Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si ta ndryshoni funksionin vlookup në fletën e Google?

Në fletën e Google, ne mund të aplikojmë funksionin Vlookup për të gjetur dhe kthyer vlerën e përputhjes së parë dhe të majtë bazuar në një kriter të dhënë. Por, nganjëherë, duhet ta ndryshosh funksionin Vlookup për të marrë vlerën e fundit të përputhjes ose vlerën nga kolona e majtë. Si mund të merresh me këtë punë në fletën e Google?

Funksioni Reverse Vlookup për të gjetur vlerën e fundit të përputhjes me formulën

Funksioni Reverse Vlookup për të gjetur vlerën nga kolona e djathtë në të majtë me formulë


Funksioni Reverse Vlookup për të gjetur vlerën e fundit të përputhjes me formulën


Për të parë dhe kthyer vlerën e fundit të përputhjes bazuar në një kriter, aplikoni formulën e mëposhtme:

Shkruani këtë formulë: = INDEKSI (A: B, MAX (filtri (RRASI (A: A), A: A = D2)), 2) në një qelizë bosh ku dëshironi të ktheni rezultatin dhe më pas shtypni Shkruani kyç, vlera e fundit përputhëse shfaqet në të njëjtën kohë, shihni screenshot:

shënim: Në formulën e mësipërme, A: B është varg i të dhënave që doni të shihni nga, A: A janë të dhënat e kolonës që përmbajnë kriterin që dëshironi të vlookup, dhe D2 është kriteri që doni të ktheni vlerën e përputhshme bazuar në, 2 është numri i kolonës që dëshironi të ktheni vlerën nga.


Funksioni Reverse Vlookup për të gjetur vlerën nga kolona e djathtë në të majtë me formulë

Ndonjëherë, ju duhet të vlookup nga e djathta në të majtë, funksioni normal vlookup nuk do të funksionojë, këtu është një formulë e thjeshtë që mund t'ju ndihmojë, ju lutemi bëni si ky:

Ju lutemi shkruani këtë formulë: =index(A1:A16,match(D2,B1:B16,0)) në një qelizë bosh ku dëshironi të vendosni rezultatin, dhe pastaj shtypni Shkruani kyç, vlera e përputhjes nga kolona e majtë do të kthehet në ekranin e mëposhtëm të treguar:

shënim: Në formulën e mësipërme: A1: A16 është sfera e kolonës që përmban vlerën e përputhjes që dëshironi të ktheni, D2 është qeliza me kriter dhe B1: B16 është varg i cili përmban kriterin që dëshironi të shihni nga.Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.