Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Paneli i Shfletimit - Lista e fletëve, librave të punës, kolonave, emrave dhe futni tekstin automatik në Excel

Nëse ka shumë fletore pune të hapura të cilat përfshijnë dhjetra fletë pune, për të kaluar në mes të librave të punës dhe për të gjetur fletën e punës specifike do të shpenzojnë shumë kohë. Me ndihmën e Kutools për Excel's Buka e navigimit shërbimeve, ju mund të shikoni shpejt dhe të përshtatshme të gjitha librat e hapur dhe fletët e punës në panelin e navigimit në një shikim. Në anën tjetër, emrat e vargjeve të punës aktive dhe titujve të kolonës së fletës së punës aktive gjithashtu mund të renditen në panel. Në të njëjtën kohë, Buka e navigimit ofron Tekst automatik veçori për të shtuar formulat tuaja të personalizuara, fotografitë, tabelat, shkon dhe kështu me radhë për ripërdorimin, si dhe Avancuar Gjej dhe Replace tipar për të gjetur dhe zëvendësuar vlerat në fletë pune dhe fletore pune të shumta.

Mjetet e produktivitetit të Excel

Tab Zyra: Sillni skeda të fuqishme në Office (përfshini Excel), ashtu si Chrome, Safari, Firefox dhe Internet Explorer. Save ju gjysmën e kohës, dhe zvogëloni mijëra klikimeve të miut për ju. 30-ditë pa gjyq të lirë

Kutools për Excel: Save 70% të kohës tuaj dhe zgjidh 80% Problemet e Excel për ju. 300 + veçori të përparuara i projektuar për skenarin e punës së 1500 +, e bën Excel shumë lehtë dhe rrit produktivitetin menjëherë.60-ditë pa gjyq të lirë


Shikoni se çfarë Excel Pane Navigation mund të ndihmojë:

 • Listoni të gjitha librat e hapur: shpejt mund të klikoni për të lundruar midis të gjithë librave të hapur (kliko për detaje);
 • Listoni të gjitha fletët e punës: pothuajse 10 herë më të shpejtë për të lundruar midis skedave të fletëve (kliko për detaje);
 • Ruani dhe listoni formulat e zakonshme / fotot / skemat / vargjet si hyrjet e Tekstit Automatik për ripërdorimin me vetëm një klikim (kliko për detaje);
 • Gjeni dhe zëvendësoni vlerat në fletë pune të shumëfishtë dhe në fletore të shumta (klikoni për detaje);
 • Listoni të gjitha kolonat (në fletën pune aktive): mund të klikoni në letrën e kolonës për të shkuar shpejt në kolonën specifike në fletën e punës aktive (kliko për detaje);
 • Listoni të gjitha emrat (në librin e punës aktive): klikoni mbi emrin dhe do të lundroni në pozicionin e saktë të emrit (kliko për detaje);
 • Listoni numrat e fletëve të punës: shtimin e shiritit të gjendjes për numrat e të gjitha fletëve, fletëve të dukshme dhe fletëve të fshehura të manualit aktual të punës (kliko për detaje);
 • Toggle Button: këmbejini të gjitha fletët / kolonat e fshehura që të jenë të dukshme dhe të padukshme;
 • Shfaqja e fletëve të punës të fshehura në fletën e punës dhe fletës (kliko për detaje);
 • Afishoni numrin e fletës së punës në shiritin e Statusit të panelit të punës dhe fletës(kliko për detaje);
 • Shfaq skedat e fshehura të emrit në Menaxherin e Menaxherit të Emrit (kliko për detaje);
 • Paraqitni hyrjet e teksteve automatike në panel ose në një panel paraprak të lundrues (kliko për detaje);
 • Zbatoni panelin Gjej dhe Replace me shkurtesat (kliko për detaje)
 • Toggle midis dy butonave të fundit fletë: kaloni në mes vetëm dy fletë mbrapa dhe me radhë;
 • Refresh Button: rifreskoni të gjithë informacionin e panelit të navigimit;
 • Bar scroll: e bën të rrjedhshëm për të lëvizur listën nga lart poshtë; ashtu siç bëni në shfletimin e faqeve të internetit;
 • Kur kaloni fletët e shumëfishta duke përdorur fletën e fletës së Excel-it, gjithashtu mund të qëndroni në pozicionin e veçantë të asaj fletëje në Pllakën e Lundrimit;
 • Hidhini lehtë nga një fletë (libri i punës, kolona ose sfera e emrit) në një tjetër duke klikuar në artikullin përkatës në panel;
 • Sa më shumë fletë pune (kolona) me të cilat punoni, aq më shpejt procesi mund të jetë kur përdorni panelin e navigimit.

Kliko Kutools >> lundrim për të mundësuar Buka e navigimit, shihni screenshot:


Libri i punës dhe tabela: Listoni të gjitha librat e hapura dhe fletët e punës

Me skedën Workbook & Sheet, ju mund të shpejt të lundroni midis fletëve të punës dhe fletëve të punës.

Ju lutem klikoni Kutools > lundrim për të mundësuar Buka e navigimit, dhe pastaj kliko Libri i punës dhe fleta tab në Buka e navigimit, shihni screenshot:

1. Click lundrim komandën për të mundësuar Buka e navigimit, dhe klikoni përsëri do të mbyllë Buka e navigimit.

2. Click button për të aktivizuar Libri i punës dhe fleta bukë.

3. Të gjitha librat e punës të hapura janë të renditura këtu, klikoni për të lundruar në mes të gjithë librave të hapura. Ju mund të klikoni shot-navigacion-pane-button-2 button për të mbyllur librin e punës si të keni nevojë.

4. Të gjitha fletët e punës të punës aktuale janë të listuara këtu, klikoni për të lundruar në mes të fletëve të punës.

5. Buttons në këtë panel:

shot-navigacion-pane-button-3: Toggle to unhide / hide të gjitha fletë pune (s) fshehur: një klik do të ndryshojë të gjitha fletët e punës të fshehura që të jenë të dukshme dhe klikoni përsëri do të kaloni të gjitha fletët e dukshme të dukshme të padukshme.

shot-navigacion-pane-button-5: Ndrysho midis dy butonave të fundit të fletëve: Kaloni mes vetëm dy fletëve mbrapa dhe me radhë.

shtypni butonin e rifreskimit të panelit të navigimit: Butoni për rifreskimin: do të rifreskojë informacionin e Bllokut të Lundrimit.

: Rendit butonin ngjitës: Shtypni këtë buton për të renditur të gjithë librat e punës të hapjes në rendin ngjitës dhe shtypni përsëri për të rivendosur rendin origjinal të renditjes.

: Rendit butonin zbritës: shtypni këtë buton për të renditur të gjitha librat e punës në rend zbritës dhe shtypni përsëri për të rikuperuar rendin origjinal të renditjes.

: Mbledhja e shërbimeve për librat e punës: Klikoni këtë buton për të përdorur shërbimet e qasjes së shpejtë në manual grupi në Ndërmarrje Tab.

: Mbledhja e shërbimeve për fletë: Klikoni këtë buton për të përdorur shërbimet e qasjes së shpejtë në Pune grupi në Ndërmarrje Tab.

6. Ju mund të filtroni fletën e punës duke aktivizuar filtra funksion dhe futni emrin e fletës si të keni nevojë.

7. Klikoni me të djathtën mbi çdo emër pune për të shfaqur menunë e kontekstit të fletëve të punës.


Auto Text Tab: Ruaj formula, figura, grafikë dhe kështu me radhë për ripërdorim

Pas klikimit Kutools > lundrim për të mundësuar Paneli i lundrimit, Ju mund të:

1. Click button për të aktivizuar Tekst automatik bukë.

2. Emrat e grupit të tekstit automatik janë listuar këtu, ju mund të krijoni grup të ri dhe të fshini ndonjë grup që nuk keni nevojë të përdorni.

3. Të gjitha shënimet e tekstit automatik të grupit të zgjedhur do të renditen këtu.

4. Buttons në këtë panel:

shot-navigacion-pane-button-7 : Shto butonin e ri të tekstit automatik: klikoni këtë buton për të shtuar tekstin automatik të personalizuar dhe jepni një emër grupi për tekstin tuaj automatik.

shot-navigacion-pane-button-8 : Riemërto emrin e grupit të butonit të tekstit automatik: riemëroni emrin e grupit të përzgjedhur të tekstit automatik.

shot-navigacion-pane-button-9: Buton automatik të eksportit të tekstit: eksportoni dhe ruani tekstin automatik të porosisë në një direktori të veçantë.

shot-navigacion-pane-button-10 : Butoni i importimit automatik të tekstit: importo tekstin automatik të porosisë në panelin e tekstit automatik.

shtypni butonin e rifreskimit të panelit të navigimit: Butoni për rifreskimin: do të rifreskojë informacionin e Auto Text Pane.

5. Ju mund të filtroni shënimet e teksteve automatike duke aktivizuar filtra checkbox dhe futni emrin e hyrjes së AutoText si keni nevojë.

Për të ditur më shumë detaje rreth Tekst automatik funksion, ju lutemi lexoni këtë artikull: Lehtë krijoni dhe futni hyrjen e Auto Text në Excel.


Emri i menaxherit Tab: Listoni të gjitha emrat e vargut të punës dhe aktivizoni për të redaktuar

Me këtë Menaxheri i emrit pane, të gjitha emrat e vargut të punës janë të listuara në panel dhe mund të bëni këto veprime: krijoni vargun e emrit të ri, ndryshoni vargun e emërtuar, fshini emrin dhe kështu me radhë.

Pas klikimit Kutools > lundrim për të mundësuar Paneli i lundrimit, Ju mund të:

1. Click butonin për të hapur Menaxheri i emrit bukë.

2. Të gjitha emrat e vargjeve në librin e punës aktive janë të listuara këtu, klikoni për të lundruar mes emrave.

3. Në këtë Ndrysho emrin , mund të riemërtoni emrin e zgjedhur të vargut në emër kuti për nevojën tuaj, dhe për të ndryshuar referencën e emrit të vargut në I referohet kutinë e tekstit, kliko shot-navigacion-pane-button-12 button për të anulluar ndryshimet, dhe kliko shot-navigacion-pane-button-13 button për të ruajtur ndryshimet.

4. Ju mund të filtroni një emër të caktuar varg duke aktivizuar filtra funksionin dhe futni emrat e vargjeve që ju nevojiten.

5. Buttons në këtë panel:

shot-navigacion-pane-button-7 : Shto butonin e emrit të ri: Klikoni këtë buton për të shtuar emrin e ri të vargut sipas nevojës.

shot-navigacion-pane-button-14: Krijo emra nga butoni i përzgjedhjes: Me këtë veçori, mund të krijoni shpejt emra të shumëfishtë në varësi të etiketave të rreshtit ose të kolonës.

shot-navigacion-pane-button-12: Fshije butonin Emri: fshini emrin e vargut të përzgjedhur sipas dëshirës.

shot-navigacion-pane-button-15: Ndrysho butonin Emri: Në këtë Ndrysho emrin kutinë, mund të riemërtoni emrin e zgjedhur të vargut dhe të ndryshoni referencën e qelizës së emrit të vargut.

shot-navigacion-pane-button-16: Menaxheri i emrit: klikoni këtë buton për të hapur Menaxheri i emrit kuti dialogu.

shtypni butonin e rifreskimit të panelit të navigimit : Butoni për rifreskimin: do të rifreskojë informacionin e shkronjave të emrit.

Këtu, unë do t'ju prezantoj përdorimin e Krijo emra nga përzgjedhja funksion në panelin e menaxherit të emrit.

Duke supozuar që tashmë keni etiketat ekzistues të rreshtit dhe kolonës në fletën tuaj të punës dhe tani doni të krijoni emra të vargjeve bazuar në këto etiketa, Krijo emra nga përzgjedhja funksion mund të ju ndihmojë që të krijoni vargje të shumta emrat shpejt dhe me lehtësi.

Zgjidhni diapazonin tuaj që dëshironi të krijoni emra të vargut dhe në panelin e menaxherit të emrit, klikoni shot-navigacion-pane-button-14 butonin në shiritin e sipërm, dhe në Krijo emra nga përzgjedhja kutinë e dialogut, kontrolloni opsionet që dëshironi të përdorni, shihni screenshot:

Dhe pastaj kliko OK për të mbyllur këtë dialog dhe emrat e vargjeve janë krijuar bazuar në etiketat e rreshtit dhe kolonës në Menaxheri i emrit pane, shihni screenshot:


Tab Column List: Listoni emrat e kolonës dhe titujt e fletës së punës aktuale

La Lista e kolonave pane në panelin e navigacionit mund të rendisin emrat e kolonës dhe titujt e fletës së punës aktuale.

hodhi listën e shtyllës së panelit të navigimit 01

Pas klikimit Kutools > lundrim për të mundësuar Paneli i lundrimit, Ju mund të:

1. : Tab lista e kolonës: klikoni këtë buton për të aktivizuar panelin e Kolumnës.

2. Listoni të gjitha titujt e kolonës së fletës së punës aktuale, klikoni në listën e kolonës do të lundroni midis kolonave.

3. hodhi shtyllën e panelit të navigimit 02 : Listoni kolona specifike sipas rangut të përzgjedhur.

4. Buttons në këtë panel:

shot-navigacion-pane-button-3 : Butonat e kolonave të fshehura: një klik do të ndryshojë të gjitha kolonat e fshehura që të jenë të dukshme dhe klikoni sërish do të kaloni të gjithë kolonat e dukshme për të qenë të padukshëm.
shtypni butonin e rifreskimit të panelit të navigimit: Butoni për rifreskimin: do të rifreskojë informacionin e panelit të Kolumnës.
hodhi shtyllën e panelit të navigimit 3: Një grup i këtyre shigjetave mund të ndihmojë për të lëvizur kolonën lart ose poshtë në ndonjë pozicion.

5. Ju mund të filtroni kolonat duke trokitur filtra checkbox dhe futni emrin e kolonës si të keni nevojë.


Gjetja e avancuar dhe zëvendësimi: gjeni dhe zëvendësoni vlerat në fletë pune dhe fletore pune të shumta

Pas klikimit Kutools > lundrim për të mundësuar Paneli i lundrimit, Ju mund të:

1. : Avancuar Gjeni dhe Replace Tab: klikoni këtë buton për të aktivizuar Advanced Find and Replace.

2. Kalo mes Gjej tab dhe Zëvendësoj Tab.

3. Specifikoni gjetjen ose zëvendësimin e fushëveprimit: Të gjithë manualin e punës, Librin e punës aktive, Fletën aktive dhe Përzgjedhjen.

4. Zgjidh të gjitha ose zgjidh të gjitha librat e punës.

5. : Fshij button: Zbuloni të gjitha rezultatet e kërkimit.

6. Gjej të gjitha button: klikoni këtë buton për të gjetur vlera të caktuara në fushën e kërkimit të specifikuar.

Për të ditur më shumë hollësi për veçorinë, ju lutemi shikoni Avancuar Gjeni dhe Replace utility.


Shtylla e gjendjes e panelit Kutools: listoni numrat e të gjitha fletëve, fletëve të dukshme dhe fletëve të fshehura të manualit aktual të punës.

Numri i përgjithshëm i të gjithë fletëve të punës, fletëve të dukshme dhe fletëve të fshehura do të shfaqet në shiritin e statusit të kutisë Kutools. Shih screenshot:


Shënime:

1. Ndalo automatikisht hapjen Buka e navigimit kur nisni Excel duke klikuar Kutools > lundrim.

2. Në Opsionet e lundrimit, ju mund të vendosni operacionet e mëposhtme:

Ju lutem klikoni Opsionet e lundrimitshtënë navigacion pane17 butonin për të shkuar në Opsionet e lundrimit dialog, shihni screenshot:

(1.) Tregoni fletët e fshehura në listën e fletëve të punës:

Normalisht, fletët e fshehura nuk shfaqen në Libri i punës dhe fleta pane, nëse e kontrolloni këtë Trego fletët e fshehura në listën e fletëve të punës opsion në Opsionet e lundrimit kutinë e dialogut, të gjitha fletët e fshehura do të renditen në Libri i punës dhe fleta pane, por ato shfaqen në fontet gri. Nëse klikoni në vijë përveç një fletë të fshehur, fleta e fshehur do të zbulohet dhe nëse klikoni ikonën e syrit përveç një fletë të dukshme, fleta do të fshihet, shiko pamjen e ekranit:

(2.) Trego numrin e fletëve të punës:

Nëse kontrolloni Trego numërimin e fletëve në listën e fletëve kutia, numri i përgjithshëm i fletëve të punës, fletët e punës të dukshme dhe fletët e punës të fshehura shfaqen në shiritin e Statusit. Shih screenshot:

(3.) Duke përdorur një çelës shkurtë (Win + Shift + A) për të ndërruar midis dy fletëve të fundit:

Ju mund të shpejt të aplikoni Win + Shift + A çelësin e shkurtoreve për të ndryshuar midis dy fletëve të fundit nëse kontrolloni Përdorimi i Win + Shift + A për të kaluar mes dy fletëve të fundit opsion, shihni screenshot:

(4.) Vendosja për paraprake të hyrjeve të Tekstit Automatik:

A: Nëse e kontrolloni Shfaq parapamjen në listën e teksteve automatike opsioni, teksti automatik i personalizuar do të shfaqet në Tekst automatik afisho si pas screenshot treguar:

Nëse ju hiqni zgjedhjen Shfaq parapamjen në listën e teksteve automatike opsion, ju do të merrni screenshotin e mëposhtëm:

B: Nëse e kontrolloni Trego parapamjen lundruese of Tekst automatik hyrje opsion, kur vendosni kursorin në tekstin automatik, do të shfaqet pamja lundruese për ju që të shihni më qartë.

Pas aktivizimit të këtij opsioni, kur lëvizni miun mbi futjen automatike, pamja lundruese e këtij hyrjes do të dalë automatikisht. Shih screenshot:

C: Nëse kontrolloni Përdorni fontë të mëdhenj gjatë shikimit të autopilotit të tipit të tekstit opsion, të gjitha tipet e tekstit të futjes së teksteve automatike do të parashikohen në font të madh. Shih screenshot:

(5.) Cilësimet për menaxherin e emrit:

A: Shfaq emri i emrit në opsionin e menaxherit të emrit: nëse e kontrolloni këtë mundësi, redaktori i emrit do të shfaqet në panelin e menaxherit të emrit, përndryshe, do të fshihet.

B: Trego emrat e fshehur në opsionin e menaxherit të emrit: kontrolloni këtë opsion, emrat e fshehur të vargut do të shfaqen në panelin e menaxherit të emrit.

(6.) Zbatoje panelin Gjej dhe Replace me shkurtesat:

Ju mund të aplikoni Avancuar Gjej dhe Replace funksioni i Kutools për Excel me shkurtesat Ctrl + F or Fitoj + Shift + Q pa hapjen e Buka e navigimit. Shih screenshot:

Ju mund të specifikoni fushëveprimin tuaj të parazgjedhur për Avancuar Gjej dhe Replace funksioni i Kutia e Lundrimit Kutools. Shih screenshot:


Demo: Pana lundrimi: Listoni të gjitha librat e hapur dhe fletët e punës, emrat e emrave në të njëjtën kohë:

Kutools për Excel: me më shumë se tiparet e dobishëm të 300, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!

Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  inetguru · 1 years ago
  Add please the ability to save the full formatting of the Charts added to the AutoText. I, for example, lost the settings of the number format in the row and color settings.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  inetguru · 1 years ago
  The Navigation Pane is one of the best ideas for improving user interaction with excel. Thank you very much!
  It would be great, if you can add the following improvements:


  a. in the list of sheets the possibility of filtering by the color of the tab (choose from the available ones);


  b. In the column list in a separate column, indicate whether the filter is installed on it (yes, no), and at the bottom of the list, display the form window as in the list of names. In it, display the installed filter on the selected column. Something similar is implemented in the FilterMate add-in (https://www.excelcampus.com/filter-mate/). It is also very convenient to jump to the next filtered column by one button. I'll be glad to see you have such features, so as not to keep many add-ins in the Excel interface.


  c. In the list of columns, add a search by name option.
  This tool is especially relevant when using wide tables. The search will help to speed up the work.

  d. In the auto-text with formulas, please make it possible to display the text of the formulas title of the auto-text when the preview is turned off. Give the opportunity to make a really convenient library of formulas. Pictures now take up a lot of space on the screen and flipping a long list of formulas is not very convenient. The instrument has great potential in this part, but you miss its possibilities.


  e. In AutoText, make it possible to change the formulas of the previously saved AutoText.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Kevin L · 4 years ago
  Yes, sure. You can use the Ctrl+PageUp, and Ctrl+PageDown to navigate between sheets.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  William Adams · 4 years ago
  Is there a quick way to navigate between the task pane and an open Excel worksheet with keyboard shortcuts? I love the optionality offered by the Navigation Pane, but I find it annoying having to use my mouse to jump to different sheets in the Navigation Pane since I don't use my mouse for anything else in Excel. If there is a keyboard shortcut for this it would make it 1000x better.