Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо подредување или уредување на листови / работни листови по азбучен ред во Excel

Нормално не постои брз начин за вас да се најде решение или да го наместите редот на листови во Excel, или по азбучен или нумерички редослед. Можеби ќе треба да се најде решение на состојба јазичиња за да рачно, еден по еден кога сакате да подредите листови. Но, со Kutools за Excel"S Сортирани листови алатка, можете брзо:

Сортирајте листови / работни листови по азбучен ред

Сортирајте листови / работни листови алфанумерички

Сортирајте листови / работни листови со таб боја


Кликнете Kutools More >> Лист >> Сортирани листови. Погледнете го екранот:

сортирани сортирани листови 1


Сортирајте листови / работни листови по азбучен ред

Со оваа алатка можете да ги сортирате листовите / листите во азбучен ред со еден клик.

1. Применете ја оваа алатка со кликање Kutools More > Лист > Сортирани листови.

2. Во Сортирани листови дијалог прозорецот, кликнете Alpha Sort копчето, и можете да го прегледате резултатот во Наредба за нов лист листа со листа. Погледнете го екранот:

A: Листа на нарачки со оригинални листови.
B: Листа на налози за нов лист.
*: Кликни Alpha Sort копче за сортирање на листови / работни листови по азбучен ред.
C: Можете да го користите Се движат нагоре or Движите надолу копчето за промена на одредено лист јазиче цел рачно во Наредба за нов лист листа.
D: Со Обратна копчето, листот со јазичиња ќе биде обратен во Наредба за нов лист листа.
E: Ако проверите Погледнете го листот, тој ќе го активира листот во работната книга кога ќе кликнете на листот во Наредба за нов лист листа.
F:Со Ресетирање копчето, новиот ред на табулаторот ќе биде вратен на оригиналниот статус.
shot-sort-sheets2

3. Потоа кликнете OK. Ливчињата се сортирани по азбучен ред. Погледнете слики од екранот:

shot-sort-sheets3
-1
shot-sort-sheets4

Сортирајте листови / работни листови алфанумерички

Ако треба да ги сортирате јазичињата со листови со алфанумерички редослед, оваа алатка исто така може да ви помогне.

1. Отворете ја работната книга што сакате да ги сортирате листови / работни листови алфанумерички.

2. Оди на Сортирани листови дијалог прозорецот и кликнете Алфа Нумерички Сортирај копчето и можете да го прегледате резултатот во Наредба за нов лист листа со листа. Погледнете го екранот:

A: Листа на нарачки со оригинални листови.
B: Листа на налози за нов лист.
*: Кликни Алфа Нумерички Сортирај копче за сортирање листови / работни листови алфанумерички.
C: Можете да го користите Се движат нагоре or Движите надолу копчето за промена на одредено лист јазиче цел рачно во Наредба за нов лист листа.
D: Со Обратна копчето, листот со јазичиња ќе биде обратен во Наредба за нов лист листа.
E: Ако проверите Погледнете го листот, тој ќе го активира листот во работната книга кога ќе кликнете на листот во Наредба за нов лист листа.
F:Со Ресетирање копчето, новиот ред на табулаторот ќе биде вратен на оригиналниот статус.
shot-sort-sheets2

3. Потоа кликнете OK. Ливчињата се сортирани со алфанумерички редослед. Погледнете слики од екранот:

shot-sort-sheets6
-1
shot-sort-sheets7

Сортирајте листови / работни листови со таб боја

Да претпоставиме дека имате книга со боја лист јазичиња, со цел да изгледа уредно, сакате да се најде решение на листови / листови со боја табот. Со Боја сортирање опција, можете да го направите следното:

1. Применете ја оваа алатка со кликање Kutools More > Лист > Сортирани листови.

2. Во Сортирани листови дијалог прозорецот, кликнете Боја сортирање копчето, и можете да го прегледате резултатот во Наредба за нов лист листа со листа. Погледнете го екранот:

A: Листа на нарачки со оригинални листови.
B: Листа на налози за нов лист.
*: Кликни Боја сортирање копче за сортирање на листови / работни листови со бои на јазичиња.
C: Можете да го користите Се движат нагоре or Движите надолу копчето за промена на одредено лист јазиче цел рачно во Наредба за нов лист листа.
D: Со Обратна копчето, листот со јазичиња ќе биде обратен во Наредба за нов лист листа.
E: Ако проверите Погледнете го листот, тој ќе го активира листот во работната книга кога ќе кликнете на листот во Наредба за нов лист листа.
F:Со Ресетирање копчето, новиот ред на табулаторот ќе биде вратен на оригиналниот статус.
shot-sort-sheets2

3. И потоа кликнете OK. Табуларните листови се подредени според бојата на картичката. Погледнете слики од екранот:

shot-sort-sheets9
-1
shot-sort-sheets10


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.