Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt eksportoni ose ruani një sferë si CSV, HTML, PDF ose Libri i punës në Excel

Normalisht, Excel nuk ju mbështet me një mundësi për të eksportuar shpejt ose për të ruajtur një sferë si skedar CSV ose Excel. Nëse dëshironi të ruani një sferë të dhënash si një CSV ose një libër pune në Excel, mund të keni nevojë të përdorni një makro VBA për ta bërë këtë ose për të kopjuar vargun në clipboard dhe ngjitur në një libër të ri pune dhe pastaj ta ruani librin e punës si CSV ose manual. Kutools për Excel shton Excel me Gama e eksportit në skedar utility për përdoruesit e Excel që duan të shpejtojnë procesin e operacioneve të mëposhtme:

Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si një libër të ri pune

Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si skedar PDF

Eksporto ose ruaj një sferë të dhënash si dosje CSV të ndara me presje

Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si skedar teksti

Eksporto ose ruaj një sferë si skedar html


Kliko Kutools Më shumë >> Import / Eksport >> Gama e eksportit në skedar. Shih screenshots:

shtënë eksportojnë varg në një skedar 1 shigjetë-big

Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si një libër të ri pune

Me këtë Gama e eksportit në skedar utility, shpejt mund të eksportoni ose të ruani një sferë të zgjedhur si një libër të ri pune.

1. Përzgjidhni sferën që dëshironi të eksportoni dhe aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë > Importi / Eksporti > Gama e eksportit në skedar.

2. Në Gama e eksportit në skedar kutinë e dialogut, ju lutemi kontrolloni Libri Excel i punës sipas format file, dhe ju lutemi specifikoni opsione të tjera:

A: Formulat e konvertimit në vlera: Do të shfaqë rezultatet e llogaritura të secilës formulë në rangun e zgjedhur në vend të formulës në skedarin përfundimtar.
Ruaj lartësinë e rreshtit / width width: Ajo do të ruajë lartësinë e rreshtit / width width në skedarin përfundimtar.

Ruaje formatimin: Do të ruajë formatimin e diapazonit në skedarin përfundimtar.

B : Hapni skedarin pas eksportit: Do të hapë automatikisht dosjen përfundimtare pas eksportimit të vargut.

C:Ruaj direktorin: Përzgjidhni një vendndodhje të dosjes për të vendosur skedarin përfundimtar.

3. Pastaj kliko Ok. Gama e zgjedhur është eksportuar në një libër pune. Shih screenshot:


Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si skedar PDF

Ju mund të bëni si më poshtë për të ruajtur një varg të zgjedhur si skedar PDF.

1. Përzgjidhni diapazonin që dëshironi të ruani si skedar PDF dhe pastaj aplikoni këtë softuer me klikim Kutools Më shumë > Importi / Eksporti > Gama e eksportit në skedar.

2. Në Gama e eksportit në skedar kutinë e dialogut, zgjidhni PDF opsion në format file dhe më pas specifikoni opsione të tjera si më poshtë.

A: Ruaje formatimin / lartësitë e rreshtave / width width:: Do të mbajë të gjitha formatimet, lartësitë e rreshtit dhe gjerësia e shtyllave të diapazonit të përzgjedhur në skedarin përfundimtar të eksportuar PDF.

B:Ruaj dosjen: zgjidhni një dosje për të ruajtur skedarin PDF të eksportuar.

C : Hapni skedarin pas eksportit: pasi të keni kontrolluar këtë opsion, skedari i eksportuar PDF do të hapet automatikisht pas përfundimit të eksportit.

3. Pastaj klikoni OK button për të filluar eksportimin.


Eksporto ose ruaj një sferë të dhënash si dosje CSV të ndara me presje

Nëse dëshironi të eksportoni ose të ruani një varg datash si dosje CSV të ndara me presje në Excel, shpejt mund të kryeni atë si më poshtë:

1. Ju lutemi zgjidhni gamën dhe pastaj aplikoni këtë softuer duke klikuar Kutools Më shumë >> Import / Eksport >> Gama e eksportit në skedar.

2. Shko tek Gama e eksportit në skedar kutinë e dialogut, Ju lutemi kontrolloni CSV (kufizuar me prerje) sipas format file, dhe ju lutemi specifikoni opsione të tjera:

A: Ruaj vlerën aktuale: Do të shfaq vlerat aktuale në skedarin përfundimtar.

Ruani vlerat siç tregohet në ekran: Do të shfaq vlerat në dosjen përfundimtare si e njëjta që i lexoni në ekranin e kompjuterit.

B : Hapni skedarin pas eksportit: Do të hapë automatikisht dosjen përfundimtare pas eksportimit të vargut.

C: Ruaj direktorin: Përzgjidhni një vendndodhje të dosjes për të vendosur skedarin përfundimtar.

3. Pastaj kliko OK button për të filluar eksportimin.


Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si skedar teksti

Nëse doni të eksportoni ose ruani një sferë të dhënash si skedar teksti në Excel, mund ta bëni atë si më poshtë:

1. Ju lutemi zgjidhni një varg, dhe pastaj aplikoni këtë klikim duke klikuar Kutools Më shumë > Importi / Eksporti > Gama e eksportit në skedar.

2. Shko tek Gama e eksportit në skedar kutinë e dialogut, Ju lutemi kontrolloni Tekst Unicode sipas format file, dhe ju lutemi specifikoni opsione të tjera:

A: Ruaj vlerën aktuale: Do të shfaq vlerat aktuale në skedarin përfundimtar.

Ruani vlerat siç tregohet në ekran: Vlerat të cilat kanë saktësi të formatuar do të shfaqen të gjitha vendet me decimal.

B : Hapni skedarin pas eksportit: Do të hapë automatikisht dosjen përfundimtare pas eksportimit të vargut.

C: Ruaj direktorin: Përzgjidhni një vendndodhje të dosjes për të vendosur skedarin përfundimtar.

3. Pastaj kliko OK. Ju do të shihni skedarin e tekstit përfundimtar siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm:


Eksporto ose ruaj një sërë të dhënash si skedar html

Nëse dëshironi të eksportoni ose të ruani një sferë të të dhënave si skedar html në Excel, ju lutem aplikoni hapa:

1. Ju lutemi zgjidhni një varg, dhe pastaj aplikoni këtë shërbim duke klikuar Kutools Më shumë > Importi / Eksporti > Gama e eksportit në skedar.

2. Shko tek Gama e eksportit në skedar kutinë e dialogut, ju lutemi kontrolloni Simple HTML or HTML kompleks sipas format file, dhe ju lutemi specifikoni opsione të tjera:

A : Simple HTML: Dosja eksportohet me linja gridash dhe opsionet e mëposhtme mund të rezervohen në skedarin e eksportuar: ngjyra e sfondit, emri i fontit, madhësia e shkronjave, ngjyra e shkronjave, gërma e theksuar kurrizore, gjerësia e shtyllave dhe shtrirja horizontale.

HTML kompleks: Të gjitha formatet e vargut të përzgjedhur do të mbahen në skedarin përfundimtar.

B : Formatimi që mund të rezervohet në skedarin përfundimtar.

C : Hapni skedarin pas eksportit: Do të hapë dosjen automatikisht pas eksportimit të vargut.

D: Ruaj direktorin: Përzgjidhni një vendndodhje të dosjes për të vendosur skedarin përfundimtar.

3. Pastaj kliko OK. Ju do të shihni rezultatet siç tregohet në screenshotin e mëposhtëm:Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.