Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да ги исчистите сите категории од Outlook?

Ако претпоставиме, постојат многу елементи кои се применуваат на бојата категорија во вашиот Outlook. Ако треба да ги исчистите сите овие категории од предметите, како би можеле брзо и лесно да се справите со оваа работа во Outlook?

Исчистете ги сите категории од одредена папка со функција Clear All Categories

Исчистете ги сите категории од одредена сметка со VBA код


Исчистете ги сите категории од одредена папка со функција Clear All Categories

Ако само треба да ги исчистите категориите во одредена папка, направете го следново:

1. Кликнете на папката што сакате да ги отстраните категориите бои, а потоа притиснете Ctrl + A за да ги изберете сите елементи.

2. Потоа десен клик, а потоа изберете Категорирај > Исчисти ги сите категории од контекстното мени, видете го екранот:

doc јасна категорија 1

3. И тогаш сите категории на бои во оваа специфична папка одеднаш се исчистени.


Исчистете ги сите категории од одредена сметка со VBA код

За да ги исчистите сите категории од сите елементи, како што се пораки, задачи, контакти, белешки и така натаму од сметка, подолниот код на VBA може да ви направи услуга:

1. Кликни на е-мејл на сметка за која сакате да ги исчистите сите категории, а потоа држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Кликнете Вметнете > Модули, и ставете ја следната макро во Модули Прозорец.

VBA код: Исчисти ги сите категории од одредена сметка:

Под BatchClearAllCategories_AllOutlookItems () Dim xCurrentFolder како Outlook.Folder Dim xFolder како фолдер, xCurFolder како папка Dim xPos како цел број Dim xRootFldName како низа на поставувања xCurFolder = Outlook.ActiveExplorer.CurrentFolder xPos = InStr (3, xCurFolder.FolderPath, "\") Ако xPos > 0 Потоа xRootFldName = Средно (xCurFolder.FolderPath, 3, xPos - 3) Друг xRootFldName = Средно (xCurFolder.FolderPath, 3, Len (xCurFolder.FolderPath) - 2) Крај Ако се постави xCurrentFolder = Outlook.Application.Session.Folders xRootFldName) За секој xFolder во xCurrentFolder.Folders Call ProcessFolders (xFolder) Следна MsgBox "Исчисти завршени!", vbИнформации + vbOKOnly, "Kutools for Outlook" Крај Под Под ProcessFolders (ByVal CurFld како Outlook.Folder) Дим xItem Како објект Dim As Цел број Панел xSubfolder како Outlook.Folder Ако CurFld.Items.Count> 0 Потоа за i = CurFld.Items.Count до 1 Чекор -1 Постави xItem = CurFld.Items.Item (i) xItem.Categories = "" xItem.Save Следно Крај Ако Ако CurFld.Folders.Count = XNUM X Потоа излезете извор за секој xSubfolder во CurFld.Folders повик Процес за најавување (xSubfolder) Следен крај Под

3. Потоа притиснете F5 клуч за да го стартувате, а потоа се појави брзо поле за да ве потсетам дека сите категории од избраната сметка се исчистени, видете го екранот:

doc јасна категорија 2Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.