Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да ги зачувате / изнесете само филтрираните податоци од Excel до CSV датотека?

Како што сите знаеме, лесно е да го зачуваме работниот лист како CSV датотека. Но, дали некогаш сте се обиделе да зачувате само филтрирани податоци како CSV датотека? Нормално, на Save As функција Во Excel ќе ги зачувате целата работна информација како csv датотека, во овој случај, како може да зачувате или извезувате само филтрирани податоци од Excel во csv датотека?

Зачувајте / Изнеси само филтрирани податоци од Excel во csv датотека само со копирање Видливи ќелии

Зачувај / Извоз само филтрирани податоци од Excel до CSV датотека со VBA код

Зачувај / Изнеси само филтрирани податоци од Excel до CSV датотека Kutools за Excel


Зачувајте или извезувајте податоци или филтрирани податоци само од Excel до csv / pdf / txt / html / xlsx датотека:

со Kutools за Excel's Извоз на опсег до датотека функција, можете брзо да ги зачувате или изнесете избраните ќелии во csv, txt, pdf, xlsx, html датотеки како што ви требаат.

doc зачувај филтрирани податоци како csv 12

Kutools за Excel: со повеќе од 200 практични додатоци на Excel, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземи и бесплатен пробен период Сега!Во Excel, не можете директно да ги зачувате филтрираните податоци во CSV-датотеката, но, можете да го завршите со заобиколи, ве молиме да го направите следното:

1. Изберете филтрираните податоци што сакате да ги зачувате.

2. Потоа кликнете Насловна > Најдете и одбери > Оди на специјална, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 1

3. Во Оди на специјална дијалогот, изберете Само видливи клетки опција, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 2

4. Потоа кликнете OK копче, а потоа копирајте ги и залепете ги филтрираните податоци на нов лист, а само филтрираните податоци се додадени во новиот работен лист.

5. Сега, можете да го зачувате овој нов лист како CSV датотека, ве молиме кликнете датотека > Save As, Во Save As дијалогот, наведете име и локација за оваа датотека и одберете CVS (разграничена со запирка) од Зачувај како тип паѓачка листа, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 3

6. Потоа кликнете Зачувај за да ги зачувате овие филтрирани податоци, и некои предупредувачки пораки ќе излезат, ве молиме кликнете OK и Да за да ги затворите пораките, а потоа само филтрираните податоци се зачувуваат како CSV-датотека во избраниот директориум.

doc зачувај филтрирани податоци како csv 4

 1

doc зачувај филтрирани податоци како csv 5


Тоа може да биде неефикасен начин со користење на горенаведениот метод, тука, можам да создадам VBA код за да ви помогнам да ги извезувате филтрираните податоци во csv датотека брзо и погодно.

1. Држете го Alt + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Кликнете Вметнете > Модули, и ставете ја следната макро во Модули Прозорец.

VBA код: Зачувај / Извоз само филтрирани податоци од Excel до CSV датотека

Sub Macro1()
'updateby Extendoffice 20151109
  Dim xRg As Range
  Dim xCell As Range
  Dim xAddress As String
  Dim xUpdate As Boolean
  Dim xFileName As String
  Dim xWb As Workbook
  On Error Resume Next
  xAddress = Application.ActiveWindow.RangeSelection.Address
  Set xRg = Application.InputBox("please select the filtered range", "Kutools for Excel", xAddress, , , , , 8)
  If xRg Is Nothing Then Exit Sub
  Set xRg = xRg.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
  If xRg Is Nothing Then Exit Sub
  xFileName = Application.GetSaveAsFilename(, "CSV Files (*.csv), *.csv", , "please specify the file name")
  If xFileName = "" Then Exit Sub
  xUpdate = Application.ScreenUpdating
  Application.ScreenUpdating = False
  xRg.Copy
  Set xWb = Application.Workbooks.Add
  xWb.ActiveSheet.Paste
  xWb.SaveAs Filename:=xFileName, FileFormat:=xlCSV, CreateBackup:=False
  xWb.Close False
  Application.ScreenUpdating = xUpdate
End Sub

3. Потоа притиснете F5 клуч за извршување на овој код, и се појави брзо поле за да ве потсетам да ги изберете филтрираните податоци што сакате да ги зачувате само како CSV датотека, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 6

4. Потоа кликнете OK копчето и друго поле се појави за да ве потсетам да наведете име на датотека и локација за вашата CSV датотека, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 7

5. И потоа кликнете Зачувај копчето, само филтрираните податоци се зачувуваат како CSV датотека.


Kutools за Excel содржи корисни алатки-Извоз на опсег до датотека, може да ви помогне да извезувате или да зачувате голем број од избрани ќелии во csv, pdf, текст и други датотеки за форматирање.

Kutools за Excel : со повеќе од 300 практични Excel додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 60 дена.

По инсталирањето Kutools за Excel, молам направете го следното:

1. Изберете ги филтрираните податоци за извоз.

2. Кликнете Претпријатие > Увоз извоз > Извоз на опсег до датотека, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 8

3. Во Извоз на опсег до датотека дијалогот, изберете го формат на датотека што сакате да го зачувате под формат на датотеката, потоа потоа кликнете doc зачувај филтрирани податоци како csv 10 копчето за да изберете папка за да ја зачувате извезената датотека, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 9

4. Потоа кликнете Ok копче, и се појави уште едно брзо поле за да ве потсетам да напишете име за извозната датотека, видете го екранот:

doc зачувај филтрирани податоци како csv 11

5. И потоа кликнете Ok, а само избраните филтрирани податоци се зачувани како CSV датотека колку што ви требаат.

Преземи и бесплатен пробен период Kutools за Excel сега!


Kutools за Excel: со повеќе од 200 практични додатоци на Excel, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземи и бесплатен пробен период Сега!Препорачани алатки за продуктивност

Канцеларија јазиче

златна ѕвезда1 Донеси практични табулатори за Excel и друг канцелариски софтвер, исто како Хром, Firefox и нов Internet Explorer.

Kutools за Excel

златна ѕвезда1 Неверојатни! Зголемете ја вашата продуктивност во 5 минути. Не треба посебни вештини, освен два часа секој ден!

златна ѕвезда1 300 Нови функции за Excel, Направете Excel многу лесен и моќен:

 • Спој ќелии / редови / колони без губење на податоци.
 • Комбинирајте и консолидирајте повеќе листови и работни книги.
 • Споредете ги опсезите, копирајте ги повеќекратните граници, претворете го текстот во датум, единица и конверзија на валути.
 • Сметајте по бои, подредени страни, напредна сортирачка и супер филтер,
 • Повеќе Избери / Вметни / Избриши / Текст / Формат / Линк / Коментар / Учебник / Алатки за работни листови ...

Екран за Kutools за Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.