Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо извезете или зачувајте опсег како CSV, HTML, PDF или Workbook во Excel

Нормално, Excel не ве поддржува со опција за брзо изнесување или зачувување на опсег како CSV или Excel датотека. Ако сакате да зачувате голем број на податоци како CSV или работна книга во Excel, можеби ќе треба да користите VBA Macro за да го направите ова или да го копирате опсегот во таблата со исечоци и да го залепите во нова работна книга, а потоа да ја зачувате работната книга како CSV или Работа. Kutools за Excel го зголемува Excel со Извоз на опсег до датотека алатка за корисниците на Excel кои сакаат брзо да ги обработуваат следниве операции:

Извоз или зачувајте голем број на податоци како нова работна книга

Извоз или зачувајте голем број на податоци како PDF датотека

Изнеси или зачувајте голем број на податоци како датотека со CSV-засистеми со запирка

Извоз или зачувајте голем број на податоци како текстуална датотека

Извоз или зачувајте опсег како HTML датотека


Кликнете Kutools More >> Увоз / Извоз >> Извоз на опсег до датотека. Погледнете слики од екранот:

опсегот на извоз на шут до датотека 1 стрелка-голема

Извоз или зачувајте голем број на податоци како нова работна книга

Со ова Извоз на опсег до датотека алатка, можете брзо да извезувате или да зачувате избраниот опсег како нова работна книга.

1. Изберете го опсегот што сакате да го извезувате и применувајте ја оваа алатка со кликање Kutools More > Увоз извоз > Извоз на опсег до датотека.

2. Во Извоз на опсег до датотека дијалог прозорецот, ве молиме проверете Excel работна книга под формат на датотеката, и ве молиме наведете други опции:

A: Конвертирај формули со вредности: Ќе ги прикаже пресметаните резултати на секоја формула во избраниот опсег наместо формулата во последната датотека.
Зачувајте висина на редови / ширина на колона: Ќе ја зачува ширината на висина / ширина на колона во последната датотека.

Зачувај форматирање: Ќе го зачува форматирањето на опсегот во последната датотека.

B : Отворете ја датотеката по извоз: Автоматски ќе ја отвори конечната датотека по изнесувањето на опсегот.

C:Зачувај директориум: Изберете локација за папка за да ја ставите конечната датотека.

3. Потоа кликнете Ok. Избраниот опсег е извезен во работна книга. Погледнете го екранот:


Извоз или зачувајте голем број на податоци како PDF датотека

Можете да направите како што следи за да зачувате избраниот опсег како PDF датотека.

1. Изберете го опсегот што сакате да го зачувате како PDF датотека, а потоа применувајте го ова поле со кликање Kutools More > Увоз извоз > Извоз на опсег до датотека.

2. Во Извоз на опсег до датотека дијалог прозорецот, одберете го PDF опција во формат на датотеката секција, а потоа наведете други опции како што следува.

A: Зачувајте форматирање / висини на редови / ширина на колона:: Ќе ги задржи сите форматирање, висини на редови и широчина на колони од избраниот опсег во конечната извезена PDF датотека.

B:Зачувај директориум: изберете папка за да ја зачувате извезената PDF датотека.

C : Отворете ја датотеката по извоз: по проверка на оваа опција, извезената PDF датотека ќе се отвори автоматски по извезувањето на крај.

3. Потоа кликнете на OK копче за да започне извозот.


Изнеси или зачувајте голем број на податоци како датотека со CSV-засистеми со запирка

Ако сакате да извезувате или зачувате опсег на датум како делимизирана csv-датотека во запирка во Excel, можете брзо да го направите како што следува:

1. Ве молиме изберете го опсегот, а потоа и со примена на оваа алатка со кликање Kutools More >> Увоз / Извоз >> Извоз на опсег до датотека.

2. Оди на Извоз на опсег до датотека дијалог прозорецот, ве молиме проверете CSV (разграничена со запирка) под формат на датотеката, и ве молиме наведете други опции:

A: Зачувајте ја вистинската вредност: Ќе ги прикаже вистинските вредности во конечната датотека.

Зачувајте вредности како што е прикажано на екранот: Ќе ги прикаже вредностите во финалната датотека како истите ги читате на екранот на компјутерот.

B : Отворете ја датотеката по извоз: Автоматски ќе ја отвори конечната датотека по изнесувањето на опсегот.

C: Зачувај директориум: Изберете локација за папка за да ја ставите конечната датотека.

3. Потоа кликнете OK копче за да започне извозот.


Извоз или зачувајте голем број на податоци како текстуална датотека

Ако сакате да извезувате или зачувате голем број на податоци како текстуална датотека во Excel, можете да го направите како што следува:

1. Ве молиме изберете опсег, а потоа и примена на оваа алатка со кликање Kutools More > Увоз извоз > Извоз на опсег до датотека.

2. Оди на Извоз на опсег до датотека дијалог прозорецот, ве молиме проверете Уникод текст под формат на датотеката, и ве молиме наведете други опции:

A: Зачувајте ја вистинската вредност: Ќе ги прикаже вистинските вредности во конечната датотека.

Зачувајте вредности како што е прикажано на екранот: Вредностите кои имаат форматирана прецизност ќе бидат прикажани сите децимални места.

B : Отворете ја датотеката по извоз: Автоматски ќе ја отвори конечната датотека по изнесувањето на опсегот.

C: Зачувај директориум: Изберете локација за папка за да ја ставите конечната датотека.

3. Потоа кликнете OK. Ќе ја видите финалната текстуална датотека како што е прикажано на екранот подолу:


Извоз или зачувајте голем број на податоци како HTML датотека

Ако сакате да извезувате или зачувате голем број на податоци како html-датотека во Excel, Ве молиме да ги примените чекорите:

1. Ве молиме изберете опсег, а потоа и примена на оваа алатка со кликање Kutools More > Увоз извоз > Извоз на опсег до датотека.

2. Оди на Извоз на опсег до датотека дијалог прозорецот, ве молиме проверете Едноставен HTML or Комплексен HTML под формат на датотеката, и ве молиме наведете други опции:

A : Едноставен HTML: Датотеката се извезува со мрежни линии, а следните опции може да се задржат во изнесената датотека: боја на позадина, име на фонт, големина на фонт, боја на фонт, задебелен фонт, ширина на колоната и хоризонтално порамнување.

Комплексен HTML: Сите формати на избраниот опсег ќе се чуваат во финалната датотека.

B : Форматирање кое може да се задржи во конечната датотека.

C : Отворете ја датотеката по извоз: Автоматски ќе ја отвори датотеката по извезувањето на опсегот.

D: Зачувај директориум: Изберете локација за папка за да ја ставите конечната датотека.

3. Потоа кликнете OK. Ќе ги видите резултатите како што е прикажано подолу во екранот:Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.