Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да извезувате структура на папки од Outlook до Excel?

Оваа статија, ќе воведам како да извезувам структура на папка на сметка од Outlook до Excel датотека. Ве молиме да го постигнете со деталите на овој напис.

Структура на извоз на папки на сметка од Outlook до Excel со користење на VBA-код


Структура на извоз на папки на сметка од Outlook до Excel со користење на VBA-код

Следниот код на VBA може да ви направи услуга, ве молиме со следниве чекори:

1. Овозможи Excel и држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Кликнете Вметнете > Модули, и внесете го следниов код во Модули Прозорец.

VBA код: Структура на извозни папки на сметка од Outlook до Excel:

Dim xExcelApp As Excel.Application
Dim xWb As Excel.Workbook
Dim xWs As Excel.Worksheet
Dim xMainFolderCount As Long
Sub OutlookExportFolderStructureToExcel()
  Dim xFolder As Folder
  Dim xExcelFile As String
  Dim xFileDialog As FileDialog
  On Error Resume Next
  Set xFolder = Outlook.Application.Session.PickFolder
  If xFolder Is Nothing Then Exit Sub
  Set xExcelApp = New Excel.Application
  Set xWb = xExcelApp.Workbooks.Add
  Set xWs = xWb.Sheets(1)
  With xWs.Range("A1", "A1")
     .Value = "Folder Structure"
     .Font.Size = 14
     .Font.Bold = True
  End With
  xMainFolderCount = Len(xFolder.FolderPath) - Len(Replace(xFolder.FolderPath, "\", "")) + 1
  Call ExportToExcel(xFolder.FolderPath, xFolder.Name)
  Call ProcessFolders(xFolder.Folders)
  xWs.Columns("A").AutoFit
  Set xFileDialog = xExcelApp.FileDialog(msoFileDialogSaveAs)
  With xFileDialog
    .AllowMultiSelect = False
    .FilterIndex = 1
    If .Show = 0 Then
      xWb.Close False
      xExcelApp.Quit
      Set xExcelApp = Nothing
      Exit Sub
    End If
    xExcelFile = .SelectedItems.Item(1)
  End With
  xWb.Close True, xExcelFile
  MsgBox "Export complete!", vbExclamation, "Kutools for Outlook"
End Sub

Sub ProcessFolders(ByVal xFlds As Folders)
  Dim xSubFolder As Folder
  For Each xSubFolder In xFlds
    If xSubFolder.Name <> "Conversation Action Settings" And xSubFolder.Name <> "Quick Step Settings" Then
      Call ExportToExcel(xSubFolder.FolderPath, xSubFolder.Name)
      Call ProcessFolders(xSubFolder.Folders)
    End If
  Next
End Sub

Sub ExportToExcel(ByRef xFolderPath As String, xFolderName As String)
  Dim i, n As Long
  Dim xPrefix As String
  Dim xLastRow As Integer
  i = Len(xFolderPath) - Len(Replace(xFolderPath, "\", "")) - xMainFolderCount
  For n = 0 To i
    xPrefix = xPrefix & "-"
  Next
  xFolderName = xPrefix & xFolderName
  xLastRow = xWs.UsedRange.Rows.Count + 1
  xWs.Range("A" & xLastRow) = xFolderName
End Sub

3. Сепак во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на алатки > Референци да одам на Референци-Project1 дијалог прозорецот и проверете Библиотека на објекти на Microsoft Excel опција од Достапни референци листа, видете го екранот:

doc извозна папка структура да ексел 1

4. Потоа кликнете OK копче и притиснете F5 клуч за извршување на овој код, a Изберете папка дијалогот се појави, ве молиме изберете ја сметката за е-пошта која сакате да ја изнесете својата структура на папки, видете го екранот:

doc извозна папка структура да ексел 2

5. И потоа, кликнете OK копче, a Зачувај датотека прозорецот се прикажува, наведете ја локацијата и името на датотеката за оваа извезена датотека, видете го екранот:

doc извозна папка структура да ексел 3

6. Конечно, кликнете Зачувај копчето и можете да отидете до специфичната Excel работна книга што сте ја зачувале за да ја видите структурата на изнесени папки, видете го екранот:

doc извозна папка структура да ексел 4Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.