Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Каква е вашата политика за наплата?

ExtendOffice го цени секој клиент и работи напорно за да им обезбеди на корисниците пријатно искуство со користење на ExtendOffice производи и услуги.

Повеќето ExtendOffice софтвер нудат бесплатна пробна верзија, така што корисниците можат да ги "тестираат" пред да одлучат да купат. Овие пробни верзии немаат функционални ограничувања. Сето ова им помага на клиентите да направат информирана одлука за купување и да избегнат купување на погрешен производ за нивните потреби.

Пари гаранција за враќање

Тоа е затоа што овој "обид-пред-да-купи" систем кој ExtendOffice обезбедува до 60-ден парите назад гаранција. Повратот ќе биде одобрен во рамките на оваа гаранција само под прифатените околности подолу. Ако набавката треба да го надмине периодот на гаранција за враќање на парите назад, нема да се даде поврат.


Околности на нема наплата

Со производи кои содржат до 60-дневна гаранција за враќање на пари, ExtendOffice генерално не враќа или разменува производи во следниве ситуации:

Нетехнички околности

1. Неуспехот од страна на клиентот да се разбере опис на производот пред да го купат, што предизвикува несоодветно купување. ExtendOffice сугерира дека клиентите го читаат описот на производот и ја користат бесплатната пробна верзија пред купувањето. ExtendOffice не може да обезбеди поврат ако производот не ги задоволи очекувањата на нашите клиенти поради недостаток на истражување на производите од нивна страна.

2. А клиент наплата барање за жалба на измама со кредитна картичка / друго неовластено плаќање. Бидејќи ExtendOffice соработува со независна платежна платформа, невозможно е да се следи авторизацијата за време на плаќањето. Откако нарачката е обработена и исполнета, таа не може да се откаже. Сепак, ExtendOffice ќе го разменува купениот производ за еден клиент што би сакал.

3. Барање за наплата барајќи неуспех да добиете шифра за регистрација во рок од два часа по успешноста на налогот. Вообичаено, откако нарачката е валидирана, системот ExtendOffice автоматски ќе испраќа e-mail за регистрација во рок од 1 час. Сепак, понекогаш пристигнувањето на оваа е-пошта за регистрација може да се одложи поради одложувања предизвикани од грешки во интернет или систем, поставувања за спам за е-пошта итн. Во овој случај, корисниците треба да го превземат или да ја контактираат услугата за корисници со испраќање на е-пошта до sales@extendoffice.com - сите прашања ќе добијат одговор истиот ден.

4. Купување на т.н. "погрешен производ", без да го разменувате за вистинскиот производ во гарантниот период на купениот производ. ExtendOffice нема да ја врати нарачката; со оглед на тоа што, ние може да обезбеди попуст за купување на точниот производ.

5. Купувачот има "промена на умот" по купувањето.

Технички околности

1. Барање за наплата поради технички проблеми, со тоа што клиентот одбива да соработува со ExtendOffice тимот за поддршка во обиди за отстранување проблеми со одбивање на детални описи и информации во врска со проблемот, или одбивање да се обиде да ги примени решенијата обезбедени од ExtendOffice тимот за поддршка.

2. Барање за наплата за технички проблеми откако софтверот е ажуриран, ако цел надминува 60 дена.


Прифатени околности

ExtendOffice нуди наплата за следните околности во рамките на насоките на гаранцијата за враќање на парите.

Нетехнички околности

1. Набавка на "погрешен производ", а потоа купете го точниот производ од нашата компанија. Во овој случај, ExtendOffice ќе ја рефундира цената на погрешниот производ за вас, ако нема потреба за тоа.

2. Купување на ист производ двапати или купување на два производи со слични функции. Во овој случај, ExtendOffice ќе рефундира еден од производите за вас или ќе замени една програма за друг производ на ExtendOffice.

3. Клиентот не го добива својот код за регистрација во рамките на 24 часовите на купување, не успеа да го поврати кодот за регистрација од Центарот за поддршка на ExtendOffice и не добил навремен одговор (во рамките на 24 часа) од Тимот за поддршка на ExtendOffice по поврзувањето. Во овој случај, ExtendOffice ќе го поврати нарачката на клиентот ако во иднина нема потреба од производот.

Технички проблеми

Купениот софтвер има терминални технички проблеми во рамките на 60 денови. Во овој случај, ExtendOffice ќе ја рефундира куповната цена ако клиентот не сака да чека за идна надградба.

Откако ќе се издаде поврат, соодветната лиценца ќе биде деактивирана. Ве молиме:

Преземи верзија: Деинсталирајте го софтверот и отстранете го од компјутерот.

Диск верзија: Уништи го дискот, а потоа деинсталирајте го софтверот од вашиот компјутер.