Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt llogarisni vlerat e qelizave bazuar në fontin, sfondin ose ngjyrën e kushtëzuar në Excel

Ka shumë formula për të kryer llogaritjen e të dhënave në Excel. Por nëse doni të numëroni ose përmblidhni qelizat me ngjyrën e tyre ose ngjyrën e sfondit ose ngjyrën e sfondit dhe bëni llogaritjet e tjera me një sërë qelizash të bazuara në një sfond të caktuar, font, ngjyrë të formatimit të kushtëzuar, nuk ekziston një formulë e tillë për të bërë kështu që në Excel. por Kutools për Excel's Numëroni sipas Ngjyrës programi mund të përdorë shpejt llogaritjet në qeliza bazuar në ngjyrën e qelizës dhe të gjenerojë një raport në një libër të ri pune.

Aplikoni llogaritjen në qeliza bazuar në ngjyrën e qelizës dhe gjeneroni një raport në librin e ri të punës

Aplikoni llogaritjet e numrit / shumës në qeliza bazuar në ngjyrën e shkronjave në Excel


Kliko Kutools Më shumë >> Numëroni sipas Ngjyrës. Shih screenshots:

qelizat e numërimit të shtënë me ngjyrë 1

Aplikoni llogaritjen në qeliza bazuar në ngjyrën e qelizës dhe gjeneroni një raport në librin e ri të punës

Duke supozuar që të keni një fletë pune që përmban një sërë qelizash siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm dhe doni të aplikoni llogaritjet (numërimin, shumën, etj.) Në varg bazuar në sfondin e tyre ose ngjyrën e mbrojtjes nga drita. Ju mund ta bëni si më poshtë.

1. Ju lutemi zgjidhni gamën që dëshironi të aplikoni llogaritjet në bazë të ngjyrës së tyre të sfondit / sfondit dhe aplikoni Numëroni sipas Ngjyrës shërbimeve (Kliko Kutools Më shumë > Numëroni sipas Ngjyrës).

2. Në hapje Numëroni sipas Ngjyrës dialogu,

(1) Klikoni Metoda e ngjyrave dhe të specifikoni një nga opsionet nga lista zbritëse;

(2) Klikoni Lloji i numërimit dhe specifikoni Sfond nga lista zbritëse.

A: Numëroj: do të llogarisë sa qeliza me ngjyrë qelizore specifike në rang.

B: Shumë: do të shtojë të gjithë numrin në qeliza me ngjyrë qelizore specifike në varg.

C: mesatare: do të kthejë mesataren e qelizave me ngjyra specifike qelizore në rang.

D: Max: shfaqja e vlerës maksimale të qelizave me ngjyrë qelizash specifike në varg.

E: Min: shfaqja e vlerës Min të qelizave me ngjyrë specifike qelizore në varg.

Këshillë:

Ekzistojnë tre opsione në listën zbritëse të Metoda e ngjyrave: Formatimi standard, Formulimi i kushtëzuar dhe formatimi standard dhe i kushtëzuar.

Nëse keni nevojë për të llogaritur qelizat nga ngjyra mbushur / sfond të cilat janë formatuar me Ballina > Plotësoni ngjyrën, ju lutem zgjidhni Formatimi standard; nëse keni nevojë për të llogaritur qelizat me ngjyrën e mbushjes / sfondit të cilat janë formatuar nga Formati i kushtëzuar, ju lutemi zgjidhni Formulimi i kushtëzuar; nëse llogaritet të gjitha qelizat sipas ngjyrës së mbushur / sfond, ju lutemi zgjidhni Formatimi standard dhe i kushtëzuar.

3. Nëse dëshironi të gjeneroni raportin në një libër të ri të punës, klikoni Gjeni raportin button. Dhe do ta shihni raportin në librin e ri të punës si më poshtë:


Aplikoni llogaritjet e numrit / shumës në qeliza bazuar në ngjyrën e shkronjave në Excel

Për shembull, ju keni një sërë qelizash të formatuara me ngjyra të ndryshme të shkronjave, siç tregohet në ekranin e ekranit dhe dëshironi të llogarisni qelizat (numërimin, shumën, mesataren ose të tjerët) sipas ngjyrave të tyre të shkronjave. Numëroni sipas Ngjyrës si vijon:

1. Zgjidhni diapazonin ku do të llogarisni qelizat sipas ngjyrave të shkronjave dhe aplikoni Numëroni sipas Ngjyrës shërbimeve (Kliko Kutools Më shumë > Numëroni sipas Ngjyrës).

2. Në hapje Numëroni sipas Ngjyrës kuti dialogu:

(1) Klikoni Metoda e ngjyrave dhe specifikoni një nga opsionet nga lista e zbritjes sipas nevojave tuaja, të tilla si Formatimi standard dhe i kushtëzuar;

(2) Klikoni Lloji i numërimit kuti, dhe specifikoni Font nga lista zbritëse.

3. Nëse dëshironi të gjeneroni raportin në një libër të ri të punës, klikoni butonin Gjeni raportin button. Pastaj do ta shihni raportin në një libër të ri të punës pasi që u shfaq fotografia e mëposhtme:


Shënime:

1. Ky shërbim do të aplikojë llogaritjet në qelinë që përmbajnë vlerën numerike bazuar në ngjyrën e tyre të qelizës, përveç Numëroj llogaritje.

2. Ngjyra e formatimit të kushtëzuar mund të zbatohet në Excel 2010 dhe në versionin e mëvonshëm. Në Excel 2007, ju mund të aplikoni vetëm fontin dhe ngjyrën e sfondit me formatimin standard, shihni screenshot:


Demo: Shpejt llogarisni vlerat e qelizave bazuar në fontin, sfondin ose ngjyrën e kushtëzuar në Excel

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Sankar · 4 years ago
  Dear sir/madam
  Thanks for your above. kindly suggest how to get avg, max, min values.
  Thanks & Regards
  Sankar
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  JanToo · 4 years ago
  Same problem here as Dean.
  Tested in new workbook (Excel 2010) and is not working properly.
  Please fix in next update.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Dean · 4 years ago
  The count by color is not working for my data table. It is working for a two row & tow column only. It is not calculating the entire data table results
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Admin_jay · 4 years ago
   [quote name="Dean"]The count by color is not working for my data table. It is working for a two row & tow column only. It is not calculating the entire data table results[/quote]
   We will enhance this feature in upcoming versions.

   It cannot calculate the conditional formatting colors right now.

   It cannot process the table data right now.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  iustin · 4 years ago
  count by color is not working. It sais "calculating"and then nothing hapens - the report is not displayed.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Jan van IJsseldijk · 4 years ago
   [quote name="iustin"]count by color is not working. It sais "calculating"and then nothing hapens - the report is not displayed.[/quote]
   In one worksheet I have a range with A2:A15 with only numbers and colors. An empty result is shown. On another range I get a result. I have a pretty big sheet with the same things and I want to use Kutools, but now very hesitating on buying it.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   adminjay · 4 years ago
   Hello, please try to contact me jaychivo@extendoffice.com.

   Please try to apply the same operations to another workbook.