Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt hiqni shifrat numerike, alfabetike, jo të shtypshme ose alfanumerike nga qelizat

Në Excel, ndonjëherë ju mund të keni nevojë të hiqni ose fshini karakteret numerike, alfabetike, jo të shtypshme ose alfanumerike nga vargjet ose qelizat e tekstit. Normalisht nuk ka asnjë mënyrë për ju që të hiqni ato karaktere specifike lehtë në Excel. Por me Kutools për Excel's Hiqe Karakteret shërbimeve, ju lehtë mund të aplikoni operacionet e mëposhtme:

Hiqni karakteret numerike nga qelizat

Hiqni shkronjat alfabetike nga qelizat

Hiqni karakteret jo-numerike nga qelizat

Hiqni shkronja jo-alfabetike nga qelizat

Hiq karaktere jo të printueshëm nga qelizat

Hiqni shkronja jo-alfanumerike nga qelizat

Hiqini personazhet e personalizuara nga qelizat

Mjetet e produktivitetit të Excel

Tab Zyra: Sillni skeda të fuqishme në Office (përfshini Excel), ashtu si Chrome, Safari, Firefox dhe Internet Explorer. Ruajeni gjysmën e kohës dhe reduktoni mijëra klikime të miut për ju. 30-ditë pa gjyq të lirë

Kutools për Excel: Save 70% të kohës tuaj dhe zgjidh 80% Probleme Excel për ju. 300 + veçori të përparuara të dizajnuara për skenarin e punës 1500 +, e bëjnë Excel-in shumë lehtë dhe rrisin produktivitetin menjëherë. 60-ditë pa gjyq të lirë


Kliko Kutools >> Tekst >> Hiqe Karakteret. Shih screenshots:

shtënë hequr charaters 1  2 shtënë hequr charaters 01

Hiqni karakteret numerike nga qelizat

Në një fletë pune, ekzistojnë një sërë qelizash të përziera me shkronja alfabetike dhe numerike, dhe tani dëshironi të fshini vetëm karakteret numerike nga vargjet e tekstit. Bakshish: Karakteret numerike do të thotë një karakter që përdoret për të përfaqësuar një numër, si: 1, 2, 3. Për shembull, duhet të konvertohesh Jane Green 001Jane Green, ju mund ta merrni si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të hiqni karakteret numerike nga qelizat.

2. Aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools > Tekst > Hiqe Karakteret.

3. Në Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Numerike opsionin, dhe mund të shihni rezultatet paraprake në Preview Pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-3

4. Pastaj kliko OK or Aplikoni, personazhet numerike janë fshirë. (shënim: kliko OK button do të mbyllë kutinë e dialogut dhe do të zbatojë operacionin; por kliko Aplikoni butoni do të zbatojë vetëm operacionin pa mbyllur kutinë e dialogut.) Shih screenshots:


Hiqni shkronjat alfabetike nga qelizat

Duke supozuar që keni një gamë stringesh tekstesh si Amerika 1234567 @ 2212, dhe ju duhet të hiqni vetëm karakteret alfabetike nga vargu. Bakshish: Karakteret alfabetike janë letra të alfabetit (në krahasim me karakteret numerike, të cilat janë numra). Ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të hiqni personazhet alfabetike nga qelizat.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Alpha opsionin, dhe mund të shihni rezultatet paraprake në Preview Pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-4

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, personazhet alfabetike janë hequr. Shih screenshots:


Hiqni karakteret jo-numerike nga qelizat

Nëse keni një sërë qelizash që përmbajnë karaktere alfabetik, numerik dhe të tjerë, dhe tani ju duhet të hiqni të gjithë personazhet jo-numerike dhe mbani vetëm karakteret numerike në qeliza. Për shembull, për të ndryshuar Amerika 34-12234 @ 2212 *34122342212 pas heqjes së karaktereve jo-numerike. Mund ta bëni si më poshtë:

1. Theksoni vargun që dëshironi të hiqni karakteret jo-numerike.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Non-numerike, dhe mund të shikoni rezultatet paraprake në Preview Pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-5

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, personazhet jo-numerike janë hequr. Shih screenshots:


Hiqni shkronja jo-alfabetike nga qelizat

Me këtë softuer multifunksional, ju mund të hiqni karakteret jo-alfabetike (hiqni të gjithë personat përveç shenjave alfabetike) dhe mbani vetëm karakteret alfabetike në qeliza. Bakshish: Karakteret alfabetike janë letra të alfabetit (në krahasim me karakteret numerike, të cilat janë numra).

1. Theksoni vargun që dëshironi të hiqni karakteret jo-alfabetike.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Non-alfa, dhe mund të shikoni rezultatet paraprake në Preview Pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-6

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, karakteret jo-alfabetike janë hequr. Shih screenshots:


Hiq karaktere jo të printueshëm nga qelizat

Kur ngjitni disa informacione nga aplikacionet e tjera në qeliza, ndoshta do të ketë disa figura jo të printueshme së bashku me të dhënat. Nëse keni nevojë të hiqni karakteret që nuk mund të shtypen nga qelizat, mund të bëni si më poshtë:

1. Përzgjidhni vargun që dëshironi të fshini karakteret që nuk shtypen.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Non-shtypjen, dhe mund të shikoni rezultatet paraprake në Preview Pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-7

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, personazhet që nuk mund të shtypen janë hequr. Shih screenshots:


Hiqni shkronja jo-alfanumerike nga qelizat

Ndonjëherë, ka disa karaktere specifike të tilla si $ # @ * {} as nuk janë shkronja alfabetike as karaktere numerike midis vargjeve të vargut të qelizave. Por ju duhet të heqni dorë nga personazhet specifike dhe të lini karaktere alfanumerike, me këtë mjet, ju mund ta bëni me lehtësi.

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të fshini karakteret jo-alfanumerike.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Non-alfanumerike, dhe mund të shikoni rezultatet paraprake në Preview pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-8

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, karakteret jo-alfanumerike janë hequr. Shih screenshots:


Hiqini personazhet e personalizuara nga qelizat

Me këtë softuer, gjithashtu mund të personalizoni për të hequr karaktere specifike nga vargjet e tekstit. Bëni si hapat e mëposhtëm:

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të fshini karakteret e specifikuara.

2. Shko tek Hiqe Karakteret kutia e dialogut, kontrolloni Me porosi, dhe futni karakteret që dëshironi të hiqni. Ju mund të shikoni rezultatet paraprake në Preview pane. Shih screenshot:

Shot-Remove-charaters-9

3. Pastaj kliko OK or Aplikoni, personazhet në kutinë me porosi janë hequr. Shih screenshots:


Shënim:

Ky shërbim mbështet Prish (Ctrl + Z).


Demo: Hiq karakteret numerike, alfabetike, jo të shtypshme ose alfanumerike nga qelizat

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.