Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të kontrolloni adresat e marrësit përpara se të dërgoni përmes Outlook?

Në disa raste, mund të humbasësh duke shtuar disa marrës të rëndësishëm në fushat To, CC ose BCC gjatë dërgimit të E-mailave përmes Outlook. Këtu mund të prezantoj një metodë për të kontrolluar nëse adresat e veçanta të email-it janë shtuar para se të dërgohen përmes Outlook.

Kontrolloni adresat para dërgimit me kodin VBA

Përgjigja për të gjithë përjashtoj veten në perspektivë

Kur e përdorim Përgjigjen në të gjithë funksionin në Outlook, ne mund të shtojmë edhe llogaritë tona në To fushë, nëse emailet që merrni ju përmbajnë edhe dy llogaritë tuaja. Në këtë rast, mund të dëshironi të hiqni llogaritë tuaja nga fushat To dhe CC. Ktools për Outlook's Emri im është mund të të bëjë një nder për zgjidhjen e kësaj pune shpejt. Duhet vetëm një klik, të gjitha llogaritë e myselft në Outlook do të hiqen nga fushat e To dhe CC. Klikoni për 45 ditë provë falas!
përgjigja doc përjashton llogarinë
doc arrow dowm

përgjigja doc përjashton llogarinë 2
Kutools për Outlook: me dhjetra shtojca të dobishme të Outlook-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 45.

Kontrolloni adresat para dërgimit me kodin VBA

Këtu kam dy kode që mund t'ju ndihmojnë në zgjidhjen e kësaj pune, mund të zgjidhni cilindo që keni nevojë.

1. shtyp Alt + F11 keys për të mundësuar Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Klikoni dy herë ThisOutlookSession nga Project1 panel për të hapur editorin e kodit, kopjoni dhe ngjisni kodin poshtë tek redaktori.

VBA: kontrolloni adresën e marrësit në To fushë përpara se të dërgoni

Private Sub Application_ItemSend (Item ByVal si objekt, anullo si Boolean) UpdatebyExtendoffice20180523 Dim xAddressArr () Si variant Dim xAddress si Dim String Dimension xRecipient si marrës Dim xPrompt As String Dim xYesNo Si Integer Dim xDictionary Si Scripting.Dictionary Në Gabim Resume Next Set xDictionary = New Scripting.Dictionary xAddressArr = Array ("example1@126.com", "example2@126.com", "example3@126.com") Për i = LBound (xAddressArr) Për UBound (xAddressArr) xDictionary.Add xAddressArr (i ), True Next i Për çdo xRecipient Në Item.Recipients Nëse xRecipient.Type = olTo Pastaj Nëse xDictionary.Exists (xRecipient.Address) Pastaj xDictionary.Remove xRecipient.Address End Nëse Next Nëse xDictionary.Count = 0 Pastaj GoTo L1 Për i = 0 Për xDictionary.Count - 1 Nëse xAddress = "" Pastaj xAddress = xDictionary.Keys (i) Else xAddress = xAddress + ";" & xDictionary.Keys (i) Fund Nëse Next i xPrompt = "Ju nuk e dërgoni këtë tek: "& xAddress &" A jeni i sigurt që dëshironi të dërgoni Mail? " xYesNo = MsgBox (xPrompt, vbQuestion + vbYesNo, "Kutools për Outlook") Nëse xYesNo = vbNo Pastaj Anulo = Vërtetë L1: Set xRecipient = Asgjë Set xDictionary = Asgjë End Sub

doc kontrolloni adresën e marrësit përpara se të dërgoni 1

Në kodin mund të ndryshoni ("example1@126.com", "example2@126.com", "example3@126.com") për marrësit e vërtetë që ju nevojiten.

3. Pastaj edhe në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni Tools > Referencat. Kontrollo Runtime Microsoft Scripting checkbox në Referencat-Project1 dialog.

doc kontrolloni adresën e marrësit përpara se të dërgoni 2 doc arrow right doc kontrolloni adresën e marrësit përpara se të dërgoni 3

4. click OK dhe ruani kodin.

Tani Nëse marrësit e specifikuar nuk shfaqen në fushën e Tokës gjatë dërgimit të postës elektronike, do të dalë një dialog për t'ju kujtuar nëse do të dërgoni emailin.
doc kontrolloni adresën e marrësit përpara se të dërgoni 4

Me kodin e mësipërm, vetëm kontrolloni adresat e emailit në fushë, nëse doni të kontrolloni , CC dhe BCC fushat, ju mund të përdorni kodin më poshtë.

VBA: kontrolloni adresën e marrësit në fushat To / CC / BCC përpara se të dërgoni

Private Sub Application_ItemSend (Item ByVal si objekt, Anulo si Boolean) 'UpdatebyExtendoffice20180523 Dim xRecipients Si Outlook.Recipients Dim xRecipient Si Outlook.Recipient Dim xPos si Integer Dim xYesNo Si Integer Dim xPrompt Si String Dim xAddress si String Në Gabim Resume Next Nëse Item. Klasa <> olMail Pastaj dal Sub Set xRecipients = Item.Recipients xAddress = "example1@gmail.com" Për çdo xRecipient Në xRecipients xPos = InStr (LCase (xRecipient.Address), xAddress) Nëse xPos = 0 Pastaj xPrompt = "Po dërgon kjo për "& xAddress &". A jeni i sigurt se dëshironi ta dërgoni? " xYesNo = MsgBox (xPrompt, vbYesNo + vbQuestion + 4096, "Kutools për Outlook") Nëse xYesNo = vbNo Pastaj Anulloje = Vërtetë End Nëse Mënyrë xRecipient End Sub

Me këtë kod, nuk keni nevojë të kontrolloni Runtime Microsoft Scripting kutinë e kontrollit, vetëm të ruani direkt kodin që të hyjë në fuqi.Kutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.