Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Caktoni lehtë të dhënat sipas emrit / muajit / frekuencës / gjatësisë së tekstit në Excel

Funksioni Excel i Rendit mund të na ndihmojë që të rendisim të dhënat me rendin rritës ose zbritës lehtësisht dhe shpejt. Por, shumicën e kohës, ne duhet të rendisim të dhëna me kritere të tjera më specifike, dhe tipari i Rendit nuk do ta arrijë direkt në Excel. Në këtë rast, Kutools për Excel's Renditja e avancuar funksion mund të zgjidhë veprimet e mëposhtme në Excel:

Rendisni të dhënat me emër në Excel

Rendisni të dhënat sipas gjatësisë së tekstit në Excel

Rendisni të dhënat sipas muajit ose ditës / javës / muajit / tremujorit në Excel

Rendisni të dhëna me vlerë absolute në Excel

Rendisni të dhëna me numra të çuditshëm dhe të barabartë në Excel

Rendisni të dhëna përmes emrit të email-it në Excel

Rendisni të dhëna sipas frekuencës ose dukjes në Excel


Kliko Kutools Më shumë >> Renditja e avancuar. Shih screenshots:

shtënë lloj avancuar 1
-1

Rendisni të dhënat me emër në Excel

Renditja e emrit të plotë në Excel është shumë e lehtë për ju, por, nëse keni nevojë për të renditur listën e emrave me vetëm emër të vetëm, ju mund të bëni si hapat e mëposhtëm:

1. Zgjidhni gamën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Pastaj aplikoni këtë Renditja e avancuar funksion duke klikuar Kutools Më shumë > Renditja e avancuar.

3. në Renditja e avancuar dialogun, bëni opsionet e mëposhtme:

  • (1.) Nëse të dhënat tuaja kanë kokë, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë;
  • (2.) Pastaj kliko drop down list nën Kolonë për të zgjedhur kolonën që dëshironi të renditni. Nga Rendit Në drop-down list, zgjidhni i fundit emrin, së fundi specifikoni rendin tuaj të renditjes.

4. Pastaj kliko OK, dhe të dhënat janë renditur sipas emrit të fundit. Shih screenshots:

-2

Rendisni të dhënat sipas gjatësisë së tekstit në Excel

Nëse keni një listë të strings të tekstit duhet të renditen sipas gjatësisë së tyre, ju lutemi bëni si ky:

1. Theksoni sferën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Click Kutools Më shumë > Renditja e avancuar për të shkuar në Renditja e avancuar dialog. Në dialog, zgjidhni kolonën që dëshironi të renditni nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni Gjatësia e tekstit nga Rendit Në drop-down list, pastaj zgjidhni rendin e rendit sipas nevojës. (shënim: Nëse ka zëri në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion)

3. Pas mbarimit të cilësimeve të mësipërme, klikoni OK, dhe të dhënat janë renditur sipas gjatësisë së karaktereve si në vijim:

-2

Rendisni të dhënat sipas ditës / javës / muajit / tremujorit ose ditës në Excel

Normalisht, në Excel, kur renditen vlerat e datës, ato do të renditen sipas vitit. Por, nganjëherë, ne duam të rendisim datat deri në ditën vetëm duke injoruar vitin dhe muajin, ose të rendisim datat vetëm për muajin ose për ditën, javën, muajin ose tremujorin. kjo Renditja e avancuar gjithashtu mund të bëjë një favor për ju.

1. Zgjidhni gamën që dëshironi të renditni.

2. Apliko Renditja e avancuar duke klikuar Kutools Më shumë > Renditja e avancuar.

3. në Renditja e avancuar kutinë e dialogut, zgjidhni kolonën që dëshironi të rendit nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni ditë, Muaj, javëose Çerek që ju duhet për të zgjidhur nga nga Rendit Në seksion, pastaj zgjidhni rendin e rendit sipas dëshirës. (shënim: Nëse ka zëri në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion) Shihni screenshot:

4. Pastaj kliko OK për të renditur rreshtat dhe të dhënat e përzgjedhura janë renditur sipas muajit ose ditës së datës.

-2

Rendisni të dhëna me vlerë absolute në Excel

Për shembull, të dy numrat pozitivë dhe negativë janë të populluar në listën tuaj të punëve. Kur aplikoni Lloj funksion në Excel, numrat do të renditen sipas rendit rritës ose zbritës. Por, nëse keni nevojë të renditni këto numra sipas vlerave absolute, Lloj funksioni nuk do të funksionojë drejtpërdrejt. Këtu mund ta përdorni këtë Renditja e avancuar funksion.

1. Përzgjidhni sferën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Pastaj shkoni te Renditja e avancuar dialogun duke klikuar Kutools Më shumë > Renditja e avancuar.

3. në Renditja e avancuar kutinë e dialogut, zgjidhni kolonën që dëshironi të rendit nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni Vlere absolute nga Rendit Në drop-down list, pastaj specifikoni rendin e rendit sipas dëshirës. (shënim: Nëse ka zëri në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion) Shihni screenshot:

4. Dhe pastaj kliko OK, të gjithë numrat janë renditur sipas vlerave absolute, si në vijim:

-2

Rendisni të dhëna me numra të çuditshëm dhe të barabartë në Excel

Duke supozuar që keni një listë numrash që përmbajnë dy vlera të njëpasnjëshme dhe madje edhe vlera, dhe tani doni të renditni të gjithë numrat e rastësishëm dhe pastaj të përcillni edhe numra. Me këtë Renditja e avancuar ju mund ta zgjidhni këtë problem shpejt dhe në mënyrë të përshtatshme.

1. Përzgjidhni sferën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Shkoni te klikoni Kutools Më shumë > Renditja e avancuar për të hyrë në Renditja e avancuar kuti dialogu.

3. Në dialog, përcaktoni kolonën që doni të renditni nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni Numri i çuditshëm dhe madje i çuditshëm nga Rendit Në seksion, pastaj zgjidhni rendin e rendit sipas dëshirës. (Shënim: Nëse ka zëra në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion) Shihni screenshot:

4. Pastaj kliko OK, dhe të gjitha numrat e barabartë janë vendosur së bashku dhe pastaj numrat e rastësishëm. Shih screenshots:

-2

shënim: Nëse dëshironi të renditni fillimisht numrat e rastësishëm dhe të ndjekur nga numrat e barabartë, zgjidhni Z për A nga Rendit drop-down list.


Rendisni të dhëna përmes emrit të email-it në Excel

A keni provuar ndonjëherë të renditni të dhënat me emër domain-i me email në Excel? Me tonë Renditja e avancuar shërbimeve, ju mund ta përfundoni këtë detyrë interesante si kjo:

1. Theksoni sferën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Aplikoni këtë Renditja e avancuar funksion duke klikuar Kutools Më shumë > Renditja e avancuar.

3. në Renditja e avancuar dialog, specifikoni kolonën që doni të zgjidhni nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni Domain Mail nga Rendit Në drop-down list, pastaj zgjidhni rendin e rendit sipas dëshirës. (shënim: Nëse ka zëri në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion,) Shih screenshot:

4. Dhe pastaj kliko OK, të gjitha adresat e emailit janë renditur sipas emrit të domain-it. Shih screenshots:

-2

Rendisni të dhëna sipas frekuencës ose dukjes në Excel

Me këtë Renditja e avancuar funksion, ju mund të llojit të dhënave nga shfaqja e vlerës duket si, ju lutem bëni si ky:

1. Përzgjidhni sferën e të dhënave që dëshironi të renditni.

2. Pastaj kliko Kutools Më shumë > Renditja e avancuarpër të shkuar në Renditja e avancuar kuti dialogu.

3. Në kutinë e dialogut, specifikoni kolonën që dëshironi të renditni nën Kolonë drop down list, dhe pastaj zgjidhni frekuencë nga Rendit Në drop-down list, pastaj zgjidhni rendin e rendit sipas dëshirës. (shënim: Nëse ka zëri në përzgjedhjen tuaj, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë herders opsion) Shihni screenshot:

4. Pastaj kliko OK, të dhënat janë renditur sipas frekuencës së secilit artikull që ndodh nga shumica në më të ulët ose më të ulët në shumicën. Shih screenshots:

-2

Shënimet:

1. Nëse dëshironi të klasifikoni të dhënat në statusin e ndjeshëm të rastit, ju lutemi kontrolloni Rasti i ndjeshëm kuti në Renditja e avancuar kuti dialogu.

2. Nëse në listën tuaj të përzgjedhur ka qeliza bosh dhe doni të vendosni të gjitha këto qeliza bosh para listës pas ndarjes, ju lutemi kontrolloni Qelizë e bllokuar para kuti.


Demo: Lehtë të llojit të dhënave me emër / muaj / frekuencë / gjatësi teksti në Excel

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.