Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да добиете временска зона на испраќачот на примената е-пошта во Outlook?

Добивањето на временската зона на испраќачот на примената е-пошта е добар начин да одговорите на е-поштата во правилно време за да ја направите вашата работа поефикасно. Оваа статија нуди неколку методи за да добиете временска зона на испраќачот на примената е-пошта во Outlook.

Добијте временска зона на испраќачот на примената е-пошта со Интернет-заглавија

Добијте временска зона на испраќачот на примената е-пошта со VBA-код

Автоматски прикажи ја временската зона на испраќачот во насловот на пораката со Kutools за Outlook


Автоматски прикажи ја временската зона на испраќачот во насловот на пораката во Outlook:

на Временска зона на испраќачот корист на Kutools за Outlook може да ви помогне да ја прикажете временската зона на испраќачот во насловот на пораката со само еден клик. Погледнете го екранот:

Kutools за Outlook: со повеќе од 40 практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Добијте временска зона на испраќачот на примената е-пошта со Интернет-заглавија

Временската зона на испраќачот на е-пошта можете да ја најдете во неговите заглавија на Интернет. Ве молиме да го направите следново.

1. Двоен клик за да ја отворите е-поштата ќе ја добиете временската зона на испраќачот.

2. Потоа кликнете на Опции за пораки копчето во Тагови група под порака tab. Погледнете го екранот:

3. Во Својства прозорец, можете да ја видите временската зона на испраќачот во Интернет заглавија кутија како прикажано подолу скриншот.


Добијте временска зона на испраќачот на примената е-пошта со VBA-код

Долниот код на VBA, исто така, може да помогне да се добие временската зона на испраќачот на примената е-пошта. Можете да направите како што следува.

1. Изберете е-пошта што ќе ја добиете временската зона на испраќачот, притиснете го Alt + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на Вметнете > Модул. Потоа копирајте го кодот подолу VBA во Модулот.

VBA код: Добијте временска зона на испраќачот на примената е-пошта во Outlook

Sub DisplayTimeZone()
'Updated by Extendoffice 2018/08/22
  Dim xMailItem As MailItem
  Dim xItem As Object, xTimezone As String
  Set xItem = Outlook.Application.ActiveExplorer.Selection.Item(1)
  If xItem.Class <> olMail Then Exit Sub
  Set xMailItem = xItem
  xTimezone = GetTimeZoneFromHeader(xMailItem)
  MsgBox xTimezone, vbInformation, "Kutools for Outlook"
  Set xMailItem = Nothing
End Sub

Function GetTimeZoneFromHeader(Item As Outlook.MailItem) As String
  Dim xPropertyAccessor As Outlook.PropertyAccessor
  Dim xHeader As String, xLineArr As Variant, xLine As Variant
  Const xInternetHeader As String = "http://schemas.microsoft.com/mapi/proptag/0x007D001E"
  On Error Resume Next
  Set xPropertyAccessor = Item.PropertyAccessor
  xHeader = xPropertyAccessor.GetProperty(xInternetHeader)
  If Len(xHeader) = 0 Then
    MsgBox "The message header is empty.", vbInformation, "Kutools for Outlook"
    Exit Function
  End If
  xLineArr = Split(xHeader, vbCrLf)
  For Each xLine In xLineArr
    If InStr(xLine, "Date:") = 1 Then
      GetTimeZoneFromHeader = Trim(Replace(xLine, "Date:", ""))
    End If
  Next
  Set xPropertyAccessor = Nothing
End Function

3. Притиснете го копчето F5 клуч за извршување на кодот. Тогаш a Kutools за Outlook дијалогот се појавува со временската зона на испраќачот наведена внатре. Погледнете го екранот:


Автоматски прикажи ја временската зона на испраќачот во насловот на пораката со Kutools за Outlook

Ако сакате да ја прикажете временската зона на испраќачот директно на заглавието на пораката, обидете се со полето за испраќање на временска зона на Kutools for Outlook.

Kutools за Outlook : со повеќе од 20 практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена.

1. Откако ќе го инсталирате Kutools за Outlook, одете во табулаторот Kutools Plus, а потоа вклучете ја функцијата Временска зона на испраќачот со кликнување на него како прикажано на екранот подолу.

Потоа, временската зона на испраќачот веднаш се прикажува на заглавието на пораката. Погледнете го екранот:

Ако сакате да имате бесплатен пробен период за оваа алатка, одете на бесплатно симнете го софтверот прво, а потоа одете да ја примените операцијата според горните чекори.Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.