Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt përmbledhim / llogarisim të dhënat nga fletët e punës të shumta në një fletë pune

Është e lehtë për ne që të bëjmë disa llogaritje si Shuma dhe Mesatarja në një fletë pune, por nëse doni të shumoni ose llogarisni të dhëna nga fletët e punës të shumta në një fletë pune. Si mund t'i mbledhni të dhënat nga fletët e punës të shumta në një fletë pune shpejt?
Për shembull, unë dua të përmbledh sasinë e produkteve nga katër fletët e punës në një fletë pune. Shiko fotografitë në vijim:

shtënë përmbledhin të dhënat e 001

Kutools për Excel'S Kombinoje fletët e punës shërbimeve mund t'ju ndihmojnë të llogarisni të dhënat nëpër fletë pune të shumta në një fletë pune përfundimisht.

Kombinoje dhe mbledh të dhëna nga fletët e punës të shumta në një fletë pune

Kombinoje dhe mesatare fletë pune të shumëfishta në libra pune të ndryshëm në një fletë pune


Kliko Kutools Më shumë >> Kombinoje. Shih screenshots:

përmbledh fletët 2

Kombinoje dhe mbledh të dhëna nga fletët e punës të shumta në një fletë pune

Nëse doni të kombinoni dhe përmbledhni fletët e punës të shumta në libra pune të ndryshëm në një fletë pune në Excel, ju mund ta bëni atë si më poshtë:

1. Ju lutemi të aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Kombinoj > Konsolidoni dhe llogarisni vlerat në shumë fletore të punës në një fletë pune > Kliko tjetër.

2. Në Hapi 2, ju lutemi specifikoni librat e punës dhe fletët e punës që dëshironi të kombinoni dhe përmbledhni të dhënat në një fletë pune.

shtënë përmbledhin të dhënat e 03

Këshillë:

A. Shtojini librat e punës për t'u bashkuar

Kliko Paraqesë ... sipas Shtoj button, ju mund të shtoni një workbook ose workbooks të shumta në Listën Workbook të bashkohen.
Nëse klikoni Folder ... dhe specifikoni një dosje, do të shtojë automatikisht të gjitha librat e punës të dosjes në Listën e punës për t'u bashkuar.

B. Ruaj ose qaseni në një skenar të punës suaj:

Nëse dëshironi të ruani parametrat e Hapi 2 in Kombinoje fletët e punës për operacionet e ardhshme, mund të ruani një skenë të cilësimeve duke klikuar skenar > Ruaj ... button. Duke vepruar kështu, nuk keni nevojë të shtoni fletore të punës ose të specifikoni fletët e punës përsëri dhe përsëri në të ardhmen, vetëm duhet të hapni artikullin e skenarit që keni ruajtur, atëherë të gjitha librat e punës do të renditen në Lista e punës.

C. Nëse dëshironi të fshini një libër pune nga Lista e punës, ju lutemi klikoni në librin e punës dhe pastaj klikoni Heq button, do të heqë menjëherë listën e punës nga lista.

D. Çfarë është butoni Same range? Do të përcaktojë automatikisht çdo fletë pune të të gjithë librave të punës të kontrolluar në Lista e punës për të pasur të njëjtën gamë si fletë pune që keni zgjedhur. Për shembull, The Sheet1 of Libri i punës ka një varg $ A $ 1: $ C $ 6 siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm, nëse klikoni së pari Sheet1 dhe pastaj kliko Gamë të njëjtë button, ju do të shihni Sheet2 of Libri i punës do të ketë të njëjtin gamë si Sheet1, dhe çdo fletë pune të librave të kontrolluara në Lista e punës gjithashtu do të ketë të njëjtin rang. Shih screenshots:E. Cili është butoni i njëjtë fletë? Në butonin e Lista e punimeve, aty eshte nje Same fletë button. Me këtë buton, ju mund të zgjidhni me lehtësi të gjitha fletët e punës me të njëjtin emër pune në të gjithë librat e punës të kontrolluara në Lista e punës. Për shembull, ekzistojnë fletët e punës të 5 që janë kontrolluar në Lista e punës, nëse klikoni në Sheet4 siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm, do të përzgjedh menjëherë të gjithë fletët e punës me të njëjtin emër pune në të gjithë dokumentet e kontrolluara të 5 pas klikimit Same fletë button. Shih screenshots:

Ka vetëm fletore pune 2 (Book5 dhe Book3) përmban të njëjtin emër (Sheet4), kështu që do të keni rezultatet si më poshtë:

3. Pas konfigurimit në Hapi 2, Ju lutemi klikoni tjetër button. Ju do të shkoni në Hapi 3. Shih screenshot:

Këshilla 2:

A. Lista e funksioneve: mund të zgjidhni një funksion për të llogaritur të dhënat nga fletët e punës të shumta në workbooks të ndryshme. Funksioni përfshin Sum, Count, Average, Max, Min, Product, Count Numrat, stdDev, stdDevp, Var dhe Varp.

B. Përdorni etiketat në rreshtin kryesor ose në kolonën Majtas?

Rreshtin kryesor: do të llogarisë / konsolidojë datën në bazë të titujve të kolonës.

kolonën e majtë: do të llogarisë / konsolidojë datën në bazë të titujve të rreshtit.

Për shembull, nëse keni të dhëna siç tregohet në screenshotet e mëposhtme dhe keni kontrolluar Rreshtin kryesor opsion dhe do të përmbledh të gjitha të dhënat nga fletët e punës, do të shihni rezultatet siç tregohet në screenshotet e mëposhtme.

4. click Fund button për të filluar kombinimin dhe përmbledhjen e të dhënave, atëherë të gjitha fletët e punës të librave të punës do të kombinohen dhe përmblidhen në një fletë pune sipas cilësimeve tuaja. Shih screenshot:


> Kombinoje dhe mesatare fletë pune të shumëfishta në libra pune të ndryshëm në një fletë pune

Nëse dëshironi të kombinoni dhe të mesatoni fletët e punës të shumta nëpër libra pune të ndryshëm në një fletë pune, shpejt mund të kryeni atë si më poshtë:

1. Ju lutemi të aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Kombinoj > Konsolidoni dhe llogarisni vlerat në shumë fletore të punës në një fletë pune > Kliko tjetër.

2. Në Hapi 2, ju lutemi specifikoni librat e punës dhe fletët e punës që dëshironi të kombinoni dhe përmbledhni të dhënat në një fletë pune.

Për më shumë informacion rreth cilësimeve të Hapi 2 dhe Hapi 3, ju lutem referojuni Kombinoje dhe mbledh të dhëna nga fletët e punës të shumta në një fletë pune. Dallimi është që të zgjidhni funksionin mesatar në Hapi 3 siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm.

shtënë përmbledhin të dhënat e 014

3. Pas klikimit Fund button. Ju do të shihni rezultatet siç tregohet në screenshotet e mëposhtme.

Gjithashtu, mund të kombinoni dhe aplikoni funksione të mëposhtme (Shuma, Numër, Mesatare, Max, Min, Produkt, Numrat e Numrave, stdDev, stdDevp, Var dhe Varp) në fletë pune të shumëfishta në libra të ndryshëm të punës në Excel.

Për më shumë informacion rreth:
A: Shpejt kombinoni fletë pune / vargje të shumëfishta nga workbooks në një fletë pune
B: Shpejt bashkoni / kombinoni fletët e punës ose librat e punës në një libër pune në Excel
C: Shpejt bashkoni / kombinoni të gjitha fletët e punës me të njëjtin emër në të gjithë librat e punës në një fletë pune


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
    David Dively · 10 months ago
    I have tried to work through this page but I keep getting lost. I do not want to do any calculations [necessarily, at this point]. I want to "Combine .. data from multiple worksheets into one worksheet". I.E. I do a daily report broken down by time periods. BUT the first ROW is the headers and the SECOND ROW is the summary line for the day. Row 2, columns B thru H. Rows 3ff are time periods, sometimes an hour, sometimes 2 or 3 hours, etc. I put the summary in row 2 to make it consistent across sheets. All I want to do is to have the daily "summary line" be copied into the next available row in a "Summary sheet".. So the Summary sheet would be a list of days, with the column 1 the dates and the rows B thru H showing how many visits, calls, eConsults, etc I did that day. So I am not tracking the time periods, just the total day.