Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Përdorimi i gjeneratorëve të rastit për futjen e numrave, datave dhe fjalëkalimeve të rastësishme në Excel

Normalisht nëse doni të futni ose gjeneroni numra të rastësishëm në Excel, duhet të mësoni se si të përdorni funksionin RAND ose RANDBETWEEN të Excel për të gjeneruar numra të rastësishëm. Në përgjithësi, nuk është e lehtë për ju që të gjeneroni shpejt numra të rastësishëm në Excel. Për të rritur punën tuaj, tani ju rekomandojmë një të fuqishëm Futni të dhëna të rastësishme dobia eKutools për Excel. Me këtë softuer, mund të futni shpejt të dhënat e rastësishme në vargun e specifikuar në Excel.

Generate / insert numrat e rastit në një varg

Generate / insert numra të rastësishëm të rastësishëm në një distancë

Genero / insert datën e rastit në një distancë

Gjenero / fut kohen e rastit në një distancë

Gjeneroni / futni fjalëkalimin (vargjet e të dhënave të rastësishme) ose strings të të dhënave të formatimit të specifikuara në një distancë

Gjeneroni / futni një listë me porosi në një distancë


Kliko Kutools >> Fut >> Futni të dhëna të rastësishme. Shih screenshots:

doc të dhëna të rastësishme 1

Generate / insert numrat e rastit në një varg

Për gjenerimin e numrave të rastësishëm midis 100 dhe 500 në një interval të specifikuar, shpejt mund të kryeni atë si më poshtë.

1. Zgjidhni gamën që dëshironi të gjeneroni / futni numra të rastit.

2. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools > Fut > Futni të dhëna të rastësishme. në Futni të dhëna të rastësishme kutinë e dialogut, ju duhet të:

1). Kliko në numër i plotë tab;

2). Specifikoni 100 dhe 500 veç e veç në nga dhe kutitë, dhe kliko Ok or Aplikoni button. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 2

shënim: Kliko në OK button, kutia e dialogut do të mbyllet pas futjes së numrave të rastësishëm, por nëse klikoni në Aplikoni button, pas futjes së numrave të rastësishëm, kutia e dialogut do të vazhdojë të hapet për përdorim të mëtejshëm)

Ju do të shihni rezultatet si më poshtë. shih screenshot:


Generate / insert numra të rastësishëm të rastësishëm në një distancë

1. Zgjidhni gamën që dëshironi të gjeneroni / futni numra të rastësishëm dhjetor.

2. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools > Fut > Futni të dhëna të rastësishme. në Futni të dhëna të rastësishme kutinë e dialogut, ju duhet të:

1). Kliko në Decimal tab;

2). Specifikoni 100 dhe 500 veç e veç në nga dhe kuti.

3) Specifla palce dicmal në Vend decimal dhe kliko tek Ok or Aplikoni button. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 3

shënim: Kliko në OK butoni, kutia e dialogut do të mbyllet pas futjes së numrave dhjetorë të rastësishëm, por nëse klikoni butonin Aplikoni button, pas futjes së numrave të rastësishëm, kutia e dialogut do të vazhdojë të hapet për përdorim të mëtejshëm)

Ju do të shihni rezultatet si më poshtë. shih screenshot:
doc të dhëna të rastësishme 4


Genero / insert datën e rastit në një distancë

Ndonjëherë, ju duhet të krijoni / futni datat e rastit në një distancë, siç është data e ditëve të punës ose fundjavave të një periudhe datash, ju mund të bëni si më poshtë.

1. Specifikoni vargun që dëshironi të futni datën e rastësishme.

2. Shko tek Futni të dhëna të rastësishme kutinë e dialogut, kliko data, dhe modifikoni datat për të plotësuar nevojën tuaj. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 5

A: Specifikoni intervalin e datës.

B: Nëse kontrolloni ditë pune kuti, të gjitha datat e ditëve të punës midis dy datave të përcaktuara do të gjenerohen në mënyrë të rastësishme, kështu po Fundjavë.

3. click OK or Aplikoni. Ju do të shihni rezultatet si më poshtë. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 6


Gjenero / fut kohen e rastit në një distancë

Nëse keni nevojë të krijoni / futni kohë të rastësishme në një varg të caktuar, ju lutem bëni si më poshtë.

1. Specifikoni vargun që dëshironi të futni kohën e rastësishme.

2. Në Futni të dhëna të rastësishme dialog box, klikoni në kohë tab, specifikoni herë veçmas në nga dhe kutitë, dhe pastaj klikoni në OK or Aplikoni button. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 7

3. Pas ndryshimit të formatit të qelizave në formatin kohor, do të shihni rezultatet si më poshtë. Shih screenshot:

shigjetë flluskë e djathtë blu Gjeneroni / futni fjalëkalimin (vargjet e të dhënave të rastësishme) ose strings të të dhënave të formatimit të specifikuara në një distancë

Duke supozuar që doni të gjeneroni ose futni vargjet e datave të rastit në një distancë dhe përdorni vargjet e të dhënave të rastësishme si fjalëkalim, mund të bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të gjeneroni / futni strings të të dhënave (fjalëkalim).

2. Në Futni të dhëna të rastësishme kutinë e dialogut, kliko Varg tab, specifikoni karakteret dhe gjatësinë e vargut, dhe pastaj klikoni Ok or Aplikoni button. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 8

4. Ju mund të shihni vargjet e të dhënave të futura siç tregohet në ekranin e mëposhtëm.

shot-gjenerojnë-random-data8

Për më tepër, gjithashtu mund të krijoni ose futni një varg të të dhënave të formatimit të specifikuar (si p.sh. ???? @. ??. Me) në një distancë si më poshtë:

1. Zgjidh një sërë për gjetjen e të dhënave. Nën Varg tab, specifikoni karakteret, kontrolloni Me maskë dhe pastaj futni vargun e specifikuar të të dhënave në Me maskë kuti. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 9

shënim: Këtu përdorim? simbol për të treguar një shifër të karakterit të rastit në vargjet e formatimit përfundimtar të specifikuar.

2. Pas klikimit OK or Aplikoni. Llojet e të dhënave të formatimit të specifikuara gjenerohen rastësisht në rangun e zgjedhur si më poshtë. Shih screenshot:

shot-gjenerojnë-random-data10


Gjeneroni / futni një listë me porosi në një distancë

Me këtë softuer, gjithashtu mund të gjeneroni shpejt ose të futni një listë me porosi në qeliza.

1. Përzgjidhni një varg që ju nevojitet për të futur listën me porosi.

2. Në Futni të dhëna të rastësishme kutinë e dialogut, kliko Lista e personalizuar Tab.

3. Ju mund të përdorni listat me porosi të paracaktuara siç keni nevojë, ose krijoni një listë të re me porosi duke klikuar tek button dhe futjen e të dhënave tuaja të personalizuara, dhe më në fund duke klikuar OK butonin në Krijo renditje kuti dialogu. Shih screenshot:

doc të dhëna të rastësishme 10

A: Ju mund të shpejt të nxjerrni të dhëna nga qelizat për të krijuar një listë të re doganore.

4. Tani lista doganore është krijuar, zgjidhni atë dhe kliko OK or Aplikoni butonin për të përfunduar futjen.

4. Pastaj kliko OK or Aplikoni. Të dhënat e reja janë futur në rangun e specifikuar. shih screenshot:

shot-gjenerojnë-random-data12


Shënimet:

1. Kjo vegël mbështet operacionin Undo, kështu që ju mund të shtypni menjëherë Undo (Ctrl + Z) për ta rikthyer atë.

2. Vlerat unike opsioni do të krijojë ose futë vetëm vlera unike në rang.


Demo: Vendosni numrat e rastit, datën, kohën, vargjet e tekstit ose listën e të dhënave të personalizuara në fletën e punës

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.