Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të shumëzoni një sërë qelizash me të njëjtin numër në Excel?

Duke supozuar që keni një sërë numrash, dhe tani doni të shumoheni me një numër 8.7, a keni ndonjë metodë efektive dhe të shpejtë për t'u marrë me këtë detyrë?

Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me tipar Paste Speciale

Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me formulë në Excel

Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me / pa formulë

Convert kohë të shumëfishta në orë / minuta / sekonda me shumëzimin automatik të 24 / 1440 / 86400

Krijoni lehtë monedhat duke shumëzuar automatikisht kursin e fundit të këmbimit në Excel

Në përgjithësi, ne duhet të marrim kursin e fundit të këmbimit midis dy monedhave të specifikuara dhe pastaj të shumëzojmë kursin e fundit të këmbimit për të kthyer monedhën origjinale në monedhën e dhënë. Por, me Kutools për Excel Konvertimi i monedhave shërbimeve, ai automatikisht mund të shumëzojë kursin e fundit të këmbimit për monedhat e konvertimit të lehtë të grumbullit në Excel. Funksioni i plotë i gjyqit të lirë 60-day!
konvertimi i monedhës ad 1


shigjetë flluskë e djathtë blu Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me funksion Paste Special

Excel siguron një mënyrë të shpejtë për të aplikuar një operacion matematikor në një sërë qelizash. Ju mund të përdorni Ngjit Speciale funksionon për të shumëzuar një sërë qelizash nga një numër si vijon:

1. Futni numrin 8.7 në një qelizë të bardhë dhe ta kopjoni atë.

2. Përzgjidhni diapazonin që dëshironi të shumëzoni një vlerë dhe klikoni Ballina > Ngjit > Ngjit Speciale. Shihni screenshot më poshtë:

3. në Ngjit Speciale kutinë e dialogut, kliko të gjithë opsion në Ngjit seksion, dhe kliko Shumëzoj opsion në operacion dhe klikoni butonin OK button. Shihni pamjen ekrani më lart:

Dhe varg i përzgjedhur do të shumëzohet me numrin 8.7. Shihni screenshot më poshtë:


shigjetë flluskë e djathtë blu Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me formulë në Excel

Përveç funksionit të Paste Speciale, ne gjithashtu mund të aplikojmë një formulë për të shumëzuar një sërë qelizash me të njëjtin numër në Excel. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidh një qelizë të bardhë, thotë Cell E1, dhe shkruani formulën = A1 * $ D $ 1 (A1 është qeliza e parë e vargut që do të shumëzoni me të njëjtin numër, D1 është qeliza me numrin e caktuar që do të shumëzoni me të) në të, dhe shtypni Shkruani Celës.

2. Vetësiza e Drag E1 e dorës trajton drejt Cell G1, dhe pastaj tërhiqeni poshtë në Cell G8. Shihni pamjen ekrani më lart.

Dhe tani çdo qelizë në rangun e specifikuar (A1: C8 në rastin tonë) shumëzohet me 8.7 në të njëjtën kohë.


shigjetë flluskë e djathtë blu Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me / pa formulë

La operacionet tipar i Kutools për Excel mund të aplikojnë shpejt lloje të ndryshme të operacioneve matematikore në një sërë qelizash pa përdorur një formulë. Ju mund ta përdorni atë për të shumëzuar një sërë qelizash nga një numër si më poshtë.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Përzgjidhni diapazonin që dëshironi të shumëzoni një vlerë dhe klikoni Kutools > më shumë > operacion, shihni screenshot:

2. Në Mjete operimi kutinë e dialogut, zgjidhni Shumëzim nga operacion dhe futni numrin 8.7madhësi dhe klikoni butonin Ok button. Shih screenshot:

Shënim: Nëse dëshironi të krijoni edhe formula, ju mund të kontrolloni Krijo formulat opsion. Nëse qelizat e përzgjedhura përfshijnë formula, dhe ju nuk doni të shumëzoni rezultatet e llogaritura të formulave, ju lutemi kontrolloni Skip qelizat e formulës opsion. Shih screenshot:


shigjetë flluskë e djathtë bluDemo: Multiply një qelizë varg me të njëjtin numër me / pa formulë

Në këtë Video, Kutools tab dhe Kutools Më shumë tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë, kliko këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!

Një klik për të kthyer kohë të shumëfishta në orë / minuta / sekonda me shumëzimin automatik të 24 / 1440 / 86400

Për shembull, ju keni një kohë të 2: 23: 42, ju mund të konvertohet këtë herë në orë nga duke shumëzuar 24 (Ose duke shumëzuar 1440 në minuta, duke shumëzuar 86400 në sekonda; me fjalë të tjera, ne mund të aplikojmë formulën = F2 * 24 për konvertimin e kohës në orë, = F2 * 1440 në minuta, = F2 * 86400 në sekonda), dhe pastaj ndryshoni qelizën e formulës në formatin Numër. Por, me Kutools për Excel Convert Time shërbimeve, ju mund të klikoni një herë në grumbull të konvertojë të dhëna të shumëfishta në orë / minuta / sekonda vetëm në Excel. Funksioni i plotë i gjyqit të lirë 60-day!
ad konvertoni kohën në orë sekonda minuta


shigjetë flluskë e djathtë bluArtikujtMjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Farhan Shah · 8 months ago
  in excel 2007
  cell A1 value is 4
  cell A2 value is 5
  cell A3 value is 4
  cell A4 value is 3

  cell B5 value is 50

  i want to multiply each cell multiply by B5.

  Answer will only in C5 cell, even i change each value of cell A1 to A4.

  for example if i change A3 value 4 to 6, answer will 50*6=300 etc.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   kellytte · 2 months ago
   Hi Farhan,
   1. Select Cell B5, press Ctrl + C to copy it。
   2. Select Range A1:A4, right click, and click Paste Special > Paste Special in the context menu.
   3. In the Paste Special dialog, check Multiply option, and click OK.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   ben · 5 months ago
   may I know the answer for this? thank you
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  S M ZAINVI · 2 years ago
  Let there are eight nos ,
  234
  269
  311
  634
  711
  748
  987
  1001
  Now I want to multiply the maximum of close numbers( the nos which are very close to each other) by a no. for example:
  311 x A1,
  748 x A2,
  & 1001 x A3
  how should I proceed ?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  RAHUL YADAV · 2 years ago
  In Excel 2010
  In 1. Cell Value is 12*4
  In 2. Cell Value is 60
  We want multiply 1*2 Cell each other and answer is 2880, how it is possible, please help.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   deepthi · 9 months ago
   after entering values in cell 1 (12/4) u have to copy and paste special that value in another cell b1

   later u can multiply a2 with b1 and get ur result.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  bharathikannan · 3 years ago
  hi hellow please can you help ya excel multiply formula could help with me please.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  CODE · 3 years ago
  Thank you so much!
  it was really helpful :)