Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да ги направите автоматските придвижувања само врз основа на специфични критериуми во Outlook?

Нормално, при препраќање е-пошта, исто така се вклучени оригиналното тело за пораки и прилози. Но, понекогаш, само треба да препраќате само прилози без оригинална порака врз основа на критериуми за одредена личност. Како може да ја реши оваа работа во Outlook?

Пренасочи ги само прилозите врз основа на специфични критериуми за личноста автоматски со VBA-код


Пренасочи ги само прилозите врз основа на специфични критериуми за личноста автоматски со VBA-код

На пример, при примањето е-пошта која субјект го содржи текстот "кој се карактеризира", сите прилози од оваа е-пошта ќе бидат препратени на конкретното лице автоматски без тело за пораки. Следните чекори може да ви помогнат, ве молиме да го направите следново:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорец, двоен клик Оваа OutlookSession од Project1 (VbaProject.OTM) окно за да го отворите режимот, а потоа го ископирате и ставете го следниов код во празно модул.

VBA код: Автоматска е-пошта без порака тело, но само вклучуваат прилози:

Public WithEvents ReceivedItems As Outlook.Items
Private Sub Application_Startup()
  Set ReceivedItems = Outlook.Application.Session.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Items
End Sub
Private Sub ReceivedItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
  Dim xForwardMail As Outlook.MailItem
  Dim xEmail As MailItem
  On Error Resume Next
  If Item.Class <> olMail Then Exit Sub
  Set xEmail = Item
  If InStrRev(UCase(xEmail.Subject), UCase("kto feature")) = 0 Then Exit Sub 'change subject text to your need
  If xEmail.Attachments.Count = 0 Then Exit Sub
  Set xForwardMail = xEmail.Forward
  With xForwardMail
    .HTMLBody = ""
    With .Recipients
      .Add "skyyang@addin88.com"  'change address to your own
      .ResolveAll
    End With
    .Send
  End With
End Sub

Забелешка: Во горенаведениот код, треба да го смените текстот на предметот и адресата на примачот на своја.

само автопред прикачувања само 1

3. Потоа зачувајте го кодот и рестартирајте го Outlook за да го преземете ефектот на кодот.

4. Отсега натаму, секој пат кога новата е-пошта содржи специфичен предмет, пристигнува во твоето поштенско сандаче, Outlook автоматски ќе ги препрати своите прилози без тело за пораки до посакуваното лице.

Забелешка: Овој код е достапен само за стандардната сметка.Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.