Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ndash një numër qelizash nga një numër në Excel?

Ndonjëherë, ne mund të kenë nevojë të modifikojmë një sërë qelizash në Excel shpejt. Për shembull, unë kam një sërë qelizash që përmbajnë çmimet e një grupi produktesh dhe dua të ndaj të gjitha çmimet me 2, dhe tani këtu vjen pyetja, si mund ta ndaj me shpejtësi një sërë qelizash nga një numër?

Ndani një sërë qelizash nga një numër me funksionin Paste Speciale

Ndani një sërë qelizash nga një numër me kodin VBA

Shpejt ndani një sërë qelizash nga një numër me Kutools për Excel


Shpejt ndani të gjitha qelizat në një distancë me një numër të caktuar në masë në Excel

Kliko Kutools > më shumë > operacion. Kutools për Excel's Mjete operimi mund t'ju ndihmojë të ndani me shpejtësi të gjitha qelizat në një interval të specifikuar nga një numër i caktuar në Excel. Shih më poshtë screenshot:

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Lexo më shumë Shkarko gjyqin falas tani


Ndani një sërë qelizash nga një numër me funksionin Paste Speciale


Për shembull, unë do t'i ndaj të gjitha qelizat me një numër 15, duke përdorur Ngjit Speciale funksionin e Excel, ju mund ta përmbushni këtë detyrë me hapat e mëposhtëm:

1. Futni numrin e divizionit të tillë si 15 në një qelizë të zbrazët dhe kopjoni atë.

2. Theksoni gamën që dëshironi të ndani të gjitha numrat nga 15 dhe klikoni me të djathtën, zgjidhni Ngjit Speciale nga menuja.

3. Në Paste Special kutinë e dialogut, kliko të gjithë opsion në Ngjit seksion, zgjidhni përçaj opsion në operacion seksionin, dhe më në fund klikoni OK button.

4. Fshini numrin 15 që keni hyrë më parë.

Tani numri i qelizave është ndarë nga 15 në masë. Shih screenshot:


Ndani një sërë qelizash nga një numër me kodin VBA

Me kodin VBA, gjithashtu mund të ndani një numër qelizash nga një numër automatikisht.

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të ndahet me një numër.

2. click Zhvillues > Visual Basic, një i ri Microsoft Visual Basic për aplikacione dritarja do të shfaqet, kliko Fut > Modulet, dhe pastaj futni kodin e mëposhtëm në Modulet:

VBA: Ndani një numër qelizash nga një numër.

Sub DivisionNum()
'Updateby20140128
Dim Rng As Range
Dim WorkRng As Range
Dim xNum As Integer
On Error Resume Next
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
xNum = Application.InputBox("Division num", xTitleId, Type:=1)
For Each Rng In WorkRng
  Rng.Value = Rng.Value / xNum
Next
End Sub

3. Pastaj kliko doc-ndarje-5 button për të drejtuar kodin. Në një kuti të dialogut të hapjes, ju lutemi zgjidhni gamën me numrat që dëshironi të ndani me një numër të caktuar dhe pastaj klikoni në OK button. Shih screenshot:

4. Në kutinë e dytë të hapjes së dialogut, futni numrin e divizionit dhe pastaj klikoni butonin OK. Shih screenshot:

Tani të gjithë numrat në rangun e përzgjedhur ndahen me numrin 15.


Shpejt ndani një sërë qelizash nga një numër me Kutools për Excel

Ndoshta Kodi VBA është disi e vështirë për ju, a ka një metodë të lehtë dhe të shpejtë për t'u marrë me këtë punë?

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel, të lirë të provoni pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Zgjidhni diapazonin me numrat që dëshironi të ndani me një numër të caktuar. dhe pastaj kliko Kutools > më shumë > operacion, shihni screenshot:

3. Në Mjete operimi kutinë e dialogut, zgjidhni ndarjeoperacion kuti, futni numrin e divizionit si 15 madhësi kuti. Dhe ju mund të shihni rezultatet nga Preview Pane. Dhe së fundi klikoni OK or Aplikoni button. Shih screenshot:

shënim: Nëse doni të krijoni edhe formula, ju lutem kontrolloni Krijo formulat opsion. Nëse qelizat e zgjedhura përfshijnë formula, dhe ju nuk doni të ndani rezultatet e llogaritura të formulës, ju lutemi kontrolloni Skip qelizat e formulës opsion.

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Shpejt ndani një sërë qelizash nga një numër me Kutools për Excel

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko gjyqin falas tani!


Artikujt Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Tairy · 1 years ago
  Very helpful -- thank you very much!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Suhas MC · 1 years ago
  Hello Sir,

  I have data in excel and it is all mixed up. Every 60 cells are having one person details and we want this to be copied in separate sheet. The copying is to be row into column.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ramona · 2 years ago
  thank you, after multiple fruitless or incomprehensible explanations, YOURS WORKED easily!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  SANGEETA VENKATARAMA · 3 years ago
  Thanks... This is really useful
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Rajesh Cheethirala · 3 years ago
  Very clearly explained. Saved me a lot of time. Thanks a bunch!