Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Shpejt gjeni dhe zëvendësoni të dhënat e ngjashme nga një listë e vlerave të qelizës në Excel

Në fletën e punës të Excel-it, futja e një liste me të njëjtin tekst manualisht mund të përmbajë disa gabime, nëse doni të gjeni tekstin e ngjashëm por të gabuar, në përgjithësi duhet t'i kontrolloni dhe t'i rregulloni ato një nga një. Por, me Kutools për Excel'S Fuzzy Lookup mund të kontrolloni shpejt për të dhënat e ngjashme të bazuara në dallimet e karaktereve dhe pastaj t'i korrigjoni ato në tekstin tuaj menjëherë.

Gjeni dhe zëvendësoni të dhënat e ngjashme nga një listë e vlerave të qelizave


Gjeni dhe zëvendësoni të dhënat e ngjashme nga një listë e vlerave të qelizave

Për të gjetur tekste të gabuara të gabuara dhe pastaj t'i korrigjoni ato me vlerën tuaj të duhur, ju lutemi bëni me hapat e mëposhtëm:

1. Aktivizoni fletën e punës që përmban vlerat e tekstit që dëshironi të korrigjoni dhe pastaj klikoni Kutools > Fuzzy Lookup për të mundësuar Fuzzy Lookup pane, shihni screenshot:

shtënë lookup fuzzy 1

2. në Fuzzy Lookup panel, konfiguroni konfigurimet e mëposhtme:

(1.) Kontrolloni i caktuar checkbox për të rregulluar diapazonin e zgjedhur dhe pastaj kliko shtënë lookup fuzzy 3 button për të zgjedhur listën e qelizave që dëshironi të gjeni dhe të zëvendësoni vlerat e tekstit; (shënim: Nëse kutia e zgjedhjes përpara i caktuar seksion është i pakontrolluar, i gjithë diapazoni do të zgjidhet automatikisht kur të klikoni ndonjë qelizë të rangut aktual. )

(2.) Shkruani numrin maksimal të karaktereve të ndryshme që dëshironi të kërkoni nga lista e qelizave në Numri maksimal i karaktereve të ndryshme fushë;

Pastaj shtypni një numër Gjatësia e vargut të qelizës është të paktën fushë për të përjashtuar vlerat e shkurtra për kërkimin.

shtënë lookup fuzzy 2

Shënimet:

(1.) Nëse vetëm doni të gjeni një vlerë të ngjashme bazuar në një tekst të veçantë, ju lutemi kontrolloni Gjeni sipas një teksti të caktuar opsion, dhe në Tekst fushë, futni tekstin që doni të kërkoni në bazë të.

shtënë lookup fuzzy 4

(2.) Nëse çdo qelizë përmban fjalë të shumëfishta, kërko dhe kontrollon çdo fjalë brenda qelizave, ju lutemi kontrolloni Qelizat e ndara sipas karaktereve të mëposhtme dhe pastaj shkruani delimituesin që ndan strings tuaj tekst direkt, do të jetë rreth me shenjat e kuotimit të dyfishtë automatikisht, shih screenshot:

shtënë lookup fuzzy 5

3. Pas mbarimit të cilësimeve, më pas klikoni Gjej button dhe të gjitha vlerat e përafërta përputhen grupohen me tekst të ngjashëm në kutinë e listës. Shih screenshot:

shtënë lookup fuzzy 6

4. Dhe pastaj, mund ta korrigjoni tekstin e gabuar në tekstin e dëshiruar.

(1.) Klikoni në nyjen rrënjë dhe fut tekstin e saktë në Vlera korrekte kuti teksti;

(2.) Pastaj kliko Mbush ose shtypni Shkruani kyç për të mbushur tekstin e futur në të gjithë artikullin e nyjes automatikisht.

shtënë lookup fuzzy 7

shënim:

Ju gjithashtu mund të zgjidhni vlerën që dëshironi të aplikoni për korrigjim dhe pastaj klikoni Mbush opsion në listën e Ekzekutimit, kjo vlerë do të caktohet për të gjitha artikujt e nyjes, shih screenshot:

shtënë lookup fuzzy 8

5. Pas zgjedhjes së vlerës së saktë për çdo të dhënë të grupit, klikoni Aplikoni butonin në fund të panelit. Dhe të gjitha vlerat e ngjashme janë ndryshuar në ato të dëshiruara si në vijim:

shtënë lookup fuzzy 8

Shënime:

freskoj butoni: Ky buton mund t'ju ndihmojë të rifreskoni të dhënat e përditësuara sapo në kutinë e listës së panelit pas aplikimit të vlerës së saktë;

Prish button: Me këtë opsion, shpejt mund të rikuperoni vlerën origjinale të të dhënave në fletën e punës pas aplikimit të të dhënave të freskëta.


Demo: Gjeni dhe zëvendësoni të dhënat e ngjashme nga një listë e vlerave të qelizave

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.