Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të llogarisni shpejt pamjen në çdo minutë 15 në Excel?

Këtu është një listë e kohës në lidhje me regjistrimet e thirrjes në një fletë. Në këtë rast, unë dua të numëroj kohën e regjistrimit të thirrjeve në çdo minutë 15, siç tregohet në ekranin e mëposhtëm, a keni ndonjë ide të mirë?
doc numëroni çdo 15 minuta 1

Numëroni herë çdo minutë 15 me formulën dhe tabelën e pivot


Numëroni herë çdo minutë 15 me formulën dhe tabelën e pivot


Për të numëruar kohën e regjistrimeve në çdo minutë 15, duhet së pari të përdorësh disa formula dhe më pas të krijosh një tabelë tabelash.

1. Së pari, ju duhet të llogarisni numrin total të tremujorëve në një ditë. Mund të krijoni një sërë qelizash si në vijim të paraqitur në ekran, dhe të shkruani formulën = B2 * C2 Lloji direkt i 0r = 24 * 4 in qelizë D2, lloj = 1 / D2 ose = 1 / 96 në qelizën E2.
doc numëroni çdo 15 minuta 2

2. Pastaj zgjidhni një qelizë bosh pranë të dhënave të kohës, shkruani këtë formulë = INT (A4 / $ E $ 2) * $ $ E2, E2 është qeliza që përdorni formulën = 1 / 96 në hapin e mësipërm. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 3

3. Drag AutoFill trajtuar poshtë për të aplikuar këtë formulë në qelizat e tjera. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 4

4. Në kolonën tjetër, kolona C, shkruani 1 në qelizat pranë formulave. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 5

5. Zgjidhni gamën duke përfshirë edhe headers, dhe kliko Fut > Tabela strumbullar. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 6

6. Në Krijo tabelën e pivot dialog, zgjidhni të vendosni tabelën e pivot në një fletë të re ose fletë ekzistuese. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 7

7. click OK, dhe pastaj në Fushat e pivottabilitetit shto, a Kur kolona (kolona e formulave) në ROWS listoni dhe shtoni Numëroj kolona (numri kolona 1) në VLERAT listë. Shih screenshot:
doc numëroni çdo 15 minuta 8

Tani kohët e thirrjeve janë numëruar në çdo minutë 15.
doc numëroni çdo 15 minuta 9


Numëroni sipas Ngjyrës

Në disa raste, mund të keni një sërë tabelash me ngjyra të shumëfishta dhe çfarë doni të llogaritni vlerat e shumës në bazë të së njëjtës ngjyrë, si mund të llogaritni shpejt?
me Kutools për Excel's Numëroni sipas Ngjyrës, shpejt mund të bëni shumë llogaritjet sipas ngjyrës dhe gjithashtu mund të gjeneroni një raport të rezultatit të llogaritur.
dokumenti i dokumentit sipas ngjyrave


Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.