësi Marrëdhënie drop down list për të zgjedhur OR or DHE si ju nevojitet.
3. Zgjidhni lidhjen e grupit duke klikuar Marrëdhëniet në Grup drop down list.
4. Klikoni vijën horizontale pranë marrëdhënies DHE, dhe do të shfaqen disa kuti kushtesh, klikoni kutitë e gjendjes
dhe zgjidhni kriterin një pas një si ju nevojitet.
5. Pastaj futni gjendjen që dëshironi të përdorni, në këtë rast, KTE. Dhe kliko butonin OK për të shtuar gjendjen

3. Pastaj kliko filtra button. Ju do të shihni rezultatet e filtrit në fletë pune si më poshtë:


Filtroni të dhënat në bazë të vlerës së qelizave me kritere të shumëfishta

Nëse doni të filtroni të dhëna në bazë të kritereve të mëposhtme:

 • (1). Product = KTE dhe Shteti = SHBA
 • (2). Produkti = KTO dhe NO. ≥ 10

Dhe midis këtyre dy kritereve është marrëdhënia or.

Ju mund të filtroni shpejt të dhënat që dëshironi me hapat e mëposhtëm:

1. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Super Filter.

2. Aplikoni cilësimet në Super Filter dialog siç tregohet në screenshot:

 • (1.) Marrëdhënia ndërmjet dy kritereve është ose, kështu që ju duhet të zgjidhni OR nga gjenerali Marrëdhënie drop down list.
 • (2.) Krijoni kriteret sipas nevojës dhe klikoni Shto Filter or shtënë-button2button për të shtuar grupin e gjendjes së re.

3. Click filtra button për të filtruar të dhënat, dhe ju do të merrni rezultatet si më poshtë:


Filtroni të dhënat në bazë të vitit / muajit / ditës / javës / tremujorit

Në Excel, nëse dëshironi të filtroni rreshtat në bazë të vitit, muajit, ditës, javës ose tremujorit të datës, Super Filter gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të merreni me këtë detyrë. Në këtë shembull, dua të filtroj të dhënat në tremujorin 3, mund të bëni si më poshtë:

1. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Super Filter.

2. Pastaj në shfaqje Super Filter dialog, vendosni opsionet e mëposhtme:

 • (1.) Kliko shtënë-button1 button për të zgjedhur gamën e të dhënave që dëshironi të filtroni rreshtat e veçanta.
 • (2.) Në përgjithësi Marrëdhënie drop down list për të zgjedhur OR or DHE si ju nevojitet.
 • (3.) Zgjidhni lidhjen e grupit duke klikuar Marrëdhëniet në Grup drop down list.
 • (4.) Klikoni vijën horizontale pranë marrëdhënies DHE, dhe do të tregojë disa kuti të gjendjes, klikoni kutitë e kushteve dhe specifikoni kriterin një për një pasi keni nevojë.
-1

3. Pas mbarimit të cilësimeve, klikoni filtra button dhe rreshtat që datojnë në tremujorin 3 janë filtruar.

shënim: Ju mund të filtroni të dhënat sipas muajit, vitit, ditës, javës ashtu si ju pëlqen.


Filtroni të dhënat në bazë të gjatësisë së tekstit / numrit të karaktereve

Për shembull, nëse doni të filtroni rreshta me një gjatësi teksti të shtyllave, filtroni të gjitha rreshtat me gjatësi teksti më të madhe se shifrat 15. Çfarë duhet të bëni? Super Filter shërbimeve mund ta zgjidhin këtë detyrë shpejt dhe me lehtësi.

1. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Super Filter.

2. në Super Filter dialog, vendosni opsionet e mëposhtme:

 • (1.) Kliko shtënë-button1 button për të zgjedhur gamën e të dhënave që dëshironi të filtroni rreshtat e veçanta.
 • (2.) Në listën e përgjithshme zbritëse të Marrëdhënieve për të zgjedhur OR or DHE si ju nevojitet.
 • (3.) Zgjidhni lidhjen e grupit duke klikuar Marrëdhënie në listën e rënies së Grupit.
 • (4.) Klikoni vijën horizontale pranë marrëdhënies DHE, dhe do të tregojë disa kuti të gjendjes, klikoni kutitë e kushteve dhe specifikoni kriterin një për një pasi keni nevojë.

3. Pastaj kliko filtra button, rreshtat që gjatësia e tekstit është më e madhe se shenja 15 janë filtruar.

shënim: Ju mund të filtroni rreshtat që gjatësia e tekstit është një numër specifik i karaktereve ose më pak se një numër personash si të doni.


Filtro tekstin e qelizës me shkronja të ndjeshme (vetëm shkronja të mëdha / të vogla ose përmban shkronja të mëdha ose të vogla)

Për të filtruar rreshtat të cilët vargjet e tekstit janë vetëm të mëdha ose të vogla, mund të aplikoni Super Filter për ta përfunduar atë në mënyrë të përshtatshme. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin e të dhënave që dëshironi të filtroni dhe klikoni Kutools Më shumë > Super Filter për të shkuar në Super Filter dialog, në kutinë e dialogut, klikoni vijën horizontale pranë marrëdhënies DHE, pastaj zgjidhni emrin e kolonës që dëshironi të filtroni nga nga rënia e parë poshtë, dhe nga lista e rradhës së dytë, zgjidhni Formati Tekst, shihni screenshot:

2. Pastaj zgjidhni kriteret nga rënia e tretë poshtë, në fund të specifikoni një zgjedhje që ju nevojitet dhe klikoni OK butonin, mund të filtroni vetëm tekstin e shkronjave të mëdha ose të vogla, ose tekstin që përmban shkronja të mëdha / të vogla, shih pamjen e ekranit:

3. Pastaj kliko filtra button, dhe vetëm strings text me shkronja të mëdha janë filtruar jashtë.


Këshillë:

Ju mund të habitni kur të aplikoni këtë softuer për herë të parë, kështu që ne kemi krijuar një mostër të ndërtuar për ju që t'i referoheni dhe përdorni.

1. Pas aktivizimit të Super Filter shërbimeve, klikoni shtënë superfilter 15> Shembull i skenarit për të hapur librin e punës së mostrës dhe kriteret e paracaktuar.

2. Dhe kriteret janë ngritur, mund t'i imitoni kur të aplikoni këtë softuer, klikoni filtra button për të filtruar të dhënat, dhe do të merrni rezultatin e mëposhtëm:

-1
shot-super-filter12

3. Të gjitha tiparet e Super Filter janë mbledhur në menunë e zbritjes, siç tregohet në ekranin e mëposhtëm. Ju mund t'i përdorni ato nga menyja e zbritjes sipas nevojës.


Shënime:

1. Ju mund ta ruani skenarin tuaj të krijuar dhe t'i menaxhoni ato.

: Klikoni mbi këtë buton, ju mund të ruani parametrat e tanishëm të filtrit tuaj.

: Me këtë buton, mund t'i ruani parametrat e filtrit tuaj si një skenar. Dhe në dialogun e hapur, futni emrin e skenarit tuaj. Kur doni të përdorni këto cilësime herën tjetër, mund të shkoni tek Menaxho skenaret e cilësimeve të filtrit dialog për ta hapur atë.

shot-super-filter13

: Klikoni mbi këtë buton, a Menaxho skenaret e cilësimeve të filtrit dialog do të shfaqet, ju mund të menaxhoni (riemëroni, fshini, hapni) skenarët që ju jeni ruajtur. Shih screenshot:

shot-super-filter14

2. Ju mund të shtoni grupin e filtrave duke klikuar shtënë-button2or shtënë superfilter 14 button, të gjitha kushtet dhe grupet e gjendjes mund të mbyllen ose të çaktivizohen duke klikuar afër button ose heqjen e kutive të zgjedhjes.

3. click Qartë button për të anuluar filtrin dhe për të rimarrë të dhënat.


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  inetguru · 1 years ago
  I appreciated the capabilities of Superfilter, a very cool tool!

  By my sensations it lacks
  the following:

  1) The ability to copy the current filter settings from the Excel table (in one group with the AND condition).

  2) Selection options from the data available after filtering in the selected column (as implemented in Excel).
  Those, I need the ability to see the data that I can filter, and not search for them in the data table separately, and then configure the Superfilter.

  3) Ability to pass as a filter criterion a named range or list of values ​​from the selected area in the table with:
  a) the setting of relations between them before import (as in the advanced Excel filter)
  b) condition like "in range/list", "not in range/list".
  4) Possibilities to drag a group or a separate line into another group (drag'n'drop).

  5) Ability to filter by the color of the text (including such conditions as "contains text with color", "does not contain text with color") or background. Suggest a choice from the list of colors in the selected column.

  6) The ability to filter text with the terms "does not end with", "does not start with".

  7) Additional conditions for the relations of the elements in the group: XOR, NOT.

  8) Ability to filter by type of error in the cell, like # N / A, #REF !, #NULL !, # DIV / 0 !, #VALUE !, #NAME ?, ##### ERROR (cell formating).

  Good luck to you and keep up the good development!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  malli · 4 years ago
  Hi,
  I Am working with kutool 7.8.0 in this superfilter saved Scenario is not opening and its Showing a Message " Before Opening a Filter setting scenario, you must open a workbook first".Can u give me the Solution for this...?


  [img]C:\Users\mallikharjunp\Desktop\ku_Problem.jpg[/img]
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   admin_jay · 4 years ago
   [quote name="malli"]Hi,
   I Am working with kutool 7.8.0 in this superfilter saved Scenario is not opening and its Showing a Message " Before Opening a Filter setting scenario, you must open a workbook first".Can u give me the Solution for this...?[/quote]
   Please open a workbook in your Excel. :-) The scenario cannot work without a workbook.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  admin_jay · 4 years ago
  [quote name="Siva"]Hi,
  I Am working with Super Filter in this Version.In every new Filter setting Scenario, After some time the saved Scenario is not opening and its Showing a Message " [b]Before Opening a Filter setting scenario, you must open a workbook first[/b]". after this again i am creating new scenario and working.Can u give me the Solution for this...?[/quote]
  Hello, please make sure you have installed the latest version. If the problem persists, please contact me at jaychivo#extendoffice.com with detailed information of the issue. Please replace # with @.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Siva · 4 years ago
  Hi,
  I Am working with Super Filter in this Version.In every new Filter setting Scenario, After some time the saved Scenario is not opening and its Showing a Message " [b]Before Opening a Filter setting scenario, you must open a workbook first[/b]". after this again i am creating new scenario and working.Can u give me the Solution for this...?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Naested · 4 years ago
  Is there another way to edit or pre-populate the criteria for the super filter?

  Is there a limit to the number of criteria you can add for a single scenario?
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   admin_jay · 4 years ago
   [quote name="Naested"]Is there another way to edit or pre-populate the criteria for the super filter?

   Is there a limit to the number of criteria you can add for a single scenario?[/quote]
   There is no other way to edit the criteria.

   The number of criteria for a single scenario is no limitation.