Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të kombinoni shpejt emrat e parë dhe të fundit në një qelizë në Excel?

Thotë se ke një listë të emrit me emrat e parë dhe emrat e më vete ndaras në dy kolona, ​​tani doni të krijoni një listë të plotë të emrave duke kombinuar dy kolonat. Ky artikull do t'ju tregojë disa truket e shpejtë për të kombinuar emrat e parë dhe të fundit në Excel.
Duke supozuar që ju të keni një regjistrues të emrit, ashtu si shfaqet ekrani i majtë, dhe ju duhet të merrni një listë të plotë të emrit,


shigjetë flluskë e djathtë blu Kombinoje emrat e parë dhe të fundit me funksione


Ka dy funksione që mund të kombinojnë emrat e parë dhe të fundit në një qelizë shpejt.

1. = Bashkoj (A2, "", B2)

Hapi 1: Në një qelizë të bardhë, të tillë si C2, futini formulat e = Bashkoj (A2, "", B2), shihni screenshot:

doc-kombinojnë-parë-fundit-name3

Hapi 2: Shtypni Shkruani kyçni dhe klikoni Cell C2, pastaj tërhiqni trajtimin e mbushur për të kopjuar formulat në të gjithë gamën që dëshironi të plotësoni. Pastaj do të merrni një kolonë të vetme me emrin e plotë me kombinimin e kolonës së emrit dhe kolonës së emrit të fundit.

doc-kombinojnë-parë-fundit-name4

2. = A2 & "" & B2

Ju mund të përdorni formulat e = A2 & "" & B2 me të njëjtat hapa si më sipër për të marrë një listë të plotë të emrit duke kombinuar kolonën e emrit dhe kolonën e emrit të fundit.


shigjetë flluskë e djathtë blu Kombinoje emrat e parë dhe të fundit me Kutools për Excel

Me Kutools për Excel's Kombinoj mjet, mund të kombinosh shpejt përmbajtjen nga kolonat e shumta (ose rreshtat) në një kolonë (ose rresht) pa humbur të dhënat origjinale.

Kutools për Excel, me më shumë se 300 funksione të volitshme, i bën punët tuaja më të lehtë.

Pas instalimit Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:(Shkarko falas Kutools për Excel Tani!)

Hapi 1: Zgjidhni gamën me të cilën do të punoni.

Hapi 2: Kliko Kutools > Kombinoj, shihni screenshot:

doc-kombinojnë-parë-fundit-name5

Hap 3: Në Kombino Columns & Rows kutinë e dialogut, specifikoni cilësimet si në vijim:

  • Kontrollo Bazuar në rresht opsion në Merge qelizat e zgjedhura seksioni;
  • Kontrollo Hapësirë opsion në Specifikoni një ndarës seksioni;
  • specifikojë Opcionet e rezultatit të kombinuar që ju nevojitet, ju mund të mbani përmbajtjen, fshini përmbajtjen ose bashkoni përmbajtjen e qelizave të kombinuara.

doc-kombinojnë-parë-fundit-name6

Hapi 4: Pastaj kliko OK or Aplikoni, do të merrni listën e emrit të plotë në kolonën origjinale të emrit të parë, siç tregohet në vijim:

doc-kombinojnë-parë-fundit-name7

shigjetë flluskë e djathtë blu Kombinoje emrin dhe mbiemrin në një qelizëKutools për Excel: Funksionet 300 + që duhet të keni në Excel, Gjyqi falas 60 nga këtu

shigjetë flluskë e djathtë blu Emri dhe mbiemri i ndarë në dy qeliza me Kutools për Excel

Por në disa raste, kur ju keni një kolonë të vetme me emrin dhe mbiemrin në secilën qelizë, ndoshta tani doni t'i ndani ato në dy qeliza, njëri përfshin emrin e parë dhe një tjetër përfshin emrin e fundit si më poshtë:

doc ndan emrat 1

Në këtë rast, mund ta përdorni Kutools për Excel'S Emrat e ndarjes shërbimeve për të ndarë emrat e shpejtë në qeliza.

Pas instalimit Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:(Shkarko falas Kutools për Excel Tani!)

1. Zgjidh kolonën e emrave, dhe kliko Kutools > Tekst > Emrat e ndarjes. Shih screenshot:

doc dukools 2

2. Në dialogun e popping, kontrolloni opsionet si keni nevojë, nëse ka disa emra të mesëm në listën tuaj, ju mund të kontrolloni Emri i dytë gjithashtu. Shih screenshot:

doc ndan emrat 3

3. click Ok dhe zgjidhni një qelizë të vetme për të vënë rezultatin.

doc ndan emrat 4

4. click OK. Tani emrat e përzgjedhur janë ndarë në dy kolona dhe një kolonë me emër të parë dhe një tjetër me emër mbi vete.

doc ndan emrat 5

shigjetë flluskë e djathtë blu Split emrin e plotë në emrin e parë emrin dhe mbiemrin


Easily Combine / Consolidate të dhënave bazuar në të njëjtën vlerë në Excel

Duke supozuar se po punoni me një fletë pune e cila përmban të dhëna të shumëfishta kopjimi, dhe tani ju duhet të kombinoni / bashkoni rreshtat bazuar në të njëjtën vlerë dhe të bëni disa llogaritje, të tilla si shuma, mesatarja, numërimi i rreshtave të dublikuara. Me këtë Rreshta të kombinuara të avancuara of Kutools për Excel, mund të kombinoni me shpejtësi të njëjtat vlera / të dhëna të njëjta ose të kopjoni rreshtat në qeliza të përshtatshme. Kliko për gjykim të plotë me tipare falas në ditët e 60!
doc të avancuara kombinojnë rreshta
Kutools për Excel: me më shumë se 300 shtesat praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Artikujt Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.