Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ndahen të dhënat në fletë pune të shumta nga radhët e rreshtave në Excel?

Për shembull, unë kam një sërë listash të dhënash, tani dua ta ndaj atë në fletë pune të shumta nga numërimi i rreshtave, në këtë shembull, unë do ta ndaj me çdo rresht 5 (shih pas screenshots). A ka ndonjë mënyrë për të na ndihmuar që ta zgjidhim këtë problem shpejt? Këtu unë do të prezantoj dy truket për ju që ta bëni atë lehtë.


doc-Split-dhëna-nga-rows1


-2doc-Split-dhëna-nga-rows2
doc-Split-dhëna-nga-rows3
doc-Split-dhëna-nga-rows4
doc-Split-dhëna-nga-rows5

Të dhënat e ndarjes në fletë pune të shumta sipas rreshtave llogariten me kodin VBA

Të dhënat e ndarjes në fletë pune të shumta sipas rreshtave llogariten me Kutools për Excel


shigjetë flluskë e djathtë blu Të dhënat e ndarjes në fletë pune të shumta sipas rreshtave llogariten me kodin VBA


Kodi VBA i mëposhtëm mund të ju ndihmojë të ndani rreshtat në fletë pune të shumta sipas numërimit të rreshtave, si vijon:

1. Mbajeni poshtë ALT + F11 çelësi për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Click Fut > Modulet, dhe ngjisni kodin e mëposhtëm në dritaren e Modulit.

VBA: Të dhënat e shpërndara në fletë nga rreshtat llogariten në Excel.

Sub SplitData()
'Updateby20140617
Dim WorkRng As Range
Dim xRow As Range
Dim SplitRow As Integer
Dim xWs As Worksheet
On Error Resume Next
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
SplitRow = Application.InputBox("Split Row Num", xTitleId, 5, Type:=1)
Set xWs = WorkRng.Parent
Set xRow = WorkRng.Rows(1)
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To WorkRng.Rows.Count Step SplitRow
  resizeCount = SplitRow
  If (WorkRng.Rows.Count - xRow.Row + 1) < SplitRow Then resizeCount = WorkRng.Rows.Count - xRow.Row + 1
  xRow.Resize(resizeCount).Copy
  Application.Worksheets.Add after:=Application.Worksheets(Application.Worksheets.Count)
  Application.ActiveSheet.Range("A1").PasteSpecial
  Set xRow = xRow.Offset(SplitRow)
Next
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

3. Pastaj shtypni F5 kyç për të ekzekutuar kodin dhe një dialog hapet për zgjedhjen e një diapazoni për ndarje, dhe pastaj kliko OK, dhe një tjetër dialog për ju që të specifikoni numërimin e rreshtave. Shih screenshot:

4. Kliko OK, dhe diapazoni ndahen në fletë të shumëfishta nga radhët e numërimit.

shënim: Fletët e ndara janë vendosur në pjesën e pasme të fletës së punës master.


shigjetë flluskë e djathtë blu Të dhënat e ndarjes në fletë pune të shumta sipas rreshtave llogariten me Kutools për Excel

Kodi i mësipërm mund të ndajë vetëm të dhënat nga numërimi i rreshjeve të specifikuara dhe nuk do të shtojë titullin për çdo të dhënë pune nëse të dhënat e tua kanë titullin.

Por me Kutools për Excel'S Të dhëna të ndara, jo vetëm që mund të futni kokën për çdo të dhënë pune, por gjithashtu mund të specifikoni emrat e ri të punëve të ndara.

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 30. Get it tani

Nëse keni instaluar Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidh gamën e të dhënave që dëshironi të ndani.

2. Click Ndërmarrje > Mjetet e punes > Të dhëna të ndara (Ose Ndërmarrje > Të dhëna të ndara ), shihni screenshot:

doc-Split-dhëna-nga-rows6

3. në Dhënia e të dhënave në fletët e punës të shumëfishta kuti dialogu:

 • zgjedh Rreshta fikse nga Split bazuar në opsioni dhe futni numrin e rreshtave që llogarisin që dëshironi të ndaheni për çdo fletë pune. (Nëse të dhënat tuaja kanë kokë dhe doni të futni ato në çdo fletë pune të ndarë, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë opsion.)
 • Pastaj ju mund të specifikoni emrat e fletëve të punës të ndarë, nën Emri i ri i fletëve të punës seksion, zgjidhni emrat e emrave të punës rregulla nga Rregullat drop down list, ju mund të shtoni parashtesë or prapashtesë për emrat e fletëve gjithashtu. Shih screenshot:

doc-Split-dhëna-nga-rows7

4. Pas specifikoni parametrat, pastaj klikoni OK, dhe të dhënat e zgjedhura janë ndarë në fletë pune të shumta të një libri të ri të punës nga çdo rresht 5. Dhe headers janë futur për çdo fletë pune të ri. Shih screenshot:

doc-Split-dhëna-nga-rows8

Klikoni për të ditur më shumë për këtë veçori të dhënash të ndarë.

Artikuj të ngjashëm:

Si të ndani të dhënat në fletë pune të shumta bazuar në kolonën në Excel?Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Max · 9 months ago
  Omg thank you so very much dude!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  prasanna · 1 years ago
  Hi Thanks for this great code, but the concern is, here we can only split fixed number of rows, can you help me with split is based on some name or code, because i have different set of rows for each worksheet.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  aparna · 2 years ago
  hi this works great but want the output as string how can i modify the code or i can say example : 'output',
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ralph · 2 years ago
  Thanks a lot for the fantastic VBA-Script. But how to modify it to keep the header row on every split?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ralph · 2 years ago
  Thanks, for this fantastic VBA-Script. But how to configure it to repeat the header row on every split?