Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të futni shpejt rreshta bosh / bosh në Excel?

Shumica prej nesh mund të përballen me problemin në Excel që ne kemi nevojë për të futur një rresht bosh midis secilës rresht ekzistues dhe të gjithë ne e dimë se si të futim një rresht bosh me dorë. Por futja e qindra rreshtave bosh do të jetë një detyrë e lodhshme nëse futeni çdo rresht individualisht. Këtu janë disa truke të shpejtë për t'ju ndihmuar të zgjidhni këtë problem.

Futni rreshta bosh me Funksionin e Renditjes

Vendos rreshta alternative bosh me kodin VBA

Shpejt futni numra specifik të rreshtave bosh me Kutools për Excel


Shpejt futni numra specifik të rreshtave bosh në një distancë në Excel:

La Vendosja e rreshtave të bardhë dhe kolonave dobia e Kutools për Excel mund t'ju ndihmojë të futni shpejt një numër të caktuar të rreshtave ose kolonave bosh në një distancë në Excel. Shikoni veprimet e lidhura si më poshtë:

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Futni rreshta bosh me Funksionin e Renditjes

Kjo metodë është më e lehtë, por rrethrrotullim për të futur rreshta bosh midis rreshtave dalëse. Ju mund të bëni si më poshtë:

1. Keni nevojë për një kolonë bosh pranë të dhënave tuaja. Për shembull, unë kam një fletë pune të përbërë nga A1: E9, ju mund të përdorni kolonën F.

2. Në qelizë F1 futni numrin 1, dhe futni 2 në qelizën F2.

3. Përzgjidhni numrin 1 dhe numrin 2, dhe dy herë klikoni dorezën e mbushjes, Excel do të mbushë automatikisht qelizat në kolonën F.

4. Pastaj kopjoni këtë kolonë të re F (F1: F9), zgjidhni qelizën F10 dhe ngjitni numrin e mbushjes automatike nga F1: F9. Shih screenshot:

5. Dhe pastaj kliko Data > LlojDhe a Paralajmërimi i Rendit kutia e dialogut do të dalë jashtë, zgjidhni Zgjero përzgjedhjen opsion dhe kliko Lloj... Shih screenshot:

6. Dhe a Lloj do të shfaqet kuti dialogu, zgjidhni numrin 1 nga Ndaj sipas dropdown list dhe pastaj klikoni OK button. Shih screenshot:

Pastaj rreshtat e rinj boshë janë futur në rreshtat dalëse. Shih screenshot:

shënim: Nëse dëshironi të futni dy ose tre rreshta bosh mes secilës rresht, mund të kopjoni kolonën e re të mbushjes automatike dy ose tre herë për të shtuar rreshtat e rinj.


Vendos rreshta alternative bosh me kodin VBA

Nëse mënyra e mësipërme është pak komplekse, mund të përdorni kodin e mëposhtëm VBA për ta zgjidhur atë.

1. Shtypni tastet Alt + F11 për të hapur Microsoft Visual Basic për aplikacione dritare, pastaj kliko Fut > Modulet dhe fut kodin e mëposhtëm në Modulet:

Kodi VBA: Vendosni rreshta bosh në Excel

Sub InsertBlackRows()
'Updateby20131127
Dim Rng As Range
Dim WorkRng As Range
Dim FirstRow As Integer, xRows As Integer, xCols As Integer
On Error Resume Next
xTitleId = "KutoolsforExcel"
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
FirstRow = WorkRng.Row
xRows = WorkRng.Rows.Count
xCols = WorkRng.Columns.Count
Application.ScreenUpdating = False
WorkRng.Cells(xRows, 1).Resize(1, xCols).Select
Do Until Selection.Row = FirstRow
  Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
  Selection.Offset(-1, 0).Select
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

2. Pastaj kliko doc-shumohen-llogaritjes-3 ose shtypni butonin F5 për të drejtuar kodin. Në hapjen e kutisë Kutoos për Excel, ju lutemi zgjidhni gamën që do të futni rreshtat bosh dhe pastaj klikoni butonin OK. Shih screenshot:

Pastaj një rresht i ri bosh është futur midis çdo dy rreshtave. Shih screenshot:


Shpejt futni numra specifik të rreshtave bosh me Kutools për Excel

Dy metodat e mësipërme i referohen vetëm futjes së rreshtave bosh ndërmjet çdo rreshti, për futjen e rreshtit bosh ose rreshtave të shumta pas çdo rreshti të nëntë, si duhet të bëni? Këtu unë rekomandoj Vendos rreshta dhe kolona të zbrazëta dobia e Kutools për Excel. Kjo uility mund të ndihmojë për të futur shpejt numrin specifik të rreshtave bosh pas çdo rreshti të nëntë në një gamë të caktuar. Ju lutem bëni si më poshtë.

Kutools për Excel: me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 30. Get it tani

1. Zgjidhni diapazonin që dëshironi të futni rreshtat bosh, dhe klikoni Kutools > Fut > Vendos rreshta dhe kolona të zbrazëta. Shih screenshot:

2. Në Vendos rreshta dhe kolona të zbrazëta kutinë e dialogut, zgjidhni Rreshtat e zbrazët në llojin e futjes përcaktoni numrat e rreshtave të intervalit që do të futni rreshtat bosh bazuar në numrin e rreshtave që dëshironi të futni dhe pastaj klikoni në OK button. Shih screenshot:

Pastaj mund të shihni disa rreshta të bardha që janë futur pas çdo dy rreshtave. Shih screenshots:

shënim: numri në Intervali i dhe Rreshtat mund të rregullohen për të përmbushur nevojat tuaja. Për shembull, mund të futni tre, katër, pesë ... rreshta bosh pas çdo rreshti një, dy, tre ....

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Tab Zyra - Shfletimi, modifikimi dhe menaxhimi i librave të punës në Excel:

Office Tab sjell ndërfaqen me tabela siç shihet në shfletues të internetit si Google Chrome, versionet e reja të Internet Explorer dhe Firefox në Microsoft Excel. Do të jetë një mjet i kursyer kohë dhe i pazëvendësueshëm në punën tuaj. Shikoni demo më poshtë:

Kliko për gjykim falas të Office Tab!

Tab Zyra për Excel


Shpejt futni numra specifik të rreshtave bosh me Kutools për Excel


ArtikujtMjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Francis · 7 months ago
  Thanks so much for this. Cheers.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Peter · 9 months ago
  So I'm running into a situation where a have a couple hundred rows of information. Id like to create a space between specific data. example. I have six rows with "CH-01" in it and then two rows with CH-02- and then three rows of CH-03. What I want to happen is create a blank row between the change of numbers. However I don't have the time or energy to do this for each individual change. Please if anyone has a solution for this problem i'd be so happy!
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Ken · 4 months ago
   I have the same problem too, have you figured out how to solve this?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  shaifali · 11 months ago
  wonderful! it worked
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  ahmad · 1 years ago
  thankssssss a lot you are an awesome people.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Willi · 1 years ago
  Thaaannkksss its work like magic