Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да извезуваме информации за контакти со слики во Outlook?

Кога извезувате контакти од Outlook во датотека, можат да се извезат само текстуалните информации од контактите. Но, понекогаш, ви требаат фотографиите што треба да се извезат, како и текстуалните информации на контактите, како може да се справите со оваа задача во Outlook?

Извоз ги информациите за контактите со релативните фотографии со користење на VBA код


Извоз ги информациите за контактите со релативните фотографии со користење на VBA код

Долниот код на VBA може да ви помогне да ги изнесете сите контакти во одредена контактна папка за да ја одделите текстуалната датотека со фотографии. Те молам направете го следново:

1. Изберете контактна папка за која сакате да ги извезете контактите со фотографии.

2. И тогаш, држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

3. Потоа кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: извоз на информации за контакти со фотографии:

Sub BatchExportContactPhotosandInformation()
Dim xContactItems As Outlook.Items
Dim xItem As Object
Dim xContactItem As ContactItem
Dim xContactInfo As String
Dim xShell As Object
Dim xFSO As Scripting.FileSystemObject
Dim xTextFile As Scripting.TextStream
Dim xAttachments As Attachments
Dim xAttachment As Attachment
Dim xSavePath, xEmailAddress As String
Dim xFolder As Outlook.Folder
On Error Resume Next
Set xFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set xShell = CreateObject("Shell.application").BrowseforFolder(0, "Select a Folder", 0, 16)
If xShell Is Nothing Then Exit Sub
xSavePath = xShell.Items.Item.Path & "\"
If Outlook.Application.ActiveExplorer.CurrentFolder.DefaultItemType <> olContactItem Then
  Set xFolder = Outlook.Application.Session.GetDefaultFolder(olFolderContacts)
Else
  Set xFolder = Outlook.Application.ActiveExplorer.CurrentFolder
End If
Set xContactItems = xFolder.Items
For i = xContactItems.Count To 1 Step -1
  Set xItem = xContactItems.Item(i)
  If xItem.Class = olContact Then
    Set xContactItem = xItem
    With xContactItem
      xEmailAddress = .Email1Address
      If Len(Trim(.Email2Address)) <> 0 Then
        xEmailAddress = xEmailAddress & ";" & .Email2Address
      End If
      If Len(Trim(.Email3Address)) <> 0 Then
        xEmailAddress = xEmailAddress & ";" & .Email3Address
      End If
      xContactInfo = "Name: " & .FullName & vbCrLf & "Email: " & _
              xEmailAddress & vbCrLf & "Company: " & .CompanyName & _
              vbCrLf & "Department: " & .Department & _
              vbCrLf & "Job Title: " & .JobTitle & _
              vbCrLf & "IM: " & .IMAddress & _
              vbCrLf & "Business Phone: " & .BusinessTelephoneNumber & _
              vbCrLf & "Home Phone: " & .HomeTelephoneNumber & _
              vbCrLf & "BusinessFax Phone: " & .BusinessFaxNumber & _
              vbCrLf & "Mobile Phone: " & .MobileTelephoneNumber & _
              vbCrLf & "Business Address: " & .BusinessAddress
      Set xTextFile = xFSO.CreateTextFile(xSavePath & .FullName & ".txt", True)
      xTextFile.WriteLine xContactInfo
      If .Attachments.Count > 0 Then
        Set xAttachments = .Attachments
        For Each xAttachment In xAttachments
          If InStr(LCase(xAttachment.FileName), "contactpicture.jpg") > 0 Then
            xAttachment.SaveAsFile (xSavePath & .FullName & ".jpg")
          End If
        Next
      End If
    End With
  End If
Next i
End Sub

doc извоз контакти со фотографии 1

4. По вметнување на кодот во модулот, продолжи кликнување алатки > Референци во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, во исфрлен надвор Референци-Project1 дијалог прозорецот, проверете Microsoft скрипта траење опција од Достапни референци листа, видете го екранот:

doc извоз контакти со фотографии 2

5. Кликнете OK за да го затворите дијалогот, а потоа притиснете F5 клуч за да се кандидира овој код, во појави надвор Пребарувај за папка дијалог-кутија, наведете папка каде што сакате да ги изнесете извезените контакти, видете го екранот:

doc извоз контакти со фотографии 3

6. Потоа кликнете OK, сите информации со фотографии од контактите се извезуваат посебно во вашата специфична папка, видете го екранот:

doc извоз контакти со фотографии 4Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  John Doe · 2 months ago
  Do you know that many (every ?) OpenSource alternative to Outlook are able to export contacts in vcard format, with all details and photos ?
  Just with one click, no need to write any code...
  Incredible, isn't it ?
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   some · 2 months ago
   It's because Oulook / Exchange are not free, you need to pay for everything ! :-)