Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо конвертирајте помеѓу содржината на ќелиите и коментарите во Excel

Понекогаш можеби сакате да ја претворите содржината на ќелиите во коментари или содржини на коментари во содржината на ќелијата, или понекогаш можеби ќе сакате да ја вметнете содржината на ќелијата во коментари или во содржината на коментарот во ќелијата. Во Excel, нема директен начин да се постигнат овие операции. Но, Цкоментирај и ќелијата функционира внатре Kutools за Excel можат брзо да ги постигнат овие операции.

Конвертирај ја содржината на ќелиите во коментари

Конвертирај ги коментарите во содржината на ќелијата

Вметнете ја содржината на ќелиите во коментари

Внеси коментари во содржината на ќелијата


Кликнете Kutools >> Повеќе >> Конвертирај коментар и мобилен. Погледнете слики од екранот:

shot конвертирате коментар и мобилен 01 стрелка на стрелка десно shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 2

Конвертирај ја содржината на ќелиите во коментари

1. Вклучете го работниот лист и одберете го опсегот што сакате да го конвертирате содржината на ќелијата во коментари.

2. клик Kutools > Повеќе > Конвертирај коментар и мобилен и проверете Конвертирај ја содржината на клетките во коментари во Конвертирај коментар и мобилен дијалог. Погледнете го екранот:

3. клик OK. И содржините на ќелиите биле претворени во нивните коментари. Погледнете слики од екранот:


Конвертирај ги коментарите во содржината на ќелијата

1. Вклучете го работниот лист и одберете го опсегот што сакате да ги конвертирате коментарите во содржината на ќелијата. Ве молиме бидете сигурни дека во активниот работен лист има коментари пред да аплицирате Конвертирај коментар и мобилен функција.

2. клик Kutools > Повеќе > Конвертирај коментар и мобилен и проверете Конвертирај Коментари во содржината на ќелиите во Конвертирај коментар и мобилен дијалог. Погледнете го екранот:

3. клик OK. И коментарите се претворени во нивните ќелии. Погледнете слики од екранот:


Вметнете ја содржината на ќелиите во коментари

1. Вклучете го работниот лист и одберете го опсегот што сакате да го вметнете содржината на ќелијата во коментари. Ве молиме бидете сигурни дека во активниот работен лист има коментари пред да аплицирате Конвертирај коментар и мобилен функција.

2. клик Kutools > Повеќе > Конвертирај коментар и мобилен и проверете Вметнете ја содржината на ќелијата во коментар во Конвертирај коментар и мобилен дијалог. Погледнете го екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 3

3. клик OK. И содржината на ќелијата е вметната во коментари. Погледнете слики од екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 9 shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 12

Забелешка: Ако проверите Вметни текст пред опцијата, содржината на ќелијата ќе биде додадена во предниот дел од содржината на коментарот. Погледнете го екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 4
shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 5

Внеси коментари во содржината на ќелијата

1. Вклучете го работниот лист и одберете го опсегот што сакате да го вметнете содржината на коментарот во ќелиите. Ве молиме бидете сигурни дека во активниот работен лист има коментари пред да аплицирате Конвертирај коментар и мобилен функција.

2. клик Kutools > Повеќе > Конвертирај коментар и мобилен и проверете Вметнете ја содржината на коментарот во ќелијата во Конвертирај коментар и мобилен дијалог. Погледнете го екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 6

3. клик OK. И содржината на коментарот е вметната во клетките. Погледнете слики од екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 9 shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 10

Забелешка: Ако проверите јасПредставете го текстот опција, содржината на коментарот ќе биде додадена во предниот дел од содржината на ќелијата. Погледнете го екранот:

shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 7
shot конвертира помеѓу коментар и мобилен 8

Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.