Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të shtoni fletë pune të re me datën aktuale në Excel?

Disa nga personat financiarë dhe shitës mund të kërkojnë të futin fletë pune të re me datë të rregullt çdo ditë për statistikat e punës së përditshme. Nëse futni një fletë pune të ri dhe e riemërtoni manualisht, do të jetë e vështirë. Sot, unë do t'ju prezantoj disa truket e shpejtë për t'u marrë me këtë problem.

Shto një pune të re me datën aktuale duke përdorur kodin VBA

Shto fletë pune të reja me datën sekuenciale duke përdorur Kutools për Excel


shigjetë flluskë e djathtë blu Shto një pune të re me datën aktuale duke përdorur kodin VBA


Kodi VBA i mëposhtëm do t'ju ndihmojë të futni një fletë pune të re me datën aktuale kur e përdorni kodin çdo ditë.

1. Mbajeni poshtë ALT + F11 çelësat dhe hapet Dritarja e Aplikacioneve të Microsoft Visual Basic.

2. Click Fut > Modulet, dhe ngjisni makroun e mëposhtëm në Dritarja e modulit.

Kodi VBA: Shto një pune të re me datën aktuale

Sub AddSheets_TodayDate()
'Updateby20140717
  Dim szTodayDate As String
  szTodayDate = Format(Date, "mmm-dd-yyyy")
  On Error GoTo MakeSheet
  Sheets(szTodayDate).Activate
  Exit Sub
MakeSheet:
  Sheets.Add , Worksheets(Worksheets.Count)
  ActiveSheet.Name = szTodayDate
End Sub

3. Pastaj shtypni F5 kyç për të ekzekutuar këtë kod dhe një fletë e re me datën e sotme është futur pas fletëve të punës ekzistuese. Shih screenshot:

doc-add-fletë-me-data-1

shënim: Kur ta ruani dhe mbyllni këtë libër pune, ju lutemi ruani atë si Libri i punës me Excel Macro-Enabled format duke klikuar Skedar > Save As. Dhe kur të filloni manualin e punës të nesërmen, sigurohuni që të klikoni Aktivizo përmbajtjen, në mënyrë që të mund të ekzekutoni kodin me sukses për të shtuar një fletë pune të re.


shigjetë flluskë e djathtë blu Shto fletë pune të reja me datën sekuenciale duke përdorur Kutools për Excel

Kodi i mësipërm mund t'ju ndihmojë të futni vetëm një pune me datën aktuale të ditës në të njëjtën kohë, nëse doni të futni fletë pune të shumta me datën sekuenciale, kjo shërbim Krijo fletët e punës së rendit of Kutools për Excel do të të bëjë një nder.

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 30. Get it tani.

Nëse keni instaluar Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Në një qelizë të bardhë, ju lutemi shkruani datën e sotme dhe pastaj tërhiqni trajtimin e mbushur për të mbushur qelizat me rendin e datës sipas nevojës.

doc-add-fletë-me-data-1

2. Pastaj kliko Ndërmarrje > Mjetet e punes > Krijo fletët e punës së rendit, shihni screenshot:

doc-add-fletë-me-data-1

3. në Krijo fletët e punës së rendit kutia e dialogut, specifikoni një fletë pune të cilën dëshironi që fletët e reja të bazohen në Fletë pune bazë drop down list. Dhe pastaj zgjidhni Të dhënat në një distancë opsioni nën Emrat e fletëve të bazuara në seksion për të zgjedhur një varg të të dhënave që dëshironi të përdorni si emra të fletës. Shih screenshot:

doc-add-fletë-me-data-1

4. Pastaj kliko OK, dhe një libër pune i ri do të krijohet me emrat e fletëve të datës së datës. Shih screenshot:

doc-add-fletë-me-data-1

Për të ditur më shumë për këtë funksion Krijo Sekuenca Fletët.


Artikuj të ngjashëm:

Si të krijoni fletë pune të rendit nga një sërë qelizash në Excel?Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.