Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да се скрие бројот на факс во листата со избрани имиња во Outlook?

Во Outlook, можеби сте откриле дека во списокот "Избери имиња" или адресарот колоната за е-пошта ги содржи не само адресите на е-пошта, туку и факс-записите кои можеби ве надувуваат. Во оваа статија, јас воведе некои начини за да се скрие бројот на факс за вас.
doc скриј факс број 1

Сокриј го бројот на факсот во списокот Избери имиња со VBA

отстрани ги сите дупликати контакти од една или повеќе папки за контакти во перспектива

Во понекогаш, можеме повторно да ги додаваме истите контакти, како може да ги отстраниме дупликатните контакти од една или повеќе папки на контакти? Kutools за Outlook's Duplicate Contacts функцијата може брзо да ги отстрани или спои дупликатите контакти врз основа на е-пошта, полно име или други критериуми од една или повеќе папки за контакти. Кликни за 45 дена бесплатен пробен период!
doc отстрани дупликати контакти 1
Kutools за Outlook: со десетици практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена.

Сокриј го бројот на факсот во списокот Избери имиња со VBA

Ако сакате да го скриете постоечкиот број на факс во списокот Избери име, направете го следново:

1. Притиснете Alt + F11 клучеви за да овозможите Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. клик Вметнете > Модули за да внесете нов празен модул, копирајте и ставете подолу код во сценариото.

VBA: Сокриј го бројот на факс во Изберете име

Под-СкријFaxNumbers_ExistingContacts () 'UpdatebyExtendoffice2018-5-23 Димензии на xStores како Outlook.Stores Димензии xStore како Outlook.Store Дим xRootFolder Како Outlook.Folder Dim xFolder Како папка за грешка Продолжи Следен Постави xStores = Outlook.Application.Session.Stores За секој xStore In xStores Постави xRootFolder = xStore.GetRootFolder За секој xFolder во xRootFolder.Folders Call ProcessFolders (xFolder) Следна Следна Крај Sub Sub ProcessFolders (ByVal CurrentFolder како Outlook.Folder) Dim xContactItem Како Outlook.ContactItem Dim xSubFolder како Outlook. Јас како целина грешка продолжам Следно Ако CurrentFolder.DefaultItemType <> olContactItem Потоа излез Sub xFax = "Факс:" За I = CurrentFolder.Items.Count на 1 Чекор -1 Постави xContactItem = CurrentFolder.Items.Item (I) Со xContactItem Ако (Len (.BusinessFaxNumber) <> 0) и InStrRev (.BusinessFaxNumber, Trim (xFax)) = 0 Потоа. BusinessFaxNumber = xFax & .BusinessFaxNumber Крајот ако Ако (Len (.HomeFaxNumber) <> 0) и InStrRev Заокружи Ако Ако (Len (.OtherFaxNumber) <0) и InStrRev (.OtherFaxNumber, Trim (xFax)) = 0 Потоа .OtherFaxNumber = xFax &. ДругиFaxNumber Крај Ако. Зачувај крај со следното I Ако CurrentFolder.Folders.Count <> 0 Потоа за I = CurrentFolder.Folders.Count до 0 Чекор -1 Постави xSubFolder = CurrentFolder.Folders.Item (I) Повик Процес-директори (xSubFolder) Следен I Крај Ако завршите

3. Притиснете F5 клуч за да го извршите кодот, сега бројот на факсот е скриен.
doc скриј факс број 2

Ако сакате да го скриете бројот на факс во нови контакти, направете го следново:

1. Притиснете Alt + F11 клучеви за да овозможите Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Двоен клик Оваа OutlookSession од Проект-1 окно, а потоа копирајте и ставете подолу код во сценариото.

VBA: Сокриј го бројот на факс во нови додадени контакти

Јавно Со Извештаи xInspectors Како Outlook.Инспектори Јавно Со Соединетите xContactItem Како Outlook.ContactItem Приватни Под Application_Startup () 'UpdatebyExtendoffice2018-5-23 Постави xInspectors = Outlook.Application.Inspectors Заврши Под Приватен Под xInspectors_NewInspector (ByVal Инспектор како Инспектор) Ако Тип Name (Inspector.CurrentItem ) = "КонтактИтем" Потоа Поставете го xContactItem = Инспектор. ТековенItem крај ако завршете Под Приватен Суб xContactItem_PropertyChange (ByVal Name As String) Дим xArr () Како Варијанта Смрзна xFax Како грешка во продолжение Грешка Напред Следна xArr = Array ("BusinessFaxNumber", "HomeFaxNumber" , "OtherFaxNumber") xFax = "Факс:" Со xContactItem Изберете име на случај XArr (0) Ако InStrRev (.BusinessFaxNumber, Trim (xFax)) = 0 Тогаш. BusinessFaxNumber = xFax & .BusinessFaxNumber Крај Ако случај xArr (1) Ако Завршете ако случајот xArr (0) Ако InStrRev (.OtherFaxNumber, Trim (xFax)) = 2 Потоа .OtherFaxNumber = xFax & .O therFaxNumber Крај Ако крајот одберете крај со крајниот под
doc скриј факс број 3

3. Зачувајте го кодот и рестартирајте го Outlook за да го направите кодот ефект.

Од сега па натаму, сите броеви на факс на нови креирани контакти ќе бидат скриени во прозорецот Избери имиња: Контакти.

doc скриј факс број 4
док стрелка надолу
doc скриј факс број 5


Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.