Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Батерии за Word - Отвори повеќе документи во прозорец со јазичиња

Tabs for Word го олеснува отворањето, читањето, уредувањето и управувањето со повеќе документи Word во рамките на прозорец со јазичиња. Додава лента за јазичиња на Microsoft® Word интерфејс за прикажување на сите отворени документи. Со овој неверојатен додатен софтвер, лесно можете да пребарувате, уредувате и управувате со повеќе документи во еден прозорец и лесно и удобно да се префрлате напред и назад помеѓу документите, и лентата со задачи нема да биде преполн со премногу отворени прозорци повеќе .

точка Лесен за користење, исто како Internet Explorer® 8, FireFox и Google Chrome.
точка Нема преполн task-bar со премногу отворени прозорци.
точка Компатибилен со Word 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 и Office 365.


word-tab1

Главни карактеристики:

1Лесен за користење

Уредувањето со картички во јазичиња за Word ви овозможува да вчитувате документи во одделни јазичиња на еден прозорец. Секој документ се појавува како нов таб (не е нов прозорец).

Ново: со двоен клик на празно место на табната лента ќе се креира нов документ за уредување.

Затвори: со двоен клик на јазичето или со кликање на средното копче на глувчето еднаш ќе го затворите документот.

Прекинувач: да се префрлате помеѓу документите лесно и удобно.

Преуредување: за да го повлечете и испуштите јазичето за да ги преуредите позициите на јазичето на јазичето.

поставување центар Се-во-едно поставување центар

Табовите за Word имаат моќен центар за поставување. Можете да ги конфигурирате сите подесувања на Word табулаторот, како што се: овозможување / деактивирање на јазичето одделно, користење на кратенки или не, прикажување на лентата за јазичиња до горната / долната / левата / десната позиција, одберете го табулаторот и прилагодете ги боите на картичката, сите поставките може да се извршат во Центарот за поставување.

Откако софтверот е успешно инсталиран, центарот за поставување ќе се лоцира на работната површина како стандард. Двоен клик на иконата на центарот, можете да почнете да ги конфигурирате функциите врз основа на вашите потреби.

тастатура4 Многу кратенки

Табовите за Word поддржуваат многу кратенки и корисниците можат да ги прилагодат овие кратенки според нивните потреби.

  • Притиснете "Win + Q" за да ја скриете / прикажете лентата со картички
  • Притиснете "Ctrl + Tab" за брзо префрлување помеѓу јазичиња
  • Притиснете "Alt + N" за брзо да ги изберете специфичните јазичиња. ("N" се означува бројот на редот на табовите од лево кон десно на таботната лента, "N" само може да биде број 1 на 9).

лесен за употреба3 Зачувај документи

"Зачувај" во контекстното мени: зачувајте ја тековната датотека во прозорците со јазичиња (истата е иста како и "Save" во Microsoft Office).

"Зачувај ги сите": Зачувајте ги сите датотеки во прозорецот со јазичиња.

Лесно да одреди која датотека е изменета, која е зачувана: Tabs for Word ќе ги означи овие изменети документи или работни книги со ѕвездичка (*) во нивните имиња за да ги покажат изменетите документи.

05 Отвори документи

"Отвори" во контекстното мени: зачувајте ја тековната датотека во прозорците со јазичиња (истата е иста како и "Отвори" во Microsoft Office).

"Отвори во нов прозорец": отворете тековен документ во нов прозорец со јазичиња.

"Отвори папка": отворете ја папката каде што сегашниот документ останува.

близок папка Затвори Документи

"Затвори" во контекстното мени: затворете ја тековната датотека во прозорците со јазичиња (истата е иста како и функцијата "Затвори" во Microsoft Office).

"Затвори ги сите": затворете ги сите датотеки во прозорците со јазичиња (дијалогот за потврда ќе се појави кога ќе одберете да ги затворите сите датотеки).

"Затвори друго": затвори други датотеки (исклучува тековната датотека) во прозорците со јазичиња.

лесен за користење Брзо преименувај

Не треба да го отворите дијалогот "Зачувај како" за да преименувате датотека. Само кликнете на "Преименувај" и внесете го новото име, името на документот ќе се смени. Ако сакате да ја зачувате датотеката во друга папка различна од тековната папка, сепак треба да ја користите функцијата "Зачувај како".


Заклучи документ

Функција за заклучување на документи. Заклучениот профил не може да се зачува или затвори без ваша потврда.


Прикажи & Скриј го јазичето

Можете да ја поставите јазичето на горната, долната, десната или левата страна на работниот простор.

Можете да ја скриете лентата за јазичиња кога има само едно јазиче.

Можете да ја прикажете и скриете лентата со јазичиња со копче за промена на кратенки (стандардната кратенка е "Win + Q").

customize11 Прилагодете го изгледот на јазичето

  • Боите на табовите и лентата за јазичиња се прилагодливи, вклучувајќи го и стилот на фонт и големината на зборови на секоја таб. Постојат 11 стилови за корисниците да изберат врз основа на нивните преференции,
  • Распоредот на јазичиња и должината исто така може да се прилагодат. На
  • должината на јазичето може да се постави на автоматско, самоприлагодно или фиксирано (стандардната должина е "автоматска").

Автоматски: Ова ги покажува зборовите во јазичето што е можно поцелосно. Ако должината на зборовите е подолга од онаа на јазичето, некои јазичиња може да бидат скриени. Лево и десно стрелки ќе ги покажат скриените јазичиња. Можете да ги видите скриените јазичиња со кликнување на стрелките.

Само-адаптивни: Зборовите можат целосно да се прикажат на јазичето ако има доволно простор. Ако лентата за јазичиња не е доволно долго, таа ќе ги компресира сите овие јазичиња за да можат да бидат прикажани во лентата за јазичиња (секоја јазиче покажува само дел од текстот)

Фиксна: Сите јазичиња се фиксни со иста должина.

Цена на производ Американски долар: 15.00 USD | Евро: 11.50 EUR | Британска фунта: 10.00 GBP | Канадски долар: 16.50 CAD | Австралискиот долар: 15.20 AUD

* Логото на Microsoft и логото на Office се трговски марки или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во САД и / или други земји.