Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Zyra Tab: Hapni, ruani dhe mbyllni një grup dokumentesh

Me Office Tab, mund të shtoni një dokument të ruajtur në një grup dhe të përdorni një grup për të menaxhuar dokumentet ose skedarët në aplikacionet e Microsoft Office. Bakshish: Një dokument i ruajtur kurrë nuk mund të shtohet në një grup.

Cili është dallimi në mes të Preferencave të Fjalës dhe Favoritave të Zyrës?

Shto një dokument ose skedar të ruajtur në një grup

Hapni dokumente të shumta ose skedarë me Office Tab

Aplikimi për të shpëtuar operacionin në dokumente ose skedarë të shumtë

Mbyllni të gjitha dokumentet ose skedarët e një grupi

Shto skedarë nga një dosje në një grup

Shtoni të gjitha dokumentet / skedarët e hapur në një grup


Cili është dallimi në mes të grupit të preferuar të fjalëve dhe grupit të preferencave të zyrës?

Para se t'ju tregoj se si të shtoni një dokument ose skedar të ruajtur në një grup në aplikacionet e Microsoft Office me Office Tab, dua t'ju njoftoj se ka lloje 2 Favoritet grup brenda Office Tab siç tregohet në screenshot më poshtë.

doc grupi 1

Në aplikacionin Microsoft Word, ju do të keni Fjalë Favoritet dhe Zyra e preferuar. Cili është dallimi mes tyre Fjalë Favoritet dhe Zyra e preferuar? Nëse shtoni një dokument ose skedar të ruajtur në një Fjalë Favoritet grupi, Fjalë Favoritet grupi është i dukshëm dhe i disponueshëm në aplikacionin Word. Nëse shtoni një dokument apo skedar të ruajtur në një Zyra e preferuar grupi, Zyra e preferuar grupi është i dukshëm dhe i disponueshëm në të gjitha aplikacionet e Zyrës të cilat kanë mbështetjen e Office Tab. Për shembull, kam 2 dokumente të ruajtura (Dokumenti A dhe Dokumenti B) hapur në Word, dhe unë shtoj Dokumenti AFjalë Favoritet Grupi (Fjalë) dhe shtoni Dokumenti BZyra e preferuar Grupi (Zyrë) në Word siç tregohet në screenshots më poshtë.

Dokumenti Një gjetje në grupin Word Favorites (Word):

doc grupi 2

Identifikimi i Dokumentit B në grupin e Preferencave të Zyrës (Zyra):

doc grupi 3

Siç tregohet në screenshotet e mësipërme, të dyja Fjalë Favoritet Grupi (Fjalë), dhe Zyra e preferuar Grupi (Zyrë) është e dukshme dhe e disponueshme në aplikacionin Word. Por nëse hapni aplikacionin e Excel, do ta shihni vetëm Zyra e preferuar Grupi (Zyrë) në atë siç tregohet në screenshot më poshtë. Nëse klikoni në Dokumenti B ose klikoni mbi Hapni këtë grup komandën në Zyra e preferuar Grupi (Zyrë) në Excel, ajo do të hapë dokumentin në aplikimin Word direkt.

Vetëm Grupi i Favorizuar i Zyrës (Zyra) është i dukshëm dhe i disponueshëm në Excel:

doc grupi 4


Shto një dokument ose skedar të ruajtur në një grup

Ju mund të shtoni shpejt një dokument apo skedar të ruajtur në një grup si vijon:

1. click Tab Zyra > Shto te Te preferuarat > Shtoni në fjalë Favoritet or Shtoni në Preferencat e Zyrës.

doc grupi 5

2. Në dritaret pop-up, ju lutemi zgjidhni një grup që dëshironi të shtoni ose krijoni një grup të ri për të shtuar.

3. Gjithashtu mund të shtoni një dokument ose skedar të ruajtur në një grup Zyra 2003, 2007 dhe 2010 duke klikuar me të djathtën në skedën dhe zgjidh Shtoni në fjalë Favoritet or Shtoni në Preferencat e Zyrës komandën siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm.

doc grupi 6


Hapni dokumente të shumta ose skedarë me Office Tab

Nëse më parë i keni shtuar disa dokumente ose skedarë në një grup, mund të hapni menjëherë dokumente ose skedarë të shumtë në të njëjtën kohë.

1. Ju lutem klikoni Tab Zyra > (duke klikuar në grupin që dëshironi të hapni)> Hapni këtë Grup siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm.

doc grupi 7

2. Ju do të shihni të gjitha dokumentet ose skedarët e grupit do të hapen siç shihet në foton më poshtë.

doc grupi 8


Aplikimi për të shpëtuar operacionin në dokumente ose skedarë të shumtë

Nëse disa dokumente ose skedarë brenda një grupi janë modifikuar dhe doni të shpejt të ruani të gjitha prej tyre, shpejt mund të aplikoni operacionin e ruajtjes në të gjitha dokumentet e shumëfishta si më poshtë:

1. click Tab Zyra > duke klikuar në grupin që dëshironi të aplikoni për të shpëtuar operacionin në > Ruaj këtë grup siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm.

doc grupi 9

shënim: Të gjitha dokumentet ose skedarët e grupit do të ruhen!


Mbyllni të gjitha dokumentet ose skedarët e një grupi

Nëse dokumentet ose skedarët janë shtuar në një grup, mund të mbyllni menjëherë të gjitha dokumentet ose skedarët e hapur të grupit si më poshtë:

Për shembull, Dokumenti A dhe Dokumenti B është shtuar në të Fjalë grupi siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm, dhe ato janë të hapura në Word.

doc grupi 10

Pas klikimit Mbylle këtë Grup komandën, Dokumenti A dhe Dokumenti B do të mbyllet, ju lutem shihni më poshtë screenshot.

doc grupi 10
doc grupi 11

Shtoni të gjitha dokumentet / skedarët e hapur në një grup

Ju mund të shtoni të gjitha dokumentet e hapura në një grup duke klikuar Tab Zyra >(duke klikuar në grupin që dëshironi të shtoni) > Shtoni të gjitha në këtë grup.

doc grupi 12
doc shigjetë poshtë
doc grupi 13

Shto skedarë nga një dosje në një grup

Ju mund të shtoni fotografi të mbyllura nga një dosje në grupin që dëshironi

1.Click Tab Zyra > (duke klikuar në grupin që dëshironi të shtoni) > Shto skedarë në këtë grup.
doc grupi 14

2. Në popping hapur dialog, zgjidhni skedarët që dëshironi të shtoni në grup, formoni një dosje, klikoni hapur, dhe dosjet e përzgjedhura janë shtuar në grup.

doc grupi 15
doc shigjetë poshtë
doc grupi 16

Përdorimi i Tabs në aplikacionet e Microsoft Office si Firefox, Chrome dhe IE 10!

Gjykim i lirë në ditët 30| Bleni tani

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.