Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt hiqni hapësirat para / pas tekstit ose hiqni hapësira shtesë nga teksti në Excel

Ndonjëherë, kur veproni me një skedar Excel, mund të keni nevojë të fshini ose hiqni hapësirat para ose pas tekstit ose të fshini hapësira shtesë nga teksti. Me Hiq Hapësirat dobia e Kutools për Excel, shpejt mund të bëni këto mundësi:

Hiq hapësira para vargut të tekstit (hiqni hapësirat kryesore nga vargu i tekstit)

Hiq hapësira pas vargut të tekstit (hiqni hapat mbrapa nga vargu i tekstit)

Hiq hapësira drejtuese dhe të zvarritura nga vargu i tekstit

Hiq hapësira shtesë nga vargu i tekstit

Hiq të gjitha hapësirat nga vargu i tekstit


Kliko Kutools >> Tekst >> Hiq Hapësirat. Shih screenshots:

shigjetë-big shtënë-hiqni-hapësira2 -

Hiq hapësira para vargut të tekstit (hiqni hapësirat kryesore nga vargu i tekstit)

Ju mund të fshini ose hiqni hapësira para stringit të tekstit (hiqni hapësirat kryesore nga vargu i tekstit) si vijon:

1. Zgjidh gamën që ju nevojitet për të hequr hapsirat kryesore.

2. Aplikoni këtë softuer (kliko Kutools > Tekst > Hiq Hapësirat).

3. Në Hiq Hapësirat kutinë e dialogut, ju lutemi kontrolloni Hapësira drejtuese nga Llojet e hapësirës. Dhe mund ta parandaloje rezultatin në Preview kuti. Shih screenshot:

4. click OK or Aplikoni. Të gjitha hapësirat kryesore përpara rreshtit të tekstit janë hequr. Shih screenshots:

shtënë-hiqni-hapësira4 - shigjetë-big shtënë-hiqni-hapësira5 -

shënim: Klikoni OK button do të zbatojë operacionin dhe mbyllni kutinë e dialogut, por klikoni Aplikoni do të zbatojë vetëm operacionin pa mbyllur kutinë e dialogut.


> Hiq hapësira pas vargut të tekstit (hiqni hapat mbrapa nga vargu i tekstit)

Hapësira mbrapa në vargun e tekstit / hapësirave pas vargut të tekstit. Te lutem shiko:

Siç e shihni në pamjen e mësipërme të ekranit, ka shumë karaktere të hapësirës pas vargut të tekstit dhe të pozicionit të kursorit. Dhe mund të fshini ose hiqni hapësira të tilla pas vargut të tekstit (hiqni hapësirat e zvarritura nga vargu i tekstit) siç tregohet në screenshotin e mësipërm si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin që ju nevojitet për të hequr hapësirat e zvarritura.

2. Aplikoni këtë softuer (kliko Kutools > Tekst > Hiq Hapësirat).

3. Në Hiq Hapësirat kutinë e dialogut, ju lutemi kontrolloni Hapësira mbrapa nga Llojet e hapësirës. Shih screenshot:

4. click OK or Aplikoni. Të gjitha hapësirat e zvarritjes pas vargut të tekstit janë hequr. Shih screenshots:

shigjetë-big

Hiq hapësira drejtuese dhe të zvarritura nga vargu i tekstit

Nëse doni të hiqni ose fshini të dy hapësirat kryesore dhe hapësirat e zvarritura nga vargu i tekstit, ju mund ta bëni atë si më poshtë:

1. Përzgjidhni diapazonin që ju nevojitet për të hequr dy hapësirat kryesore dhe të zvarritura.

2. Aplikoni këtë softuer (kliko Kutools > Tekst > Hiq Hapësirat).

3. Në Hiq Hapësirat kutinë e dialogut, ju lutemi kontrolloni Hapësira drejtuese dhe mbrapa nga Llojet e hapësirës. Shih screenshot:

4. click OK or Aplikoni. Të gjitha hapësirat e zvarritjes pas vargut të tekstit janë hequr. Shih screenshots:

shigjetë-big

Hiq hapësira shtesë nga vargu i tekstit

Me këtë funksion, mund të hiqni shpejt hapësirat shtesë midis teksteve.

1. Përzgjidhni sferën që ju nevojitet për të hequr hapësira shtesë nga teksti.

2. Shko tek Hiq Hapësirat dialogun duke klikuar Kutools > Tekst > Hiq Hapësirat.

3. zgjedh Të gjitha hapësirat e tepërta nga Llojet e hapësirës, dhe mund ta shikoni rezultatin në Preview kuti. Shih screenshot:

shot-hequr-spaces6

4. click OK or Aplikoni. Të gjitha hapësirat e tepërta në mes të vlerave të tekstit janë hequr. shih screenshots:

shtënë-hiqni-hapësira7 - shigjetë-big shot-hequr-spaces8

Hiq të gjitha hapësirat nga vargu i tekstit

Duke supozuar që doni të hiqni të gjitha hapsirat mes vlerave të tekstit, hapat e mëposhtëm mund t'ju ndihmojnë të merreni shpejt me të.

1. Theksoni vargun që dëshironi të hiqni të gjitha hapësirat nga teksti.

2. Shko tek Hiq Hapësirat dialogun duke klikuar Kutools > Tekst > Hiq Hapësirat.

3. zgjedh Të gjitha hapësirat nga Llojet e hapësirës, dhe mund ta shikoni rezultatin në Preview kuti. Shih screenshot:

shot-hequr-spaces9

4. click OK or Aplikoni. Të gjitha hapësirat midis vlerave të tekstit janë hequr. shih screenshots:

shot-hequr-spaces10 shigjetë-big shot-hequr-spaces11

Shënim:

Ky shërbim mbështet Undo, dhe undo është vetëm një nivel.


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
    Eduard · 1 years ago
    Trying to remove spaces in text like this 11 660 749,29. Nothing happens(