Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Easily sum / count / qelizat mesatare të dukshme, rreshtat ose kolonat vetëm në Excel

Në përgjithësi, funksionet SUM / COUNT / AVERAGE do të shumojnë / numërojnë / mesataren çdo qelizë në rangun e specifikuar. Por, nganjëherë mund të filtroni ose të fshehni rreshtat ose kolonat në rangun e specifikuar dhe duhet të përjashtoni ose të injoroni këto rreshta ose kolona të filtruara / të fshehura, ndërsa përmbledhja / numërimi / mesatarja e diapazonit. Si? Kutools për Excel SUMVISIBLE funksion, COUNTVISIBLE funksion, dhe AVERAGEVISIBLE funksion mund t'ju ndihmojë të trajtoni me qeliza të dukshme vetëm me lehtësi.

Shuma e qelizave, rreshtave ose kolonave të dukshme vetëm në Excel

Numëroni qelizat, rreshtat ose kolonat e dukshme vetëm në Excel

Qelitë mesatare të dukshme, rreshtat ose kolonat vetëm në Excel


Shuma e qelizave, rreshtave ose kolonave të dukshme vetëm në Excel

Për shembull, fshehni kolonat 2 (kolona B, D) dhe rreshta 4 (Row 3,4,7,10) në një tabelë si më poshtë. Ju mund të aplikoni SUMVISIBLE funksionon për të përmbledhur vetëm qelizat e dukshme, duke injoruar lehtë çdo qelizë të filtruar / të fshehur, rreshta dhe kolona.

1. Përzgjidhni një qelizë bosh që do të vendosni rezultatin përmbledhës dhe klikoni Kutools > Funksione > Statistikore dhe matematike > SUMVISIBLE. Shih screenshot:

shtënë 1 sumvisible

2. Në kutinë e dialogut Hapja e Argumenteve të Argumenteve, zgjidhni vargun që do të shumoni qelizat e dukshme vetëm në Referencat dhe klikoni butonin OK button.

Dhe tani vetëm qelizat e dukshme janë përmbledhur dhe rezultati i përmbledhjes kthehet në qelizën e përzgjedhur. Shih screenshot:

shënim: Formula = SUMVISIBLE (A1: F11) është krijuar dhe shfaqur në Barin e Formula, dhe ju mund ta përdorni direkt për të shumuar qelizat e dukshme vetëm në varg të specifikuar.


Numëroni qelizat, rreshtat ose kolonat e dukshme vetëm në Excel

Për numërimin e qelizave të dukshme vetëm duke injoruar çdo qelizë të filtruar / të fshehur, rreshtat dhe kolonat, ju lutemi bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni një qelizë bosh që do të vendosni rezultatin e numërimit dhe klikoni Kutools > Funksione > Statistikore dhe matematike > COUNTVISIBLE. Shih screenshot:

2. Në kutinë e dialogut Hapja e Argumenteve të Argumenteve, ju lutemi specifikoni vargun që do t'i numëroni qelizat e dukshme vetëm në referim dhe klikoni butonin OK button. Shih screenshot:

Dhe tani numri i vetëm i qelizave të dukshme kthehet në qelizën e përzgjedhur. Shih screenshot:

shënim: Formula = COUNTVISIBLE (A1: F11) krijohet dhe shfaqet në Barin e Formulës dhe mund ta përdorni direkt për të numëruar vetëm qelizat e dukshme.


Qelitë mesatare të dukshme, rreshtat ose kolonat vetëm në Excel

Për llogaritjen e mesatares së qelizave të dukshme vetëm duke injoruar çdo qelizë të filtruar / të fshehur, rreshtat dhe kolonat, bëj si më poshtë:

1. Përzgjidhni një qelizë bosh që do ta vendosni mesataren në dhe klikoni Kutools > Funksione > Statistikore dhe matematike > AVERAGEVISIBLE. Shih screenshot:

2. Në kutinë e dialogut Hapja e Argumenteve të Argumenteve, ju lutemi specifikoni vargun që do të llogarisni vetëm mesataren e qelizave të dukshme dhe klikoni në OK button. Shih screenshot:

Dhe tani, mesatarja e qelizave të dukshme kthehet vetëm në qelizën e përzgjedhur. Shih screenshot:

shënim: Ju mund të formulës = AVERAGEVISIBLE (A1: F11) krijohet dhe shfaqet në Barin e Formulës dhe mund të përdoret direkt për të llogaritur vetëm mesataren e qelizave të dukshme.


Këshillë e rëndësishme

funksionet e integruara të Kutools për Excel do të punojnë vetëm në kompjuterët me Kutools për Excel instaluar dhe aktivizuar. Nëse dëshironi të transferoni ose dërgoni ato fletore të punës të cilat janë aplikuar funksione të ndërtuara të Kutools për Excel, ju lutemi mos harroni të konvertojnë ato formula që janë krijuar me funksione Kutools për Excel në rezultatet e llogaritura së pari. Mund të përdorni Kutools për Excel Për Aktual shërbimeve për të kthyer formulat shpejt në rezultate të llogaritura. Shih screenshot:

shtënë toactual 1


Demo: Lehtësisht shuma / numërimi / qelizat mesatare të dukshme, rreshta ose kolona

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Mjetet e produktivitetit janë të rekomanduara
Mjetet e mëposhtme mund të kurseni shumë kohën dhe paratë tuaja, cila është e drejtë për ju?
Tab Zyra: Përdorimi i skedave të dobishme në Zyrën tuaj, si rruga e Chrome, Firefox dhe New Internet Explorer.
Kutools për Excel: Më shumë se 300 Funksione të Avancuara për Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Zyra 365.
Menu klasike për zyrën: Sillni menutë të njohura në Zyrë 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365, sikur të ishin Office 2000 dhe 2003.

Kutools për Excel

Funksionaliteti i përshkruar më sipër është vetëm një nga funksionet e fuqishme 300 të Kutools për Excel.

Designed for Excel (Zyra) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 dhe Office 365. Shkarkoni dhe përdorni falas për ditët e 60.

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

btn lexo më shumë shkarko btn btn blerje

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.