Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të gjeni vlerat dublikuara në dy kolona në Excel?

Kur përdorim një fletë pune, nganjëherë duhet të krahasojmë dy kolona dhe të gjejmë të njëjtat vlera. Për shembull, unë kam dy kolona të gjata të emrave të studentëve, dhe tani, dua t'i krahasoj ato dhe të gjej të njëjtat emra. Nëse i krahasoj ato qeliza me qeliza, do të jetë e lodhshme dhe do të harxhojë shumë kohë. A ka ndonjë mënyrë të shpejtë për të përfunduar këtë detyrë?

Gjeni vlerat e dyfishta në dy kolona me Formula

Gjeni vlerat e kopjuara në dy kolona me kodin VBA

Shpejt gjeni vlerat dublikuar në dy kolona me Kutools për Excelide e mire3

Shpejt gjeni vlerat e dublikuara në një kolonë me Kutools për Excelide e mire3


Lehtë kombinoni kolona ose rreshta pa humbur të dhëna në Excel

me Kutools për Excel's Combine Columns and Rows mund të kombinoni shumë shpejt qelizat multyple bazuar në rresht / kolonë dhe të ndahen me presje ose hapësirë, ose të kombinoni një sërë qelizash në një qelizë të vetme me ndarës të veçantë.
Për shembull, këtu bëj operacione: (1.) Zgjidh Zgjidh Kombino shtyllat sipas Për të kombinuar qelizat e zgjedhura sipas opsioneve të mëposhtme; (2.) Specifikoni një ndarës për të dhënat e kombinuara, këtu unë zgjedh Hapësirë; (3.)) Specifikoni qelizën që dëshironi të vendosni rezultatin tuaj të kombinuar; (4.) Specifikoni se si dëshironi të merreni me qelizat e kombinuara. Kliko për gjykim të plotë me tipare falas në ditët e 60!
doc kombinojnë qelizat 1
Kutools për Excel: me më shumë se 300 shtesat praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Gjeni vlerat e dyfishta në dy kolona me Formula


Shikoni screenshotin e mëposhtëm, kam kolonën A (A2: A15) dhe kolonën C (C2: C13) që përmbajnë disa emra të dublikuara.

doc gjeni kopje 1

Duke përdorur një formulë, mund të krahasojmë dy kolona dhe të shfaqim vlerat e dublikuara. Bëni me hapat e mëposhtëm:

1. Në qelizën B2, futni këtë formulë: = IF (ISERROR (përputhje (A2, $ C $ 2: $ C $ 13,0)) ",", A2).

doc gjeni kopje 2

Shënim: Në formulën e mësipërme: A2 është kolona që doni të krahasoni. $ C $ 2: $ C $ 13 është varg me të cilin doni të krahasoheni. Ju mund të ndryshoni variablat për atë që jeni duke përdorur.

2. Shtypni Shkruani Celës. Zgjidhni qelizën B2, dhe pastaj tërhiqni trajtimin e mbushjes mbi qelizën B15. Dhe të gjithë emrat e kopjimit do të shfaqen në kolonën B. Shih screenshot:

doc gjeni kopje 3


Gjeni vlerat e kopjuara në dy kolona me kodin VBA

Kodi VBA i mëposhtëm gjithashtu mund t'ju ndihmojë të zbuloni vlerat e kopjimit midis dy kolonave.

1. Click Zhvillues > Visual Basic, një i ri Microsoft Visual Basic për aplikacionet dritare do të shfaqet, kliko Fut > Modulet, dhe futni kodin e mëposhtëm në Module:

Kodi VBA: gjeni kopjet nga dy kolona

Sub Compare()
Dim Range1 As Range, Range2 As Range, Rng1 As Range, Rng2 As Range, outRng As Range
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set Range1 = Application.Selection
Set Range1 = Application.InputBox("Range1 :", xTitleId, Range1.Address, Type:=8)
Set Range2 = Application.InputBox("Range2:", xTitleId, Type:=8)
Application.ScreenUpdating = False
For Each Rng1 In Range1
  xValue = Rng1.Value
  For Each Rng2 In Range2
    If xValue = Rng2.Value Then
      If outRng Is Nothing Then
        Set outRng = Rng1
      Else
        Set outRng = Application.Union(outRng, Rng1)
      End If
    End If
  Next
Next
outRng.Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

2. Click doc-shumohen-llogaritjes-3 butonin për të ekzekutuar kodin, në kutinë e hapjes zgjidhni Gama 1 që dëshironi të krahasoni.

doc gjeni kopje 4

3. Click OK dhe vazhdoni të zgjidhni Gama 2 me të cilën do të krahasoheni.

doc gjeni kopje 5

4. Pastaj kliko OK, dhe vlerat dublikuara si në kolonën A ashtu edhe në kolonën C janë përzgjedhur në kolonën A.

doc gjeni kopje 6

shënim: Nëse doni të zgjidhni kopjimet nga kolona C, ju vetëm duhet të shkëmbeni të dy kolonat e zgjedhura.


Shpejt gjeni vlerat dublikuar në dy kolona me Kutools për Excel

Me ndihmën e Kutools për Excel, ju mund të gjeni vlerat kopjuar shpejt dhe të qetë.

Kutools për Excel, me më shumë se 300 funksione të volitshme, i bën punët tuaja më të lehtë.

Pas instalimit Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:(Shkarko falas Kutools për Excel Tani!)

Kliko Kutools > Select > Select Same & Different Cells.

doc gjeni kopje 10

1. në Select Same & Different Cells dialog, veproni si në vijim:

(1.) Kliko i pari doc-zëvendësojë-varg-emrat-7button për të zgjedhur kolonën e burimit që do të krahasohet, pastaj kliko tek e dyta doc-zëvendësojë-varg-emrat-7button për të zgjedhur kolonën me të cilën jeni duke u krahasuar me;

(2.) Zgjidhni Each row nën Based on seksioni;

(3.) Pastaj zgjidhni Vlerat e njejta nga ai Gjej seksioni;

(4.) Më në fund mund të zgjidhni një sfond ose ngjyrë të shkrimit për të nxjerrë në pah të njëjtat qeliza nën Processing of resuts seksion si ju nevojitet.

doc gjeni kopje 8

2. Pastaj kliko OK, dhe të njëjtat vlera si në kolonën A ashtu edhe në kolonën B janë përzgjedhur në kolonën A.

doc gjeni kopje 9

Me këtë shërbim, gjithashtu mund të gjeni vlerat e ndryshme midis dy kolonave.


Shënimet:

 • My data has headers: Nëse të dhënat që ju krahasohen kanë kokë, mund ta kontrolloni këtë opsion dhe headers nuk do të krahasohen.
 • Select entire rows: Me këtë opsion, të gjithë rreshtat që përmbajnë të njëjtat vlera do të përzgjidhen.
 • Case Sensitive: Duke kontrolluar këtë opsion, ju do të krahasoni kolonat me rastet e ndjeshme.
 • Dy vargjet krahasuese duhet të përmbajnë numrin e njëjtë të kolonave.
 • Nëse dëshironi të zgjidhni kopjimet nga kolona C, ju vetëm duhet të ndërroni dy kolonat e zgjedhura.

Demo: Shpejt gjeni dhe theksoni vlerat e dublikuara në dy kolona

Kutools për Excel: Funksionet 300 + që duhet të keni në Excel, Gjyqi falas 60 nga këtu.

Shpejt gjeni vlerat e dublikuara në një kolonë me Kutools për Excel

Pas instalimit Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:(Shkarko falas Kutools për Excel Tani!)

Ndonjëherë, ju mund të dëshironi të gjeni vlerat kopjuar në një kolonë, Kutools për Excel gjithashtu mund t'ju ndihmojë të shpejt të trajtuar atë.

1. Zgjidh kolonën që dëshironi të gjeni vlerat dublikuara, kliko Kutools > Select > Select Duplicate & Unique Cells.
doc gjeni kopje 11

2. Në Select Duplicate & Unique Cells dialog, kontrolloni Duplicates or All duplicates opsionin si ju nevojitet, dhe në të njëjtën kohë, ju mund të vendosni për të nxjerrë në pah dublikatat me sfond ose ngjyrë font ose jo Processing of results seksion.
doc gjeni kopje 12

3. click Ok, një dialog hapet për t'ju kujtuar numrin e qelizave të përzgjedhura të kopjuara, kliko OK për të mbyllur atë, dhe dublikatat përzgjidhen dhe theksohen.
doc gjeni kopje 13


Faqet Neni:

Si të gjeni vlerat unike midis dy kolonave në excel?Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.