Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të llogarisni qelizat bosh ose qelizat jo të palëvizshme në një distancë në Excel?

Kur ekzistojnë disa qeliza pa të dhëna të mbushura në një distancë në Excel, dhe vetëm doni të dini se sa qeliza ose qeliza bosh janë në këtë sferë, si mund të bëni? Tani, unë mund të prezantoj dy mënyra për të numëruar qeliza bosh ose qelizat e paligjshme në një distancë në Excel.

Numëroni qelizat bosh ose qelizore me formulë

Numëroni qelizat bosh ose qelizore me VB

Lejo të llogarisni lehtësisht qelizat me Kutools për Excel


Lehtësisht numëroni dhe përzgjidhni të gjitha qelizat jo të palëvizshme në një distancë në Excel

Kutools për Excel's Përzgjidhni Qelizat Jo-Blank shërbimeve ju ndihmon të numëroni lehtë dhe përzgjidhni të gjitha qelizat jo të palëvizshme në rangun e zgjedhur në Excel. Shih më poshtë screenshot:

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Lexo më shumë Shkarko gjyqin falas tani

doc nonblank1


Numëroni qelizat bosh ose qelizore me formulë


Në Excel, ekzistojnë formula që mund t'ju ndihmojnë të numëroni me shpejtësi vetëm qelizat bosh ose jo në një gamë të caktuar.

Për shembull, duhet të numëroni qelizat bosh vetëm në këtë varg, siç tregohet më poshtë, dhe zgjidhni një qelizë bosh për të shtypur këtë formulë = Countif (A1: G11 ",") (diapazoni A1: G11 tregon gamën që dëshironi të numëroni qelizat bosh nga ju, mund ta ndryshoni atë sipas nevojës) dhe shtypni butonin Enter në tastierë, ju do të numëroni qelizat bosh. Shih screenshot:

Këshillë: Mund ta përdorni këtë formulë: = COUNTBLANK (A1: G11) për të numëruar vetëm qeliza bosh, gjithashtu. Nëse doni të numëroni vetëm qelizat jo të palëvizshme, mund të përdorni këtë formulë = COUNTA (A1: G11) (diapazoni A1: G11 tregon gamën që dëshironi të numëroni qelizat nonblank nga, ju mund ta ndryshoni atë sipas nevojës), ose gjithashtu mund të përdorni këtë formulë = Countif (A1: G11, "<>").


Numëroni qelizat bosh ose qelizore me VBA

Ju lutemi ndiqni hapat e ardhshëm për të përdorur kodin VBA për të konvertuar numërimin vetëm të qelizave bosh ose jo.

1. mbaj ALT button dhe shtypni F11 në tastierë për të hapur një Microsoft Visual Basic për Aplikim dritare.

2. click Fut > Modulet, dhe kopjoni VBA në modul.

VBA: Numëroni vetëm qelizat bosh

Sub CountBlanks()
'Updateby20140310
Dim rng As Range
Dim WorkRng As Range
Dim total As Long
On Error Resume Next
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
For Each rng In WorkRng
  If IsEmpty(rng.Value) Then
    total = total + 1
  End If
Next
MsgBox "There are " & total & " blank cells in this range."
End Sub

3. click run për të drejtuar VBA, dhe a KutoolsforExcel dialogu shfaqet për ju për të zgjedhur një gamë pune, Shih screenshot:

4. Pastaj kliko OK në dialog dhe një dialog tjetër tregon për t'ju treguar sa qeliza bosh janë në këtë varg të zgjedhur.

Këshillë: Nëse doni të numëroni qelizat jo të palëvizshme, mund të bëni si më sipër dhe përdorni VBA në vijim:

VBA: Numëroni vetëm qelizat nonblank

Sub CountNonBlanks()
'Updateby20140310
Dim rng As Range
Dim WorkRng As Range
Dim total As Long
On Error Resume Next
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
For Each rng In WorkRng
  If Not IsEmpty(rng.Value) Then
    total = total + 1
  End If
Next
MsgBox "There are " & total & " not blank cells in this range."
End Sub

Lejo të llogarisni lehtësisht qelizat me Kutools për Excel

La Zgjidh qelizat jo të palëvizshme dobia e Kutools për Excel ju ndihmon të zgjidhni të gjitha qelizat jo-bosh në rangun e zgjedhur me një klik, dhe pastaj numëroni numrin e qelizave të zgjedhura me lehtësi.

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel, të lirë të provoni pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Zgjidhni diapazonin me qeliza jo-bosh që dëshironi të numëroni, pastaj klikoni Kutools > zgjedh > Zgjidh Unblank Cells. Shih screenshot:

doc nonblank1

2. Pastaj shfaqet një kuti dialogu për t'ju treguar se sa qeliza të paligjshme në gamën e përzgjedhur, ju lutemi klikoni butonin OK, dhe pastaj këto qeliza të pavlefshme përzgjidhen menjëherë. Shih screenshot:

doc nonblank1

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Lejo të llogarisni lehtësisht qelizat me Kutools për Excel

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko gjyqin falas tani!


Artikuj Relative:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.